Vaša hitrost na avtocestah

Začel/a D_M_B, Junij 26, 2010, 11:32:21 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Spaček redko na AC, taktat max. 100
DS med 110 in 120
Novodobniki pa med 140 in 160

janez

Odkar sem zadnjič vzel vinjeto za en mesec smo precej na AC z Amijem. Najlepše gre 100, pri 110 je malo glasnejši, pri prehitevanju pa kratek čas (kolk so šleparji dolgi...) 120-125 ,pa nazaj na 110-100.

To mi je precej dobra potovalna hitrost, udoben je zelo, požira neravnine, pregreva se ne, poraba pa mu je 6,5 - 7 litrov na 100km.

Včeraj od Krasa do Konjic z dvema postankoma po pet minut... Neverjetno ni bilo nikakršnih problemov na AC in skoraj brez norcev.

deuche

Citat od: janez;77060Včeraj od Krasa do Konjic z dvema postankoma po pet minut... Neverjetno ni bilo nikakršnih problemov na AC in skoraj brez norcev.

Keža vidim, da se resno zgražaš nad hitrostmi na avtocesti. Tudi v eni drugi temi si pisal ene bučke o avstrijskih avtocestah, ki so mogoče bile tisti dan, ko si ti šel po kose, če bi se pa malo več vozil po avstriji bi videl da se tudi tam vozi dosti avtov nad omejitvami. Sploh ponoči, ko so sicer še nižje omejitve.
Èe imaš ti avto, ki ne more niti doseči potovalne hitrosti, ki je predpisana, kaj šele jo preseči še ne pomeni, da smo vsi ostali norci. Jaz se vozim redno zadnjih 360000km oz pet let vedno 160-180km/h, ker to pač avto dopušča. Èe ti ni všeč pojdi na staro cesto, kjer si pač v "konkurenci" ne pa da skozi sereš po tistih, ki si ne moremo privoščit vsakodnevnega cincanja in vožnje v eksotičnih vozilih za vsak dan.
Dokler je bila še cestnina na Razdrtem je bilo z dijano od tam do Brezovice po stari le 10min več. Z novejšimi avti je ta razlika bistveno večja in zato pač koristimo avtoceste.
Problem slovencelnov na avto cesti pa je, da se vozijo tudi pod omejitvami vztrajno po prehitevalnem pasu (pa ne mislim nate), ne poznajo ne ogledal, ne žmigavcev, da o kulturi, ki jo imajo zahodni vozniki sploh ne govorimo.

D_M_B

še nekej me zanima a je dost slabo za motor da se vsak dan 100km vrti na AC na 4000? Jz mislm da nebi smel bit sj je mn k 80%

deuce: se popolnoma strinjam s tabo. Kaj se men večkrat dogaja.
Frajar se voz 90 po prehitevalnem, vozni pas pa popolnoma frej. Mu ze na kilometr blendan da se mi umakne pa nč. Se mu zalimam za rt, še kr nč, in pol mi tip še prbremza. Kmet naumn. In na konc ga morm prehitet po desn stran.
Nwem take b kr stouku.

janez

Lej duche, sej ni problem če se pelješ kolkr ti tvoj avto dovoli. Problem je ,ker se ljudje ne znajo varno vozit s temi avti. In to so tisti norci o katerih govorim. Drugo je pa kar se tiče same tekoče vožnje. Èe se jaz peljem z našim amijem 100, kamijon 90. Bom šel mimo njega 120 -125. Ja ampak kaj bom jaz naredil, počakal bom da je za menoj prostor in bom šel varno mimo. Kaj pa vi delate? Gas ven neglede na to ali je kdo za vami ali ne. No in to so zame norci.

AC bi naj bila bolj varna kot navadna cesta. Predvsem,ker gre vse v isto smer in ne moreš v škarje zapeljat, ker ne moreš z ovinka zletet,.... Zakaj hudiča pa potem tolk nesreč na AC ? A zaradi ljudi k se peljejo 100 - 125 ? Èe še nisi opazil, pri nas obstajajo odstavni pasi po klancih navzgor. Kje boš mene tam videl ? Ja na odstavnem. Zdaj ,če Ami ni primeren za AC s svojo hitrostjo, potem tudi tovornjaki ne bi smeli tja, a ne? Ker se vozijo 90-100
 na uro.

Vseeno mislim ,če bi ljudje vozili po omejitvah (sej je še 130 na AC al se motim) bi promet tekel bolj tekoče in bi bilo manj nesreč. Pa tudi mislim ,da se svet ne bo podrl in da ni življenskega pomena ,če boš prišel kakšno minuto kasneje na cilj . A ne?

In iz lastnih iskušenj ti povem da časovne razlike med vožnjo po AC in vožnjo po regionalkah , niso v urah temveč zgolj v nekaj minutah, mogoče največ pol ure. včasih mi gre kar na smeh ko me kakšen na vsak način hoče prehitet v okolici Celja... potem ga pa dohitim na obali. A ma to smisu...

Pa še to , a se kdo od vas hitrih kdaj odmakne motoristu ,ki pripelje za vami ? Ali pa na normalni cesti , a se kdo odmakne na skrajno desno stran vozišča ,da lahko varno gre mimo ?

alesz

CitatKmet naumn. In na konc ga morm prehitet po desn stran.
Èe nekdo bluzi po levem pasu,desen je pa prazen....? jaz sem na desnem in normalno peljem s svojo hitrostjo........to ni prehitevanje,to je "vožnja mimo",prehizevanje je če dvakrat zamenjaš vozni pas...

janez

Točno tako. He, včeraj je pa bil en smešen primer (no vsaj meni...) Se peljem 110 proti tunelom iz Celjske smeri. Tam nekje od Dramelj naprej se začne odstavni pas za počasna vozila (mene) . Gledam naprej se lepo kamijoni razvrščajo na desno. Pred menoj (se mu približujem s svojimi 110) Audi kupe TT... Bolj k sem bil blizu, bolj se mi čudn zdi. Ja potem sem ugotovil, da se tip pelje vsaj pol manj kot jaz. Kaj naj zdaj, če grem mimo po levi spadem ... . Zakaj? Ker poznam svoj avto in ne bi daleč zdržal s to brzino v hrib. Ja nič, začne se odstavni pas na desni, jaz desni smerokaz in kolk sem še imel zaleta mimo TT-ja. Pa tip je čist popenu ko je zagledo zadek mojga amija. Pa gas, pa na prehitevalni skrajni levi pas ne da bi karkoli pogledal nazaj.

No mal naprej po hribu jaz normalno lepo zgubim brzino in svojih 80 za kamijoni. Pa gledam naprej TT-ja. Tip je upočasnil na brzino kamijonov in se peljal dalje po skrajnem levem pasu s kompletno kolono žalujočih ostalih naprej. Ko so ga normalno začeli prehitevat po njegovi desni (po srednjem pasu) je še nekak šlo. Pred tuneli pa panika in ni več vedu kaj bi .Z desne in leve v njega kamijoni in ostali avti.

No in to so za mene ... za volanom.

Kaj je zdaj bolje? Da se negdo pelje z amijem konstantno tisto svojo brzino ali da skače z "dobrim" avtom sem pa tja ko žogica marogica... heheh

deuche

Citat od: deuche;77062Problem slovencelnov na avto cesti pa je, da se vozijo tudi pod omejitvami vztrajno po prehitevalnem pasu (pa ne mislim nate), ne poznajo ne ogledal, ne žmigavcev, da o kulturi, ki jo imajo zahodni vozniki sploh ne govorimo.

Keža večino, ali pa vse stvari, ki si jih ti na dolgo napisal v zadnjih dveh postih sem že napisal v mojem zadnjem odstavku. Vse skupaj pa sem napisal zato, ker sem imel do sedaj občutek, da ti gre preveč v nos hitrost, ki jo pač A-modeli ne zmorejo.

Kar se pa vožnje po lokalnih cestah tiče pa mislim, da si malo oz. dosti mimo vsekal. Ja z A-modeli res ni neke razlike, kot sem že omenil, vendar jaz, ko imam posel v Sloveniji, prevozim v eno stran 137km. Za to porabim 50min do 1h 30min odvisno kako je stanje od logatca do šentvida oz. tunela. Sedaj pa vzemi povprečje in boš ugotovil, da bi potreboval po lokalnih cestah približno dvakrat toliko. In, ker delam največkrat po 12 ali pa še kako uro več, mi je pač v interesu čim prej iz točke A v točko B. Zato pa hvala za Avtoceste.
Èe jih pa slovenclni ne znajo uporabljat pa ni moj problem, saj rondojev in še česa tudi ne.

janez

No v bistvu sva menda napisala iste stvari,ki nas motijo. Samo vsak iz svojega zornega kota. Ti iz hitrega, jaz pa iz počasnega. Idioti pa so vmes isti ,a ne?

Citat od: deuche;77083Keža večino, ali pa vse stvari, ki si jih ti na dolgo napisal v zadnjih dveh postih sem že napisal v mojem zadnjem odstavku. Vse skupaj pa sem napisal zato, ker sem imel do sedaj občutek, da ti gre preveč v nos hitrost, ki jo pač A-modeli ne zmorejo.

...

Kar se pa tega občutka tiče,... te pa občutek vara. Vse hitrosti in norosti nad dvesto sem izživel konec osemdesetih (na dveh kolesih) kot mulc sam ali kot sovoznik in jih imam do konc življenja dost. Mladost, ludost...
Mene moja hitrost mojih avtov A serije zadnjih dvajset let sploh ne moti. Èe bi me ,bi si predelal avto v kaj močnejšega ali pa kupil kaj večjega, novejšega, hitrejšega,... Ja to dejansko ne predstavlja problem.

Ja sem tudi zato postavil tisto vprašanje :
"...a se kdo od vas hitrih kdaj odmakne motoristu ,ki pripelje za vami ? Ali pa na normalni cesti , a se kdo odmakne na skrajno desno stran vozišča ,da lahko varno gre mimo ? "

No jaz se odmaknem, to je meni zakon še iz časov ,ko sem jaz bil tisti na dveh kolesih in mi je to prav prišlo takrat, pa prav njim pride sedaj. Ampak, že dolgo nisem naletu na koga ,ki bi se tudi tako odmaknil. To velik pove o današnjih voznikih, pa oni s TT-jem, pa še velik takšnih primerov. In ko to skupaj združiš na kak čuden dan imaš morijo na cesti.

Še en pregovor za vse prehitre... Vzemite si čas, ne življenje !

janez

Aja, heheh... še to . Pa ami v določenem trenutku po kakšnem hribu dol na AC preseže dovoljeno končno hitrost na AC. Sam to je tak občutek v A seriji da ti adrenalin pri ušesih ven špricne. Občutek je približno tak kot da bi ti gumo pri 200 na uro sezulo... Mota te, cota te, premetava sem pa tja, v avtu pa glasno kot v lovskem letalu... na števcu pa 140...

Ja ko govorimo o potovalni hitrosti... z amijem 100 - 110. Pa je čist kul.

deuche

Motoriste? Ja jih. Vendar, ker sem prej omenil tudi kulturo slovenskih voznikov v primerjavi z zahodom, v Franciji vsak motorist, ki ga spustiš mimo tudi stegne nogo, ko je enkrat pred tabo. Pri naših nisem videl, da bi kdo na bilo kak način rekel hvala.
Ostalih držav ne bom komentiral, ker uporabljam samo avtoceste, motoristov pa skoraj ne srečujem na avtocesti ne pri nas ne v tujini.

Kar se pa A-modelov tiče verjetno vsi vemo kako izgleda, ko gre igla čez številčnico.:funny34d:

janez

Citat od: deuche;77088Kar se pa A-modelov tiče verjetno vsi vemo kako izgleda, ko gre igla čez številčnico.:funny34d:

Ja moraš met jajca... heheh

Ja motoristi, cajti so se spremenili. Še kakih pet let nazaj so vsi pokazali na nek način da so opazili tvojo gesto. Zdajle pa samo še tu in tam kdo na kakšnem potovalnem. Pa tujci obvezno skužijo .

konckoncev mi je to že navada pa se ne sekiram več. Pa še boljši občutek imam pri tem.

dani77si

Kolikor se jaz spomnim je omejitev na avtocestah pri nas in v bližnjih državah z izjemo Nemčije (pa še to le na nekaterih odsekih) 130 km/h ali manj. Torej, če se pripelje nekdo za mano ko prehitevam tovornjak s 130 km/h in mi začne besno blendat, lepo spustim hitrost na 93,5, tako da se lahko model gladko j...e..
Duche, mogoče si bil ti kdaj med tistimi.
Sicer je pa tako, lahko se je (pre)hitro peljat dokler se kaj ne zgodi. Ko pa se, pa si odgovoren za poškodbe sopotnikov in drugih udeležencev. Pa zračunajte koliko časa boste garali da poplačate vse terjatve.
Sicer pa tako: z osebnim nikoli več kot 135 (se enostavno ne splača), z bivšim GS-om nikoli več kot 120 po števcu, z Jeep-om nikoli več kot 120 po števcu, z motorjem se pa po avtocesti načeloma res ne vozim.
Kar se pa tiče tistih, ki ne vejo kateri pas bi morali uporabljati: Nemčija ma fajn kazni kar se tega tiče. No, tudi pri nas so v zakonu, samo ne vem če je bil že kdaj kdo kaznovan zaradi tega.
Je pa tako: Slovenija je balkan..čist enostavno povedano. Narediš 600 km po Italiji pa ne srečaš 10% tolk idiotov kot v 80 km od Fernetičev do LJ.

dvorjan

@dani77si:
Samo po tej logiki si tudi ti idiot, ane. Pac bi ignoriral blendanje, s svojimi 130 km/h prehitel tovornjak in se umaknil na vozni pas. Ampak, ne, dajmo zbiti hitrost za 36,5 km/h in potencialno ogroziti 10+ prihajajocih vozil na prehitevalnem pasu, ki se s toliko visjo hitrostjo priblizujejo "cepu", ki si ga ti ustvaril. Brihtno, ni kaj.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Dani, se podpišem pod to... Se pravi je še vedno 130 omejitev. Jaz sem že mislil, da so zvišali mejo.