Robotiziran menjalnik

Začel/a klavdijo, Januar 17, 2011, 07:31:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sop

Citat od: klavdijo;90031300 € Gmt in Euroton, pri obeh enako!

ja, ste me prehiteli ko sem tipkal post. no, pred leti je blo 480 z ddv - sicer za C-maxa, ampak masina je PSA 1.6 16v Hdi. isto v GMT.

altair123

Jaz sem prebral celo temo, pa mi ni jasno, kaj ima robotiziran menjalnik/občutek da drsi sklopka z EGR ventilom... Ali je občutek varal, ali pa morda le ni EGR ventil.

klavdijo

Citat od: altair123;90046Jaz sem prebral celo temo, pa mi ni jasno, kaj ima robotiziran menjalnik/občutek da drsi sklopka z EGR ventilom... Ali je občutek varal, ali pa morda le ni EGR ventil.

Ziher je kriv egr ventil, ker je kazal napako ko so ga priklopili na računalnik, in mehanik mi je tudi vedel opisati kaj sem jaz občutil med prestavljanjem!

zlikovski

Citat od: jumper1;89970cena egr ventila je kar precej visoka tak da bi bilo bolje blendirat cev ki gre iz egr ventila v sesalni kolektor

Bi že nekaj predelovali,...

klavdijo

Citat od: zlikovski;90049Bi že nekaj predelovali,...

jaz nebi!!!!!!!

tomazpog

Pa si preprican, da ga je potrebno menjat?. Ce preberes par drugih forumov, naj bi se dalo EGR ventil tudi prav fino ocistit.. Ne recem, da je to to, ampak v premislek.. Verjamem, da bi na servisu samo menjali,hehe

klavdijo

Dr. MadMan

Osebno bi najprej posodobil software, potem pa poskusil spucat ventil. Menjava je najlažja in najdražja rešitev.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

klavdijo

Citat od: Dr. MadMan;90158Osebno bi najprej posodobil software, potem pa poskusil spucat ventil. Menjava je najlažja in najdražja rešitev.

Èe misliš progarm za menjalik, je naložen najnovejši, na računalniku pa kaže napako na egr ventilu, bom probal nagovorit mojega mehanika da ga očisti, če pa nebo delovalo pa ga enostavno zamenjam, pa naj stane kolko stane!

slepec

egr ventil se da 2x ali večkrat očistit in zadeva normalno deluje,je tudi možnost cev speljati mimo ventila,ali kupiti novega

klavdijo

Dogovorjeno z serviserjem, pravi da ga bo očistil! Javim ali deluje, ko zrihtamo!

plazarig

Citat od: klavdijo;90498Dogovorjeno z serviserjem, pravi da ga bo očistil! Javim ali deluje, ko zrihtamo!

No bo kaj?

klavdijo

Sorry, pozabil javit, spucan pa žge ko tajfl!
Vse ok!

tomazpog

Eto, vidiš, da se je dalo!

SUPER

dobek

Citat od: slepec;90237egr ventil se da 2x ali večkrat očistit in zadeva normalno deluje,je tudi možnost cev speljati mimo ventila,ali kupiti novega

ce ga slucajno ne zazge skupaj, kot ga je meganu moje boljse polovice in ga je mehanik moral pajsat ven :Hammer3:

drugace pa, ko je ravno tema o rob. menjalnikih...
glede na to, da je se vedno klasicen rocni spodaj, ima tudi sklopko...in kako hudica vedet/stestirat, ce je ta se v redu?
oz. se to...pri 1.6hdi...na nalaganju sw se nisem bil, res avto vcasih cuka, ampak ni toliko pogosto, da bi bilo motece - motece pa mi postaja neodzivnost pri speljevanju z mesta, kjer rabi 1-2s, da sploh odreagira, kar je pa ze na meji nevarnega ob recimo speljevanju v kriziscu...
a se se komu podobno dogaja, ali pa sem le jaz (kot mi je ze pred leti moj mehanik rekel) preobcutljiv?
:burn: