C4 GP težave

Začel/a Bito, December 11, 2009, 09:10:54 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

altair123

Ravno prava tema. Na rednem servisu je bilo ugotovljeno, daso mi rahlo držale zadnje zavore. Jenko je zadevo spucal in podmazal (sklepam da je bila težava v batu). Seveda prej nisem bil posebej na to pozoren, ampak po servisu če opazim nenavadne številke pri porabi na BC grem in malo pošlatam okoli zavor. 2x se je zgodilo da je bila temperaturna razlika med levim in desnim diskom kar precej različna, torej sklepam da se to še dogaja. A je morda znano, da bi ble pri citroenih kakšne težave s tem?
Je pa zoprno, ker težave, ki so občasne narave ponavadi ne nastopijo, ko bi morale.
Zgleda da bom moral malo do Jenka spet pogledat...

ribicija

Mogoče kaj povezano z ventilom razdelilnika zavorne moči. Meni so to zamenjali malo po garanciji. So pa naredili uradni vpoklic za moj C4 picasso kratke izvedbe.

dobek

za tresenje je kriva ponavadi neenakomerna obraba oz. utecenost gum, predvsem ob dosti voznje po AC...ali pa kak zvit disk...tudi pri mojem obcasno trese nad 140, vcasih tudi ze pri 130 (z zimskimi gumami sicer malenkost manj) - sumim levi prednji disk
tista obcasno visja trenutne poraba gre pa le na racun fap filtra (pri mestni voznji bolj pogosto ciscenje in s tem posledicno visja poraba)
:burn:

altair123

No, tista stvar z bremzami je bila malenkost. Na vodilih ploščic se nabere umazanija, ki se jo spraska dol in dela ko novo. Tako da je imel Tadej v 10 minutah porihtano.

mitja12345

Tudi sam nisem bil preveč zadovoljen  z GP. Kot si napisal, tresenje (meni so celo pozabili centrirati gume :)) ), vožnja kot taka - super, ker se pa tiče motorja, pa mislim da ni še to to, kar bi lahko naredil - sploh pa je baje BMW motor notri (govorim o bencinarju), pa da so sami križi, mislim da bi bilo boljše da bi uporabljali svoje. ampak moram povedati, da noben avto ni popoln, v vsakem moraš delati nek kompromis in tudi ko avto kupiš bilo kero znamko se moraš zavedati, da tehnologija gre prehitro naprej in mislim da nimajo sploh dovolj časa testirati oz. hočem povedati, da so 50 let nazaj delali ročno in še danes marsikateri avto dela dobro, danes pa so samo še številke in denar - BEDA!
Ti pa podaljšaj garancijo - ÈIM PREJ!