Charleston

Začel/a janez, Maj 22, 2010, 07:45:34 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

saxovts

danes v živo videl in bo res lep spaček :emot112::emot112::BigThumbs::BigThumbs:

Lenko

Pozdrav vsem skupaj,
Evo morda je res čas da napišem par besed o tem avtu. Nekatera imena bom spuščal, ker se ne želim nikomur zamerit.
Torej avto sem kupil leta 2006 na enem izmed Citroën servisev okolici Ljubljane. Denar sem dobil iz svojih prvih treh plač (želja je bila velika sam denarja ni bilo prav veliko). Pisan je bil na lastnika servisa, ker si ga je po njegovih besedah želel urediti zase. Danes vem, da je bila to laž. To vem zato ker je bila na avtu prikrita marsikatera napaka. Avto je bil zaleten, nato pa ga je verjetno on sestavil nazaj in prodal. Cena je bila v osnovi precej precenjena. Nekaj smo zbili, ampak na koncu sem ga še vedno nekaj preplačal. Je pa manjkalo kup malenkosti (senčniki, tepihi, volanska ključavnica, buške za vseh blatnikih,...)
No avto sem planiral kompletno obnoviti, pa je vmes prišel karambol (avto za vsak dan sem razbil), potem pa sem bil prisiljen na hitro usposobit spačka (v 2007). Popravljei so bili blatniki, kupljene makajoče stvari in pričel sem se vozit.

Lenko

... in sedaj sem prišel do tega, da je avto v kompletni obnovi.
Padla je odločitev, da gre avto k Janezu. Po vseh opisih in razlagah na forumu, po videnem delu sploh ni bilo dileme, če sem se prav odločil. Sam namreč ne znam varit in ličarsko popravit avta.
Po novem letu sva se dobila in pogledala, kakšno je stanje avta. Naročila sva cel kup delov. Veliko nasvetov, glede obnove in zamenjave in kaj se splača zamenjat ali obnovit mi je dal tudi Janez. Planiral sem popravit stvari, ki sem jih jaz videl. Janez pa z svojim poznavanjem in pogledom našel še kup drugih nepravilnosti. Tekom obnove se je pokazalo še kup stvari, katere sva po večini odpravila. No itak pa sami vidite po slikah kaj se je na avtu delalo. Poleg videnega so bila speskana platišča in na novo prebarvana. Namesti sem tudi nove gume TOYO 310 (trenuto ni denarja za Michelinke). Sedeži so pretapicirani. Nalepke se še delajo in slike še sledijo.
No ko bo avto končan, pa pridejo še kake fotke.

gule

Jaz še vedno ne vem, ker letnik je spaček?

Lenko

Aja, pozabil sem napisat. Avto je letnik 1987.
LP

vinotoc

O, kolega, upanje se ti uresničuje. Lepo, komaj čakam, da ga vidim v živo.
LP vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

gule

Citat od: Lenko;74213Aja, pozabil sem napisat. Avto je letnik 1987.
LP

Hvala na odgovoru Lenko...avto je 1.liga...Made in Janez:emot112:

janez

...sestavljanje...

garac

a spodnji del požarne stene znotraj si nalepl kot izolocaijo izotekt al kaj? Zelo mi je veš, da je vse na novo pobarvano, tudi stena pa to, nekateri šparajo s tisitm kvadratnim metrom barve, potem pa izgleda kot en 1/2 izdelek.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja avto je celi olupljen in očiščen, temeljna, fugirni kit na spojih, body. Potem pa prebarvna čez... okol in okol, spodaj, zgoraj, znotraj, zunaj... zdajle sem ravno iz trgovine, bom še vosek našprical tam kjer je sedaj dostopno, potem pa brez orng demontaže ne več.

Tisto je pa zvočna izolacija. Pena in skaj, ki se kupi pri derfrancoze. Pa se zalepi z lepilom. Je pa do te točke - do volana. Dalje dol je vedno mokro in je najbolje imet samo gumijasti tepih. Ropot gor ali dol. Bolje da je malo glasnejši spaček kot pa da spet zgnije. Pa sej mi uživamo ob zvoku spačka, a ne?

pubi2cv

Jst sem študiral, da bi dal spodnje tapecirunge na "ježke" gor. Torej...če se zmočijo, jih enostavno flikneš ven, da se posušijo, pa je. Samo sistem še moram pogruntat...

vinko

čav
kolko pa ponavadi rabiš te zvočne izolacije? pri franzose dobiš 2x 1000x500 mm, a je to dovolj, če oblepiš prednjo steno? za havbo pa verjetno zmanjka...

...drugače je pa res lep, pohvalno! :emot112:

janez

Tale zvočna izolacija je že skrojena za zgornji del požarne stene in spodnji del pod polico.

...tule je link...

http://www.franzose.de/en/Citroen-2CV/Alle/Armaturenbrettverkleidungen/ANR18065/

janez

...sestavljanje...sestavljanje...sestavljanje...

janez

Tolk. jutri pa dalje. Prednji del in mehaniko poštimat. Servis na zavorah, olje v menjalniku... pa vse skup v vozno stanje spravit.