Cimos CX-Citroen Ovnak

Začel/a gule, Oktober 24, 2011, 11:55:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Bom poskusil ugotoviti kam je šel, ali pa če ga še imajo enega CX-a na Viču, kjer se je ena pred leti na pol zgrajena hiša prodajala precej časa. Sedaj je prodana, so imeli enkrat odprta vrata garaže in sem zagledal CX-a, prve serije, beige barve (nekaj temnejše kot so bile domače Diane). Ne vem pa kateri model je. Se malo pozanimam, je bil pa od daleč v dobrem stanju.

ModelJT

Dober je. Sam, da bo denarja za oba pa bo vse urejeno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Evo obljubljenih fotografij, notranjost, motorni prostor, prtljažnik...

ModelJT

Volan je pa kar slab, se je čisto stopil.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

modelJT volan je klasika pri starejših citroenih, teh penastih od 2cv do gs, cx pri cx tudi tapete na  vratih, nič presenetljivega.
Sigurno ga bodo fantje zrihtali, brez panike, se že veselim, da bomo lahko spremljali obnovo (upam, da gule)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Mike666

Cimos je sestavljal oz delal nadgradnje za CX-e. Moj ex rešilec je bil cimosova nadgradnja.

gule

Citat od: garac;112994modelJT volan je klasika pri starejših citroenih, teh penastih od 2cv do gs, cx pri cx tudi tapete na  vratih, nič presenetljivega.
Sigurno ga bodo fantje zrihtali, brez panike, se že veselim, da bomo lahko spremljali obnovo (upam, da gule)

Vsekakor, kar koli se na avtu naredi bo tukaj objavljeno...mislim, da bomo najprej gsx končali, ter se nato lotili cx...

Citroenovc

Citat od: andraž;112985Bom poskusil ugotoviti kam je šel, ali pa če ga še imajo enega CX-a na Viču, kjer se je ena pred leti na pol zgrajena hiša prodajala precej časa.

Èe misliš predel pod Grbo - blizu Azura. Potem je CX zlato-rjave barve in je bil model 2400 Pallas. Mislim, da 1978 letnik.
OK

LP
Primož

Citroenovc

CX sicer ni čisto prva, najstarejša serija, ker tisti ni imel 2 okroglih zračnikov na sredinski konzoli. Je pa to prvi "facelift" - kar pa še vedno pomeni, da je vseeno zelo star model in še vedno že precej redek. :-)
Pri naslednji prenovi notranjosti je pa dobil kvadratne zračnike in pa "space ball" pepelnik na vrhu sredinske konzole.
OK

LP
Primož

superca13

To bo zanimiv avto :)
Cimos= možnost takratnega nakupa "tujega" vozila za domačo valuto, ne za devize.
Kar je bilo pri nas narejeno, je bilo na voljo za dinarje. Pa magari so samo radkape gor nalimali in še kako malenkost. V bistvu naj bi bil avto kao "dokončan" pri nas. Predelave vozil v Cimosu so bile takoj Cimos, tudi zastava 125p sanitet(rešilec) je bila Cimos. Tako so vsaj meni pametovali, če je res pa ne vem??? ;)

LP
S

janez

Cimos specialna vozila... delavnice v Kopru. Predelovali so DS v sanitet, CX sanitet in ostale citroene. Pa tudi Zastavin program.

janez

CIMOS CX

gule

No tale naš je Cimos, kaj so mu pa v Cimosu gor, ali dol devali, pa res ne vem, ker zraven nisem bil...:Hammer3:

Citroenovc

V bistvu je Cimos Citroën ;-), kot je lepo razvidno na Keževem prospektu.

Kakorkoli že - CXov v YU niso sestavljali z nule. So pa (kot sem že rekel) nataknili gor radkape ipd ... Ampak avto je fizično še vedno narejen v FR.

//tudi moj BX '91 je po prometni CIMOS (Citroën).
OK

LP
Primož

janez

Tomos - Cimos je imel proizvodnjo, sestavljanje in ostalo v šesdesetih in sedemdesetih. V osemdesetih so iz nule delali samo še DAK in Geri vozila, specialni program je tekel v Kopru , vse ostalo je bila samo prodaja. Kot zastopnik Citroen vozil je bil Cimos in zato je nekje do 92 še Cimos naveden v novejših avtih. Potem je nastal Citroen Slovenija , cimos pa je šel v druge vode in se ni več pečal z vozili.

Zakonodaja se je pa itak milijonkrat spremenila v zadnjih 20. letih in zdaj za vse pišejo proizvajalka Francija in Citroen. Kje kdaj in kako je bil avto proizveden ve samo še peščica ljudi. Tale CX kjerkoli je že bil narejen je edino pomembno , da je naš YU avto. Pomeni ,da je dal hudiča in pol skozi pa tudi mogoče ima znano zgodovino. JAz zmeraj vprašam kje pa kaj je avto bil. Kot naprimer tale moja nova dijana... Kupil sem jo od vnuka prvega lastnika, od novega v prvi družini. Ve se kje in kako je vozila in slično. Kazal mi je tudi razne beležke, ki si jih je deda pisal o vzdrževanju. povedal mi je kdo je vse potem odkar je on vozil , kdo je servisiral, rihtal... Vglavnem, to pomeni Cimos... domač avto. Èe pa je pripeljan iz tujine pa se lahko samo obrišeš pod nosom o kakeršnih koli podatkih... ja ker diler ga je kolkrat prodal.