Citroen Saxo - neznane stvari

Začel/a VTSovec, Junij 26, 2010, 12:33:15 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

hlajenje...? stvar je vgrajena izključno zaradi protionesnaževalskih predpisov.....in namenjena hitrejšemu segrevanju izpušnih plinov.

VTSovec

Hvala za vse odgovore,... no slika moje mašine je pa tukaj. Tist ventil sem odstranil,ker itak ni bil priključen na črpalko (črpalke še nism najdu) in blindiral vhod v blok motorja z eno Alu ploščico debeline 5mm,spodaj pa tesnilno maso.
Filter sem predelal sam,ker ko sem dobil avto je bil samo filter direktno montiran na sesalni kolektor in še to preblizu ene cevi,tako da se je sčasoma zaradi tresljajev naredila luknja v filter (dobro da sem videl). Problem pri mojem načinu sesalnega voda je neposredna bližina hladilnika in nekaj vročega zraka sigurno še dobi...če ima kdo kakšno idejo kako to ograditi ali kar koli drugega??? Drugi filter levo je pa dejansko oddušek oljnih par,...imel sem par idej ki so še izvedljive (lovilec ali pa luknja v sesalni vod in priklop cevi gor).

Lp

aeros

Lep strojček si si nabavil kolega strojnik. Probna vožnja?
Veliko užitkov in veliko kilometrov brez okvar :)

VTSovec

Zanima me,koliko je zunanji premer originalne srednje izpušne cevi za saxo vts 1.6 16V 120ks,ker tega nikjer ne najdem.

Res noben ne ve?

VTSovec

Odločam se preventivno menjati svečke na Saxoju 1,6 16V VTS 87kw in me zanima kaj se najbolj priporoča...zanima me dejanska oznaka svečke če kdo ve,firma???

Lp

VTSovec

Ima kdo sliko od tipskega sredinskega naslona za roko za saxo vts,na netu ga nikjer ne najdem ?