C5 BVA (avtomatik)

Začel/a Flukturr, September 15, 2011, 11:39:26 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Flukturr

Citat od: Prosurfer;140745Še vedno menjuje enako mehko kot na začetku (OK, niso neki kilometri...)?

Ta poraba pa je videti skoraj predobra za avtomatika. :)

Ja, še vedno menjuje isto kot na začetku. Vsaj zdaj poleti, bomo videli pozimi.

Poraba pa je nerealna. BC laže za pol litra. Èeprav 6,7 je še vedno zelo ugodno po mojem.

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

ModelJT

Zsaj pa proti naslednjim 20000 kilometrom. :)
[SIGPIC][/SIGPIC]

yamaha20252025

Že dolgo časa proizvajalec navaja in hkrati zavaja potrošnike, da je olje v AM trajno.
Načeloma lahko, da je, a vsi boljši servisi priporočajo menjavo olja nekje med 60K in100K km.

Žal večina Citroen servisev še nikoli ni menjalo olja v AM, niti ga ne zna, niti ni slišala za to.

Èe želimo podaljšati življensko dobo menjalnika, potem je menjava smiselna.
Cena menjave je okoli 150 Eur, kar je ugodno, če gledam dejstvo, da vsako poravilo AM je prav "zlatarsko" drago.

Ponavadi je tako...za pivo bo denar vsak dan, za servis pa ne.

20000 km je komaj dober začetek... Ko bo še ena ničla več, potem bo zgodba drugačna..., pa še to ne bi smelo biti nič narobe.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

Flukturr

Citat od: yamaha20252025;140774Že dolgo časa proizvajalec navaja in hkrati zavaja potrošnike, da je olje v AM trajno.
Načeloma lahko, da je, a vsi boljši servisi priporočajo menjavo olja nekje med 60K in100K km.

Žal večina Citroen servisev še nikoli ni menjalo olja v AM, niti ga ne zna, niti ni slišala za to.

Èe želimo podaljšati življensko dobo menjalnika, potem je menjava smiselna.
Cena menjave je okoli 150 Eur, kar je ugodno, če gledam dejstvo, da vsako poravilo AM je prav "zlatarsko" drago.

Ponavadi je tako...za pivo bo denar vsak dan, za servis pa ne.

20000 km je komaj dober začetek... Ko bo še ena ničla več, potem bo zgodba drugačna..., pa še to ne bi smelo biti nič narobe.

Tudi jaz če bo začelo čudno prestavljat bom razmišljal o menjavi. Večina ne zna menjat - kdo bi pa znal?
LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

yamaha20252025

Večina res ne zna menjati olja, to drži.

Odvisno iz katerega konca SLO si?
Jerovšek, Novak...

V Horjulu Marolt, ki se ukvarja izključno z servisom avtomatskih menjalnikov.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

zlikovski

Boljša preventiva menjat olje, ko že enkrat začne kašljat, je že prepozno.

Xandrej

Saj menjalnik nebo riklnil nikoli riknili bojo hidravlični venili cel box hidravličnih ventilov... Ta menjalnik še ni riknil razen ta zadeva.

Vlado333

Citat od: yamaha20252025;140816Večina res ne zna menjati olja, to drži.

V Horjulu Marolt, ki se ukvarja izključno z servisom avtomatskih menjalnikov.

Marolt še ne tako dolgo nazaj, japonskih menjalnikov ni hotel niti povohati.

yamaha20252025

Meni je nekaj let nazaj pri Peugeot 407 3.0 V6 ravno Marolt pogledal menjalnik in tudi postavil pravo diagnostiko..zakaj prestavlja prezgodaj.
Namreč prestavljal je tako, da obrati niso presegali tretjine vsega delovnega območja.
Izkazalo se je, da se je računalniku malo "zmešalo", saj je dobil senzor temperature napačen podatek ( -42°C ). Torej je ves čas menjalnik "mislil", da je mrzlo.
Now softweare je zadevo rešil.

Je pa tega nazaj dobra tri leta.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

dexterboy

A zdej majo celo avtomatski menjalniki možnost nadgrajevanja "firmware"-ja ?
Swašta :)))   Sem mislil, da je kaj takšnega samo pri računalnikih in zabavni elektroniki.
Saj ceste se ne spreminjajo, avto se ne spreminja, pričakuješ pač, da se na tem področju res ne bo kaj spremenil v uporabni dobi vozila...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Xandrej

Meni so na uradnem menjali olje in tudi postopek jim ni bil tuj ker je kar nekaj korakov kako to naredit... In noter, ven noter, ven, noter ven pa zašraufaš pa odšraufaš pa skupaj pa narazen vglavnem... Potem pa nove windovse gor pa gas...:BigThumbs:

yamaha20252025

Citat od: dexterboy;140842A zdej majo celo avtomatski menjalniki možnost nadgrajevanja "firmware"-ja ?
Swašta :)))   Sem mislil, da je kaj takšnega samo pri računalnikih in zabavni elektroniki.
Saj ceste se ne spreminjajo, avto se ne spreminja, pričakuješ pač, da se na tem področju res ne bo kaj spremenil v uporabni dobi vozila...

Menjalnike se že lep čas lahko posodablja preko računalnika. Včasih, se zgodi, da tovarna izboljša software in posledično deluje menjalnik boljše...
Se pa tudi zgodi, da se računalniku menjalnika malo "zmeša".

Tako se je zgodilo pri mojem bivšem P407 aut. Tako je je novi, oziroma ponovno nalaganje softwarea zadevo lepo rešilo.  :BigThumbs:
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.