SAHARA se prodaja

Začel/a janez, December 12, 2009, 08:10:33 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

janez

Kar se tiče "Hoške" Sahare...

19.april 2005, Fram, Keža, Jozzo in še en delavc... Sahara iz Graca, 70% kompletna - nekompletna, razstavljena, šasija prednji del odrezana... avto je bil uporabljan za rezervne dele. Jozzo ga je prodal slovenskemu kupcu iz ljubljane.
Naslednjih nekaj dni sem delal inventuro po škatljah in slikal vse dele. Dokumentacijo imam še dandanes.

No, če se bo končno delala tolk boljš...

Za pokušino samo ena fotka... ostale fotke tega avta imam... na dveh polnih CDjih.

Ni neko čudo tehnike , ko vidiš v živo in držiš posamezne sklope v rokah. Zanimiva je rešitev odvajanja obeh sklopk - hidravlika (preko dodatnega zavornega cilindra) in vplinjači, ki dovoljujejo prekomerni nagib med obratovanjem in vožnjo, kar klasičen ne dovoli. Ostalo je en kup vzvodovja in golih tehničnih rešitev, da so pač v spako spravili dva motorja.

garac

nisem ziher, da je to ta ista, kajti tista v delavnici se mi zdi, da nima odrezane šasije, kot ta na slikah
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Èe sta dve v Sloveniji bi bil to že pravi mali čudež... Sam še M35 fali pa smo carji ...  hehehe

Mogoče so pa dali novo šasijo gor ...

A.T.K

garac

res je, sem počekiral, je ta ista, le blatniki so me zmotili
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlikovski

Kako pa skalibriraš vplinjača,... da mašini isto vlečeta?

janez

Èist "izi"...

... se ne voziš po asfaltu , da ne trga kolesa. Na pesku, zemlji ali ostalih ofroad terenih je pa čist vseen, če ne laufata mašine enako.

Na svetovcu v mariboru sem enega finca vprašal kako se je pripeljal, ker se mi je to isto vprašanje porajalo že takrat. Pa mi je odgovoril... "en cajt z eno mašino, en cajt pa z drugo."

zlikovski

Se pravi da lahko uporablja ločeno mašini.

janez

Ja, naj bi bilo tak...

Tole so pa posebni vplinjači za Saharo...