Jagode, zelenjava, sardelice

Začel/a garac, Januar 13, 2011, 08:14:13 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jagoda

Dober je za kogar je ...

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

zdaj vsakodenvno berem knjigo o lepem vedenju in najbrž čitanje tega čtiva ne bi škodilo tudi marsikomu od Vas.
Ker je ta tema povezana s prasci in njihovimi lastniki, bom kar tu objavil kak nasvet, da se boste v prihodnje znali ponašati med kulturnimi ljudmi.

npr.:

Èe koga povabimo v gostilno, restavracijo ali kavarno, je prav, če zanj plačamo. Ali moški povsod in zmerom plača tudi za žensko?

Teh časov ni več. Moderna žena, sodobno dekle, ki dela v tem ali onem poklicu, ne pričakuje več, da bo moški spremljevalec plačal njene stroške. Noben moški se v družbi ne bo pregrešil proti pravilom lepega vedenja, če plača tudi za žensko.

LEPO VEDENJE-IZREDNA KNJIGA PREŠERNOVE DRUŽBE 1958
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Jagoda

Citat od: garac;141091zdaj vsakodenvno berem knjigo o lepem vedenju in najbrž čitanje tega čtiva ne bi škodilo tudi marsikomu od Vas.
Ker je ta tema povezana s prasci in njihovimi lastniki, bom kar tu objavil kak nasvet, da se boste v prihodnje znali ponašati med kulturnimi ljudmi.

npr.:

Èe koga povabimo v gostilno, restavracijo ali kavarno, je prav, če zanj plačamo. Ali moški povsod in zmerom plača tudi za žensko?

Teh časov ni več. Moderna žena, sodobno dekle, ki dela v tem ali onem poklicu, ne pričakuje več, da bo moški spremljevalec plačal njene stroške. Noben moški se v družbi ne bo pregrešil proti pravilom lepega vedenja, če plača tudi za žensko.

Ob prvi priložnosti prosim tolmačenje, čisto nič ne razumem...
Dober je za kogar je ...

vinotoc

Moderna žena, sodobno dekle, ki dela v tem ali onem poklicu, ne pričakuje več, da bo moški spremljevalec plačal njene stroške.
Mater ste prasci eni čivčivi, če tega ne razumete! Zgornje sigurno vam je popolnoma normalno in sedaj hočete neke prevode. Saj delate tako kot piše in še ožemate moderne ženske da vam plačujejo. Odkod vaš razkoš?
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

garac

vini, saj potem ti je jasno ane? V glavnem nasvet za danes: Kupi si klobuk, ako ga še nimaš?!
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vinotoc

Citat od: garac;141158vini, saj potem ti je jasno ane? V glavnem nasvet za danes: Kupi si klobuk, ako ga še nimaš?!
Ali pa pojdi v Šestico, tam najdeš tako klobuke kot dežnike, ki se sami ponujajo!

Meni je že dolgo jasno! Prebaci ti to u blodnje!
ÈIVÈIV!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

Jagoda

Dober je za kogar je ...

bizi

Citat od: garac;141091zdaj vsakodenvno berem knjigo o lepem vedenju in najbrž čitanje tega čtiva ne bi škodilo tudi marsikomu od Vas.

npr.:

Ja to je teorija na papirju,realnost je pa taka.Moški si naroči birro,ženska vodo z okusom in te takoj spomne da alkohola pa ne podpira in posledično tudi ne plačuje.Pač plačaš svojo birro in da ne podvajaš delo strežnemu osebju plačaš še vodo.VOLK SIT IN KOZA CELA ali drugače MOŠKI GENTELMEN IN ŽENSKA MODERNA.
bizi

garac

A si včeraj govoril z ženo? Bil sem namreč tam na tržnici, pil vodo z okusom, pa žena je plačala :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Modern moški gre sam v gostilno... pa ni dileme kdo bo plačal... Oziroma pr omizju vsak eno rundo pa je. Edina ženska prisotna je pa kelnrca :)

Jagoda

Men je pa vzadnč kolega pijačo plaču. Pa se mi je zdel k ena baba?!
Dober je za kogar je ...

garac

Takšno omizje je recimo v Žireh, kot ga keža omenja, pa vsak k prisede, da za rundo, pri nas pa vsi naročajo, ko je pa treba plačat se pa samo šlatajo za denarnice in čakajo, kdo jo prej izvlekel in plačal, pol pa še kakšna pripomba-sem ful brez keša

Koji K pa potem prideš v gostilno?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Se strinjam 100% :BigThumbs:

Uh, Žiri ..enkrat sem bil zraven, pa sem komaj do doma prišu ... Naročil sem malo pivo ... potem pa vsak, ki je noter prišu je naročil rundo za celo omizje ... Piv se je potem kar nekaj nabralo :)

V moji družbi smo imeli enega, ko se mu je celo zadrga na denarnici zataknila ko je bilo potrebno plačat ... in mu je ni ratalo odpret, dokler je bil natakar pri mizi :)
En pa je vedno preveril, če so ostali dali dovolj, pa mu potem ni bilo do tega, da bi kaj plačal :)

Lovro

Ja Žiri so nevarne... Še zjutraj po žuru pijejo pivo (klin se s klinom zbija, pa to). Še v slaščičarni ga prodajajo...

Smo se s prijatelji že menili, če bi tam odprli kako pivovarno...
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)