Zakon o motornih vozilih

Začel/a hadei, November 01, 2010, 04:30:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

eno opozorilo za vse ki biciklirate:
Vožnja po kolesarski stezi v nasprotni smeri vas bo stala 140€ (preverjeno by Mateja)
Èe že, se raje peljite po pločniku, za kar boste odšteli 80€
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sl1

Prav je da štrafajo vse kolesarje ki se vozijo v kontra smer. Taki kolesarji so nevarni za vse ostale udeležence v prometu ker lahko presenetijo koga ki ne pričakuje vožnje v napačno smer pa naj bodo to pešci na avtobusnih postajah, v pravilno smer vozeči kolesarji ali pa avtomobilisti ki zavijajo levo v križišču - sploh čez dvopasovnico. Sam sem tudi kolesar in se vozim v pravo smer ker iz lastnih izkušenj vem da je precej bolj nevarno se vozit v napačno.
To s 1. pomočjo je pa res bedarija. Povoj se bo pokvaril, a ne? aja, morajo vsake 2 leti ti prodat nekaj kar ne rabis - v tem je fora.

garac

sl1 ampak po pločniku lahko voziš kontra 60€ ceneje
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

O kolesarjih sem že itak svoje povedal... O slovenskih idiotskih zakonih pa nebiraje... Zdaj pa itak na vsakem vogalu radar stoji treba noter dobit €€€€

dyfan

Citat od: Xandrej;86211..treba noter dobit €€€€
...zato bomo vozniki, ki vozimo po pravilih, kmalu največji notranji sovražnik države...:argue1:
Lep pozdrav!

Xandrej

Ja bojo vas pa kje drugje dobili. Država tako ali drugače od vas pobere €€€ marke i evriče (ekrem).

http://www.youtube.com/watch?v=roSzHmZhk68

:BigThumbs:

dyfan

Citat od: Xandrej;86235.Država tako ali drugače od vas pobere €€€ marke i evriče...
Absolutno ja.
Pa saj tudi v prometu ni noben brezmadežen. Toleranca 5km, ki jo vsi prakticiramo, je že dovolj, da te drapne.:Hammer3:
Od vseh voznikov, ki jih poznam, je samo eden tak heroj (ali čudak?), da res nikoli ne prekorači niti 1km.
Ampak so ga že tudi oskubili - če policaj hoče kasirat, bo tudi našel primeren razlog za to.

LP
Lep pozdrav!

Xandrej

Ja saj to je... Mene najbolj razpizdi če mam kakega pametnega pa zafustriranega majstra, ki se z njim neda niti človeško pogovarjat. Sicer sam nikoli nisem imel problemov s tem ampak sem bil kot potnik v avtu ko je en pač slabo voljo stresal na občane pa jebatga... Jaz vedno rečem kaj čemo skoz smo na cestah kaj čemo se zgodi pod pokrovom imamo močne motorje kaj čemo... Pa če je bil policist vedno do mene pijazen kot jaz do njega pa še vedno smo se kaj zmenili. Da pa bi ga sral nekaj po ceti pa nisem nikoli to delal... Vedno rad vidim dinamične voznike ko zna ob določenih trenutkih nekak obrnit zadevo se znajde zategne ko je treba... Mrzim pa voznike ki se 10 kilometrov za traktorjem vozijo pa cincajo pa mislijo, da so edini na cesti, nakar ga prehitiš nato pa še ti blenkda in trobi te pa mi dvigne pritisk do zakuhanja mojega sistema... He he...

Smo pa vsi ljudje saj pravim ne podpiram pa ljudi ki ogrožajo mene, pa vseostale v prometu (napačna stran vožnje, isiljevanje, alkohol, droge, in zelo stare ljudi za volanom). Včasih vidiš ko se ljudje vozijo v bolnice pa potem komaj iz avta zleze oz. rabi pomoč drugih ljudi.. Pa se je pripeljal... Kake te ima ta človek reflexe... Oni pa samo hitro vožnjo obsojajo... Itak pa več kot 60°prebivalstva nezna vozit po krožnih križiščih... Eh spet sem se razpisal...

Zeko124

Citat od: garac;86190eno opozorilo za vse ki biciklirate:
Vožnja po kolesarski stezi v nasprotni smeri vas bo stala 140€ (preverjeno by Mateja)
Èe že, se raje peljite po pločniku, za kar boste odšteli 80€

Že v začetku posta opozorim, da me nebi kdo narobe razumel- ne nikakor se nimam za popolnega voznika kolesa, ampak vseeno:

Gospod policist, ki me bo ustavil ob morebitnem takem početju me lahko kušne na mojo (od bicikl zica razbolelo) ritko! Zakaj? Evo vam razloge:

-večini kolesarskih stez, ki jih imamo (govorim za Ljubljano, v naših rovtah jih itak ni in nosim vsaj vsak vikend glavo naprodaj) se niti ne more reči kolesarska steza
-ker nimam vozniškega izpita je poleg "pešCitrota" moje edino prevozno sredstvo bicikel in z njem delam tudi malce daljše ture, sem doživel na cestah, še posebaj pa na kolesarskih stezah že marsikaj, kot naprimer: s kolesarske steze moram zelo pogosto zapeljati ali na cesto, ali na pločnik zaradi razlogov kot so nasprotno drveči neregistrirani moped 50 kubov+ z voznikom brez čelade, ki se ti nikakor ne misli umaknit (ali pa če slučajno pelje v tvoji smeri te obit), potem moram obpeljevati peščce in mlade mamice z vozički, stvarem kot so razbite steklenice na stezi, konec koncev pa kaj me najbolj moti? so popravljali en odcesten odsek, vsi možni znaki samo za kolesarje ne? Kolesarska pot se nenadoma konča kot odsekana, na cesti pa 70 omejitev. Ja moral sem na cesto, ni druge.

Èe se kolesarska pot drži ceste je ponavadi itak polna peska in podobnega sranja, s tem da so večinoma zelo slabo vzdrževane. Mene so do sedaj 2x ustavili z biciklom, oglobili pa zaenkrat še ne. Nerazumne pa so tudi kazni, kot naprimer če si pijan na biciklu...

ehh, pa saj brezveze karkoli pisat... Èe me ustavijo pa bog pomagaj :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

krtija

@Zeko: ko boš vozil avto boš videl, da je lažje lovit ravnotežje na štirih kolesih kot na dveh. Od kolega fotr je pijan zaspal na kolesu (ja na kolesu) in se je skantal ko majmun. E vidiš zato ne smeš biti pijan na kolesu. Nenazadnje tudi pijan pešec ni prometu prijazna žival...

janez

Ki so cajti, ko ni bilo treba imet čelado na mopedu , pa izpit za bicikl, pa ne duha ne sluha o nekih stezah... pa trije policaji v mestu... pa plehnate škatle za prvo pomoč... aja to so bili "oni " cajti. Zdaj smo pa v ameriški demokraciji. Navadmo se, itak nič ne moremo. Vsaj policaji niso brezposelni,...

Pred leti sem v Singapurju videl eno dobro majico z napisom... nekak tak je šla (gre za besedno igro)

fine for spitting ...
fine for drinking ...
fine for smoking ...
fine for...
fine...

Singapur is a fine city.

Kolkr sem se menil je šlo zato ,da v singapurju ni stvari ,ki ne bi bila prepovedana in si lahko kaznovan na vsakem koraku.
Bi pomojem to dandanes veljalo tudi za SLO.

Xandrej

Citat od: Zeko124;86241Že v začetku posta opozorim, da me nebi kdo narobe razumel- ne nikakor se nimam za popolnega voznika kolesa, ampak vseeno:

Gospod policist, ki me bo ustavil ob morebitnem takem početju me lahko kušne na mojo (od bicikl zica razbolelo) ritko! Zakaj? Evo vam razloge:

-večini kolesarskih stez, ki jih imamo (govorim za Ljubljano, v naših rovtah jih itak ni in nosim vsaj vsak vikend glavo naprodaj) se niti ne more reči kolesarska steza
-ker nimam vozniškega izpita je poleg "pešCitrota" moje edino prevozno sredstvo bicikel in z njem delam tudi malce daljše ture, sem doživel na cestah, še posebaj pa na kolesarskih stezah že marsikaj, kot naprimer: s kolesarske steze moram zelo pogosto zapeljati ali na cesto, ali na pločnik zaradi razlogov kot so nasprotno drveči neregistrirani moped 50 kubov+ z voznikom brez čelade, ki se ti nikakor ne misli umaknit (ali pa če slučajno pelje v tvoji smeri te obit), potem moram obpeljevati peščce in mlade mamice z vozički, stvarem kot so razbite steklenice na stezi, konec koncev pa kaj me najbolj moti? so popravljali en odcesten odsek, vsi možni znaki samo za kolesarje ne? Kolesarska pot se nenadoma konča kot odsekana, na cesti pa 70 omejitev. Ja moral sem na cesto, ni druge.

Èe se kolesarska pot drži ceste je ponavadi itak polna peska in podobnega sranja, s tem da so večinoma zelo slabo vzdrževane. Mene so do sedaj 2x ustavili z biciklom, oglobili pa zaenkrat še ne. Nerazumne pa so tudi kazni, kot naprimer če si pijan na biciklu...

ehh, pa saj brezveze karkoli pisat... Èe me ustavijo pa bog pomagaj :Hammer3:

Boš ti njega lahko edino na pimpeka kušnil če nebi rad, da bi bil foter lažji za parsto evrov... Ne se tak menit pubec. Policist ima vedno prav kakorkoli se ti obrneš. V postopku si TI ne oni od zadnjič pa tisti od prej in kakorkoli... Nimaš kaj. Oni mopedi ki so neregistrirani in ljudje na njih nimajo čalade so mopedi ki gredo 25 km/h in po zakonu za to vozilo nerabiš čalade niti registriran nerabi bit. Kak pa se kolesarji neznajo vozit pa tudi sam vidim ko grem s kolesom v službo pa 60°ljudi po nasprotnem pasu steze... nimaš tu kaj. Èe pa tebe slučajno dobijo pa se lahko lepo jebaš... :BigThumbs:

Mike666

Eh ti policaji so revčeki. Niti vozit ne znajo več. Pa neke škode pa neke ople pa turege al kaj majo. Daj daj,izpit pa so delali 5x.
No jaz že lep čas nimam problemov z njimi ;) Se jim dobesedno  v pomenu besede izogibam in ignoriram.
Nek me kušnejo na mojo dlakavo rit. heheh.

Zeko124

Citat od: Xandrej;86248Boš ti njega lahko edino na pimpeka kušnil če nebi rad, da bi bil foter lažji za parsto evrov... Ne se tak menit pubec. Policist ima vedno prav kakorkoli se ti obrneš. V postopku si TI ne oni od zadnjič pa tisti od prej in kakorkoli... Nimaš kaj. Oni mopedi ki so neregistrirani in ljudje na njih nimajo čalade so mopedi ki gredo 25 km/h in po zakonu za to vozilo nerabiš čalade niti registriran nerabi bit. Kak pa se kolesarji neznajo vozit pa tudi sam vidim ko grem s kolesom v službo pa 60°ljudi po nasprotnem pasu steze... nimaš tu kaj. Èe pa tebe slučajno dobijo pa se lahko lepo jebaš... :BigThumbs:

Ne, ne, niso samo oni mopedi, bom pa že vedel menda, kaj je Tomos ATX ane?? Pa da o ostalih ne govorim... Drvajsajo svašta po Ljubljani... Saj pravim, d osedaj nisem imel večjih problemov, ker sem pravilno gobec stegnil, problem bo, ko me bo dobil kak, ki bo imel slab dan... Tistih parstoevrov bi moral pa jaz lepo iz svojega žepa dat...

če ne veš, bo po novem zakonu itak treba imet obvezno čelado, tudi na kolesih, ipd... Jaz jo imam itak vedno gor. Ko naletiš na kakega norca na cesti ti sicer bolj malo pomaga, zaleže pa pri drugih stvareh....

Jaz poskušam vozit čimbolj po pravilih, dr*ali so me do sedaj edino zaradi neprimerne opreme kolesa, ker kao nimam luči pa odsevnikov gor (pa sem rekeldasemjihvčerajkupilpapozabilzmontiratpasemmislildabomšepodnevidoma itd itd, skratka so me potem pustili na nmiru), to je obvezno da imaš "varno kolo". Gospa policistka prejkone ni slutila, kje jaz vozim ta bicikel, kjer karkoli kar ni trdno všraufano popada stran... :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Tiki

Zeko, kar se tiče odsevnikov se je še premajhna kazen če jih nimaš! Ti še neveš kako težko v mraku ali temi opaziš za ovinkom na cesti kjer je omejitev 90km/h kolesarja brez odsevnikov ali luči... Da ne govorim koliko "dela" imaš da ga ne povoziš v primeru da ti gre kak avto nasproti! Pa ko se vozita dva kolesarja v štric na cesti Litija-Zagorje in ne šmirglata žive sile, tudi ni lušno... Za take bi dal doživljensko prepoved vožnje s kolesom! So pa tudi mene že zaje*avali policaji da nisem privezan (čeprav sem bil!). Pa letos sem že 2x dobil 250€ + 3 pike, zaradi vožnje 60km/h čez naselje. Da o brezveznih ustavljanjih in pregledih vozila ne govorim... Èe si mlad in imaš star avto, se jih moraš kar navadit!
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005