Èrno beli časi (mal tut že barvni)

Začel/a janez, December 06, 2009, 02:30:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Na Email sem dobil stare slike Kopra ... med njimi so zanimive te spodaj  >>>

dexterboy

@janko1, BRAVO! To pa so spomini na stare, dobre čase, koje kreativnost še nekaj veljala in te tudi kam pripeljala.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Malo sem srfau po netu in glej ga zlomka...

Zadnjič sem našel na enem forumu sliko spačka z yu tablico... sem malo povpraševal pa niso vedeli nič o ozadju slike razen , da je narejena (slika in avto) v Belgiji.

Na drugi sliki lahko vidite današnjo najdbo... ta isti avto (tablico poglejte, če ne verjamete...) ni preživel srečanje nekje na cestah Jugoslavije. Spet nihče ne ve ozadja - zgodbo.

Tretja slika... onih šest furgonov, ki so bili namenjeni AMZS ... slika iz boka ... 1960.

Francoski DS... dirka, slikano nekje v Jugoslaviji . No, kolkr sem zastopu traso je bilo verjetno slikano nekje v Sloveniji ali na severu Hrvaške.

Ami6 ... dopust v Dalmaciji 1967

Zeko124

Danes sem na praksi slučajno omenil enemu tipu da imam Ami 8... Sva se razpričala tak da je šef že grdo gledal, mi je pravil, da je njegov brat včasih šraufal ta "stara jetra, omenil pa je tud da je nove tapete (verjetno od Ami6) original zapakirane vrgel v smeti. Škoda... Pa kako so zrihtano žabo, ki je naročnik ni želel blačat zvlekli v grmovje in slično...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Lovro

Lepe slike si našel.

Èeprav je po mojem tista druga novejša, ker je na sliki spaček iz 80-ih.

Tista zadnja je pa sploh kul. Kaj pa je tisto zaen avto?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

19. oktober 1961, Maribor - Na križišču Gregorčičeve in Grajske ulice v Mariboru je danes trčil v spačka motorist. Pri nesreči sta bila oba spaček in mopedist samo laže poškodovana. Spaček je dobil poškodbe na prednjem desnem blatniku. (avtor fotografije: Jože Gal)

ModelJT

Meni to deluje kot prednji levi blatnik.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

dyfan

Takrat še niso vedeli, da se pri avtu leva-desna gleda v smeri vožnje :-)

Zanimive so te stare novice. Kje si pa to našel?
Lep pozdrav!

janez

To je iz Večerovega spletnega arhiva...

janez

Malo sem "srfau" in našel eno spletno stran ... vse živo not, ma... Stran mije pa odprlo zaradi v gugl napisanega stavka "popravilo spačka"...

tole je zapisano...

CITROEN 2CV6

--------------------------------------------------------------------------------

Leta 1980 sem s finančno pomočjo pokojnega očeta in s svojimi prihranki kupil moj prvi avto CITROEN 2CV6 ali po domače spaček, pa tudi spovednica, konzerva........

Bilo so taki časi, bolje rečeno taka leta, da je bilo vsak teden polno žurov, tako da spaček ni dolgo ostal cel. V Zali nas je na poti iz Ljubljane (malo pred ciljem) v ovinku presenetil kamion in smo šli na bok, eden pa skozi streho v kanal. Spaček je romal v garažo, jaz pa kmalu nato v JLA. Po vrnitvi iz ''vojske'', sva s Simonom ''spovednico'' zopet ''zalaufala''.

Èasi in leta se niso dosti spremenili, tako da je bilo večkrat na sporedu ''klepanje'' pločevine in menjava ''rok'' spačka. Èe ne drugega, pa vsaj popravilo zavor. No tudi leta so naredila na njem svoje, tako da sva z Miškotom zamenjala šasijo, pa karoserijo, pa streho, pa .....zamenjal je tudi kar nekaj barv – krem, rumen, zelen.

Z spačkom smo se udeležili tudi nekaj srečanj tedanjega AS kluba, pa tudi par mednarodnih srečanj ljubiteljv tega avta.

Avto mi – nam je služil vse do leta 1996, ko je ponoči priletel v avto en pijan voznik  in je bila totalka.

web stran je pa http://www2.arnes.si/~dlazar3/citroen_2cv6.htm

Nekaj zanimivih starih fotk... Pozna kdo te ljudi ?