C220V

Začel/a visar, September 15, 2011, 12:43:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

visar

zaradi moči in navora elektromotorja....
Èe bi šlio kaj narobe je sklopka tisti kos ki odvoji motor od koles (ok obstaja še ler menjalnika)
predvsem pa sklopka spodleti pri previsokih obremenitvah.

Moram računati na to da je motor vsaj 2-3 močnejši od AX-ovega.

LP
______/\\______
______/\\______

visar

ja Tito sedaj že počasi nastaja elektro.
______/\\______
______/\\______

alesz

CitatMoram računati na to da je motor vsaj 2-3 močnejši od AX-ovega
Nakan dosti žic ima,očitno je brezkrtačni senzorski.......kako pa ima regulacija izvedeno spremembo vrtenja...?

visar

popolnoma enako kot pri klasičnem motorju, le da na stikalu preklopiš smer naprej nazaj nato pa softwersko zamenja dve žici med seboj.... tako dobiš spremembo vrtenja v drugo smer.
______/\\______
______/\\______

Lovro

Se je kdo od vas že kdaj spustil z avtom po klancu navzdol z ugasnjenim motorjem? Verjetno ste se vsaj s kakim starejšim avtom, ki zaradi praznega akumulatorja ni hotel vžgati.
No, če ste se, poznate ta občutek tišine, ko se sliši le vrtenje koles. Nič posebnega, boste rekli.

Ampak, a ste se v taki tišini kdaj peljali po klancu navzgor? Jaz sem se včeraj. Sicer je motor deloval, ampak slišati prav tako ni bilo nič.

Èudo božje? Seveda ne. Imel sem namreč čast, da sem se včeraj zvečer kot sovoznik peljal v Visarjevem elektro C2.
Pri njegovem bivšem elektro AX-u je prdela vsaj tista pumpa za zavore, tega hudiča pa sploh ne slišiš. Èe sva hotela vsaj malo slišati elekro motor, sva morala odpreti okno. S tem, da je bila sprednja havba odstranjena. Hud stroj.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dvorjan

Drugic snemajta se video, da bomo se drugi dobili tak obcutek. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Lovro

Sem Visarja že pred časom hotel po forumu povprašati ali spi ali kaj, da ni nič novega, pa sem sem namesto tega raje odpravil kar do njega, da vidim, kaj se dogaja.

Ma mi je sedaj jasno, zakaj nič ne piše na forumu. Razlog je v tem, da dedec praktično vsako popoldne čepi v garaži in šraufa in za računalnik zmanjka časa. Aja, žena ga že vika, lastni otroci pa mu že pravijo stric, ko ga nič ne vidijo, hehe.

Ampak avto je pa že vozen, Visarja čaka le še nekaj manjših izzivov, kar se tiče obratomera in še nekaj luksuznih malenkosti, saj ima ta C2 precej višji nivo opreme, kot pa nekdanji AX. Avto bo baje tudi kmalu dobil homologacijski kartonček.

Avto izgleda še bolje od AX, saj je bil le-ta kot avto že močno zastarel, C2 pa je aktualen in moderen avtomobil z vsemi pritiklinami, ki jih pač razvajeni kupci pričakujemo od avtomobila.
Tole bo res funkcionalno vozilo, baje ga že sedaj obiskujejo interesenti za odkup.

Že v AX-u je bilo vse lepo urejeno in popredalčkano, ampak v C2 pa izgleda boljše, kot pa iz tovarne. Vse lepo profesionalno narejeno, ko boste odprli prednjo havbo, boste videli le škatle in sem ter tja kak kabel, vse je lepo urejeno.
Aja, pa avto bo imel večfunkcijski displej. Seveda bo touch screen, da se boste lažje sprehajali po menijih, tako da bo avto celo bolje opremljen z raznimi gadgeti, kot pa original.

Ma to morate videti v živo, jaz sem bil čisto navdušen. Èe bo šlo po sreči, se bo Visar drugo leto spomladi (ali pa celo prej) že normalno vozil naokoli in vlekel nase začudene poglede mimoidočih.

Visar, vsekakor, še enkrat ti hvala za poiskusno vožnjo in da si mi razkazal avto.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

visar

ja res je....
ampak avto dela, res pa je da ga je treba še malo potjunati.
______/\\______
______/\\______

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

2sv

no tudi jaz sem se spraševal kako kaj napreduje visar z delom no vesel sem da delo napreduje in da bomo končno videli kako sliko me močno firbec matra

visar

Mislim da je najbolje da po končani homologaciji objavim kar pdf predelave.
______/\\______
______/\\______

Zeko124

Visar, to tudi lahko, na čaj pa si dobrodošel tudi na Dolenjskem, saj veš ;).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

visar

sedaj se lahko pohvalim avto je načeloma zaključen, vendar še ni končan.
Na vrsto pridejo zadeve kot so gretje, napajalnik in ostale pritekline ki niso del homologacijskega postopka.

Pdf je priložen, če bo slučajno koga zanimal :-)

odpre se ga s paswordom, ki je //www.citroenar.eu (male črke)
______/\\______
______/\\______

visar

ja zeko seveda.... ampak verjetno ne z e-avtom (razen če častiš štrom) .
______/\\______
______/\\______

dyfan

@visar, čestitke :emot112:
Podvig ni mačji kašelj. Mislim, da je potrebno poleg znanja še dosti možganske in fizične "rekreacije".

Spoštovanja in pohvale vredno!

Lp
Lep pozdrav!