Cimos GS 1978-Citroen Ovnak

Začel/a gule, Oktober 02, 2011, 10:36:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Stvar je jasna, avto je treba kompletno rastaviti in obnoviti. Motor, menjalnik in elektro inštalacije so verjetno ok. Tudi notranjost ne izgleda slabo. Torej švasanje in lakiranje.

garac

mogoče bolje kupiti ohranjenega, kot pa tole variti in barvati, raje enega od cojkota pa tudi ce ni gsx
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Tiki

Kaj pa Cimos tehnična dediščina pa to...?
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

gule

Meni je zanimiv, ker je rumen ima dvojne luči, ima tiste črte na bokih in črne odbijače. Enostavno je zelo upečatljiv na cesti za razliko od večine belih in beige gs-ov, ki ih je še vedno veliko. Ja pa tole je zgodnja verzija, ki je imela še srebro okoli luči, naslednje leto so že bile črne rozete...ja in Cimos Gsx je...! Pa tista lepa temno rjava notranjost, z žametnimi oblogami vrat...mnjam!

garac

sem imel gsx, rdeč. Moram priznati, da mi je ta rumena kombinacija najljubša, ampak tale je že na slikah zdelan videt, v resnici je najbrž še slabše. Tale bo hitro na 5jurjih in več
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Čojko

Se strinjam z obema, je najbolj Cimosovski in največja rariteta, po drugi strani pa bo tudi krepko čez 5 jurjev za tistega, ki bi se ga lotil za prav. Vreden pa bo zelo malo (če ne drugega ker ni več original nedotaknjen).

gule

Ja res je obnova okoli 5000 eur, ampak za dva kosa!

ModelJT

Citat od: gule;222805Ja res je obnova okoli 5000 eur, ampak za dva kosa!

Ja mogoče pri vas, v Sloveniji pa ti dobre obnove ne boš naredil za 2500, vsaj pri tem avtu ne. Že kleparija in ličarija sta večino tega, kakšen je pa mehansko pa se je tudi za vprašati.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Čojko

Èo kar je ovnak delal je polovičarstvo oz. šlamparija in s tem ne moreš primerjati resne obnove.
Ce bi se ga spravil jaz rihtat bi bilo 5.000 verjetno premalo, s tem da imam delo od 10-15 Eur/ura.

antasi

Kulk sem mal na hitr zračunal sem na mojga bivšega Gsa vložil dobra 2 jurja brez nakupa pol pa še čojko enkrat tulk in mislim da bi ga čojko zdaj prodal ceneje kot je bilo na njega vloženo. Al se motim?
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

amipick

Sej to je že dolgo znano,da tej naši avti NISO  za nakup/obnovo/prodajo...ker NI računice.
Èe ga kdo želi,si ga bo kupil,obnovil in imel.Z prodajo itak nikoli ne dobiš nazaj vloženega.
Vsak avto,ki je na cesti je dober,pa naj bo 100% obnovljen ali le "polovičarsko"....
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

gule

Nisem hotel komentirati, ampak zdaj bom. Tisto kar smo mi takrat naredili v Ovnaku, sploh ni bilo polovično, ampak nadrealno. Namreč avto je obnovljen skoraj brez novih delov in v času, ko fantje niso imeli dela na modernih avtih. Da je avto izredno dobro pripravljen in pobarvan, govori tudi to, da je od takrat zunaj(365 dni, celo leto, vsako leto), pa še vedno lepo izgleda. Èe bi BiH bila v Eu in bi jaz takrat imel te nemške Citro tgovine dobesedno v dvorišču, bi se pa še marsikaj novega vgradilo v avto.

Čojko

Mišljeno je bilo v starodobniºkem smislu. Tvoj Cx je bil vsaj po slikah veliko bolj kvalitetno narejen. Drugače je pa vrhunska starodobniška obnova kot to počne Superca z SMom.

gule