Nakup C4 1.6 HDI 2007/8

Začel/a Alyosha, Januar 26, 2012, 12:34:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

joc987

Alyosha a si kupu avto? Za katerega si se odločil?

Mi smo kupovali c4 hdi kr nekaj časa,imel sem to možnost,da sem lahko avte,ki so me zanimali zapeljal tudi do pooblaščenega serviserja in jih dal pregledati. Na koncu(15 dni nazaj) smo se odločili za hdi 90km, letnik 07 uvoz iz Francije,na njemu so našli še najmanj napak,poleg tega smo dobili še garancijo na kilometre in avto,kar pri nakupu slovenskega vozila od privat lastnika ni bilo možno. Zaenkrat prezadovoljni,za naše potrebe,25km v službo in nazaj,poraba 4,9 povprečna,prostornost za 4 člansko družino o.k. Kaj pa še bo,bomo pa videli:emot152:

Joco

Alyosha

No po dolgem času sem s5 tu :)
Avto sem kupil(cca pol leta nazaj) in sem naletel na enega odličnega, tako da sem prav vesel :)
Avto je 2009 letnik, kupljen in servisiran na Citroenu v Kopru. Sicer ima 160.000km ampak ga je imel trgovski potnik, ki je vozil vsak dan v Ljubljano, Maribor tako daje avto zelo lepo ohranjen.
Avto se vozi odlično, kar me pa najbolj veseli je poraba okoli 4,8 l/100km. Edino na avtocesti pri hitrostih nad 130km/h se poraba kar precej dvigne. Doma imam že skoraj vse za generalko, ker imam namen avto obdržati še dolgo, sem si nabavil novo original turbino, jermen kit, EGR ventil, diske, filtre, itd. Nabavit moram samo še sklopko. Zanima me če imaste kakšne nasvete glede sklopke...če se splača konkurenca ali rajše original Citroenova?

Povzetek: Avto je več kot odličen!

dvorjan

@Alyosha:
Ce je avto vec kot odlicen, zakaj moras zamenjati vse nasteto?! Jermene ja, filtre tudi, diske ok, zakaj pa turbino in sklopko?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

jumper1

Pri 160.000 KM pares ni treba menjavat jermenov sploh pa ne sklopke če le ta ne drsi jermen se menja na 240.000 KM če se ne motim,servis se že naredi pa mogoče diski in ploščice tudi ostalo pa pusti na miru

Xandrej

Oni si je turbino pa egr ventil v naprej nabavil...

Pa nit ti to TDi madona...

To pa še ne...

psihopat100posto

Xandrej nikad se ne zna, ako zatreba!heh  
No ko smo že pri TDi, kolega taxist v MS je glih 470 000km obrnu z starim pasatom navadnim TDi, pravi da samo redni servisi in tanka na OMV.

altair123

Kaj pa ma veze to, kje tanka? Gotovo ni vseh 450 tisoč kilometrov z omv-jevim dizlom? Verjetno je kak kilometer prevozil tudi z bogvekakšnim dizlom.

psihopat100posto

150Kkm je imel avto ko ga je kupil, ostalo je sam prevozil, gorivo tankal 99% na OMV, me je glih včeraj peljal domov pa sem ga povprašal malo, redni servisiri na AMZS, razen potrošne robe se ni nič popravljalo, turbina še prva, vglavnem pravi da bi ga mogoče zamenjal samo če pa dela in dela...., sicer udoben ni glih.:)
lp