Stacionarni radarji

Začel/a garac, Maj 20, 2007, 03:24:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Tako pa izgleda, ko promet nadzorujejo policisti iz zraka. Tudi v tak?nem primeru je potrebno pazit na kulturno in varno vožnjo drugače vas lahko doleti kazen.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Sem ?e sližal, kako kontrolirajo tako v poletni gu?vi, kdo prehiteva na AC po odstavnem pasu.

Lepo se vozi helikopter malo nad cesto in opazuje. Sporo?a patrulji na tleh, kdo je "ta pameten" in prehiteva po odstavnem, potem pa samo kazni lepo pišejo.

hadei

Da, točno tako kot si napisal. Tako, da POZOR tudi pri helikopterju.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Razpredelnica kazni za prekoračitev hitrosti na AC in naselju....
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Avstrijski novi stacionarni radarji....
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

Dars in sloveska policija sta izdala zločenko (pazi radar!!) kjer so vpisani vse močne merilne točke na avtocestnem kri?u v sloveniji.

ZA moje pojme je to ?e prava bedarija - ker folk res tako vozi - te prehiti z ene 180, pol pa šlajfa na 130, pa spet veselo gasa naprej....
Hja, dougcajt mi je ja...

michoBX

@hadei - avstricij so pa itaq korak naprej pred nami, pa se mi zdi da je to ?e precej boljša in hkrati neopazna rešitev.  Kapo dol, ampak dobri so, ne pa tiste Naše ?e?ke škatle...
Hja, dougcajt mi je ja...

hadei

Toliko o postavitvi radarjev po Sloveniji....
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: michoBX;18576ZA moje pojme je to ?e prava bedarija - ker folk res tako vozi - te prehiti z ene 180, pol pa šlajfa na 130, pa spet veselo gasa naprej....

Jah, kako pa bos drugace fural? Meni se zdi 130 km/h po avtocesti cista bedarija in izguba casa - seveda v normalnih okoliscinah (po dezju in megli ipd. moras pac prilagoditi hitrost). Ne vem zakaj bi se po cesti, ki je narejena za hiter promet in se vsi peljejo v isto smer (ni nikogar nasproti) moral omejevati na 130 km/h? Da ne omenjam pacientov, ki tam vozijo 100-110 km/h in ko dohitijo kamion, hopa ven na prehitevalni, pa tudi ce ti od zadaj 200 letis. Zaradi takih bi si najraje bull-bar namontiral pa se jim v riti ustavljal. Pezdeti ne dojamejo, da lazje on zmanjsa iz 110 na 90 kot pa ti iz 200 na 110. Enkrat jih bo ze izucilo, ko jim bo kdo vrat zlomil ...

Sicer pa po AC tipicno vozim 160 km/h, se ne mucim ne sam, ne masina ... Se pa izjemno veselim vsake poti v Nemcijo, ko lahko vrzem vse saje iz izpuha brez da bi mi kdo stregel po zivljenju ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

hadei

Neke vrste nov "stacionarni radar"...
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

očitno so stacionarni radarji prinesli nekaj malega koristi...vsaj tako pravijo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

tole pa ne bodo stacionarni, miklav? je danes 5.12.2007 polcajem prinesel darila v obliki ?kod

vir: policija.si

Slovesna predaja novih osebnih vozil za policiste prometnike

Do danes je slovenska policija za nadzor prometa na dr?avnih cestah in avtocestah v Republiki Sloveniji uporabljala eno belo-modro in osem civilnih vozil opremljenih z videonadzornim sistem za nadzor prometa (Provida). Tem vozilom različnih znamk se je danes pridru?ilo ?e deset novih belo-modrih vozil znamke ?koda Superb Comfort 2,8 V6 z videonadzornimi sistemi za nadzor prometa (Provida). V prostorih Urada za logistiko Generalne policijske uprave jih je danes, 5. decembra 2007, generalnemu direktorju policije Jočetu Rom?ku slovesno predal minister za notranje zadeve Dragutin Mate
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

No očitno slovenija ima preveč dnara...

25 komadov teh... Mislim, da je ?koda tipkovnice za komantar na to.

aygo

Te bodo uporabljali za poostren nadzor ju?ne meje,za vožnjo po kolovozih.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Spet ena novost pri merjenju hitrosti. (sicer v tujini že preizkušen sistem)

Sekcijsko merjenje hitrosti.

"Prvi sistem sekcijskega merjenja hitrosti bosta policija in Dars postavila na primorski avtocesti. Ne bodite presenečeni, če boste dobili položnico, pa radarja ni bilo nikjer."

VIR: http://24ur.com/novice/slovenija/poloznica-je-tu-kje-je-pa-radar.html