DS fotografije

Začel/a andraž, Julij 08, 2010, 05:04:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Zanimivo bi bilo vedeti ali je spaček zraven nov ali star... mislim, takrat ko je bila slika posneta. Lahko ,da je bil DS prototip za new look ali pa je samo kak SAM-ovec predelal zvojo aljkulo.

janez

Citat od: janez;142347Zanimivo bi bilo vedeti ali je spaček zraven nov ali star... mislim, takrat ko je bila slika posneta. Lahko ,da je bil DS prototip za new look ali pa je samo kak SAM-ovec predelal zvojo aljkulo.

Èe je spak nov je tip SAMovec, če je spak star je lahko slikan prototip malo pred 1967 letom...

Citroenovc

OK, a ni nekako splošno znano, da so pri Citroënu kupili Panharda, ker je med drugim ponujal marsikako tehnično poslastico.

Npr tudi že vrtljive luči ...

In so potem prve DSke z vrtljivimi lučmi naredili s pomočjo Panhard delov ... Al tko nekako.

Je pa res, da že ene 10 let nisem osveževal tega znanja in sem lahko tudi marsikaj pobrkljal.
OK

LP
Primož

Lovro

Seveda imaš prav. Citroen je kupil Panharda. In precej verjetno so te slike iz tistega obdobja, ko so začeli kaj kombinirati.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Tole sem dobil pod nos, kako mi "ljubitelji" :argue1: puščamo krasne avtomobile, da sicer v suhih krajih stojijo pod milim nebom. Lep break.

gule

Tole pa je bogatstvo...kje pa je to?

sušo

Španija?
Al kam pašejo te tablice?
Je pa mivka in app tko da ma da je morje.
Edino kar ji ne ustreza tlele je pekoče sonce. Dežja ni, sol je pa kvečemu v morju.

gule

Za tak avto, pa se splača eno leto v zaporu sedeti...

andraž

DS-ka je nekje na Tenerifih. Se pravi zelo konstantni vremenski pogoji, nič vlage, dežja minimalno.

sušo

Mi je pa hudo pr breaku to, da ma tri tablice in to brez prikolice...
Ko odpreš spodnji del prtljažnika - ko pelješ dolg predmet - imaš še vedno vidno in osvetljeno tablico. Èista perverzija.

ModelJT

Take imajo pa na Kubi. hehe
[SIGPIC][/SIGPIC]

krka964

Lepa kt ku..a.
No, eno posebno lepoto izžareva, pa zgleda, da je zmanjkalo LHM, ker se en feder sveti spredaj. Ko zlat zob ... He he

zlikovski

Pa še skoz tehničnega gre :D

tomaz555

Takle je pa na Gorenjskem.

zlikovski

Na tak lep avto, bi se palahko bolj potrudo, in lepše namontiro tablico :)