Moja nova Švedinja

Začel/a greggor, Oktober 02, 2010, 11:55:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Mogoče se včlaniš v AMZS zaradi avtovleke, če bi se ti žaba na poti spuntala?

Je pa zanimivo. Danes zjutraj, ko sem se z žabo ustavil pred toplarno, me je za rokav pocukal gospod, ki ima tudi doma žabo in dva CX-a. Mislim, da ste že pisali o njem - gre za Milana iz Most. Sva se zmenila, da se ob priliki dobiva na kavi.
Ko sva malo podebatirala, je omenil, da on žabo vozi k nekemu mojstru na gorenjsko v vas Visoko (blizu Šenčurja oz. Aerodroma Ljubljana). Priimek je nekaj na "P" - Polajnar ali nekaj takega, ne spomnim se dobro.
Mogoče bi to bilo zanimivo zate Greggor, vendar jaz mojstra ne poznam. Za Robija iz Maribora vem, da se trudi, tudi cenovno je ugoden, kvaliteto in ceno tega z gorenjske pa boš moral spoznati sam, če boš šel tja.

V glavnem, danes je moja žaba naložena s kompletnim izpušnim sistemom, da se takoj po šihtu odpravim v Maribor.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Èe je Žaba stala 20 let, potem se ji tudi po temeljitem servisu lahko še vedno kaj zgodi na tako dolgi poti (tega ti nikakor ne želim), zato je ta AMZS z mednarodno asistenco, ki sicer res kar nekaj stane, pri takšni poti dobrodošel za "mirno spanje". Èe se ti DS-ka ustavi, sam verjetno ne boš veliko postoril v smislu popravila (če nisi mehanik in če ne poznaš avtomobila), da bi bil v bližini kakšen mehanik, ki se spozna na te avtomobile, je tudi malo verjetno, tako da edino preostane avtovleka do Robija, ki te v primeru mednarodne asistence (1000 km vleke ne stane nič) prijazno reši iz "blata".
Glede mojstrov, ki so res poznali Žabe, je pa verjetno tako, da so se vsi z DS-kami vred postarali in ne delajo več. Morda kdo ljubiteljsko dela v svoji garaži... Žabo imam že kar nekaj časa, pa poznam samo Robija, tako da drugih ravno veliko ni. V velikem loku se izogni pooblaščenim servisom, ki bi ti iz prestiža vzeli Žabo na popravilo, kaj bi pa popravili je vprašanje, prej pokvarili, saj o teh vozilih skoraj sigurno nimajo pojma. Že o Spačkih se jim ne sanja, pa so jih pri nas prodajali do leta 1987...
Kdaj računaš na popotovanje iz severa? Vsekakor veliko sreče na poti :BigThumbs:

greggor

Hvala obema za nasvet. Mislil sem da je članstvo vezano na vozilo, vendar ni. Super ideja :)

Drugače sem se dogovoril z "majstrom" na Švedskem, da mi restavrira motor in vso hidravliko, tako da jo bom verjetno pripeljal šele spomladi :(
Pozimi je tako ali tako ne bi vozil, v bistvu nisem še prepričan...
Za enega mojstra tu na gorenjskem sem slišal - v Britofu pri Kranju. Bom preveril še za tega na Visokem, ker poznam to vas zelo dobro, vsaj športni center v vasi.
Maribor se mi zdi oddaljen.

Pooblaščenih servisov se pa že tako in tako izogibam, saj delajo prevelike napake že na novejših avtomobilih, kaj šele na moji Greti!
Citroen DS21ie 1971

garac

A je kaj novega glede te žabice? Je že na zemlji slovenski? Èakamo novice
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

greggor

Ni še... Konec aprila ali začetek maja imam plan jo pripeljat. Ahh, komaj čakam že drugače, mislim da bom kar zbolel, če je ne bom imel maja doma pri sebi.
Citroen DS21ie 1971

garac

Saj smo še mi nestrpni ane ane. Do takrat spremljamo obnovo žabčeve DS, ki je tud z gorenjskega konca, se že veselim, da bom lahko vsaj kakšno žabo na kolesih spet srečal v naših koncih.
Morda ju bodo pa člani društva žverca nosili okrog?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Počasi se bliža čas, ko privlečemo svoje zaklade iz garaž. Zanimajo nas pa logično tudi sosedovi... Kako gre obnova na severu? Imaš kakšne podatke, mogoče celo slike?

andraž

Prvi maj je mimo, kje je Švedska DS?

greggor

Živjo, stvar se je malo zavlekla nažalost :(

Imam pa prvi video, kjer jo je prijatelju Bjarne-u uspelo vžgati po 20 letih :)

http://www.youtube.com/watch?v=s7kGzXy9il4

Verjetno bo še kak mesec trajalo...
Citroen DS21ie 1971

žabec

Samo ena boginja je prava !

andraž

O, lepo. Po 20 letih je normalno, da se malce upira... Je pa lepa!

Citroenovc

Emm, eno vprašanje - a (tale) DSka ima za vžig komando na prestavni ročici ali čemu je med vžiganjem prestavno ročico premikal? Je to zaradi polavtomatskega menjalnika?
OK

LP
Primož

Lovro

Žabe s "polavtomatskim" menjalnikom se točno tako štarta. Obrneš ključ za kontakt, nato pa premakneš ročico v določen položaj (pozabil sem kateri) in motor vžge.
V kateri položaj premakneš, bi Deuche vedel, ko ima žabo s tako sklopko.

Drugače pa tale žaba takole na prvi pogled kar solidno izgleda, Greggor, verjetno že težko čakaš.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Zeko124

No, glede na to, koliko posnetkov z žabami ima tale sesc na youtubu sigurno ve kako se tem stvarem streže ;). Srečno :)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Z ročico menjalnika je kresneš... kolker se spomnin jo daš navzgor... Sem čisto pozabil...:BigThumbs: