Èrno beli časi (mal tut že barvni)

Začel/a janez, December 06, 2009, 02:30:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Citat od: janez;78607Ne zeko... tule so črno beli časi... Se pravi najdi kako sliko fotrovega amija ko tebe še ni bilo pa jo daj gor. Nove slike tule ne štejejo.

no, sam zgleda pa dosti črno belo, a ne? :BigThumbs:

Je pa zadnjič Rado okrog kazal neke slike od svojih Amijev... Samo mislim da so že v barvi.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

... spet nis zastopu. STARE SLIEK - NE NOVE.

Zeko124

Citat od: janez;78610... spet nis zastopu. STARE SLIEK - NE NOVE.

ma sem zastopu no, sej me ni treba nadirat...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Zeko124

Sej bojo premaknil tole...

Verjetno bi bla tema "Citroen in poletje" res prava izbira...

www.keramika-genorio.si

janez

Zeko124

Citat od: janez;78614Al pa citroen v barvah ponoči... heheh

ha-ha!

saj ne da bi kdo napisal morda celo kak komentar na sliko, je treba samo kritizirat :BigThumbs:.

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Citat od: Zeko124;78619saj ne da bi kdo napisal morda celo kak komentar na sliko, je treba samo kritizirat

Kaj pa pricakujes drugega kot kritiko, ce je jasno vidno, da slika ne pase v pravo temo.

Glede fotografije - drugic poskusi najti malce vec svetlobe, da se bo lepse videla AMIjeva silhueta.

Evo, to sta moja dva centa. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Gox

Na podzemni železnici v Parizu so kar zanimive slike ...

(Eno podobno mislim da ima še Garač, ne spomnem se kdo je slikal na drugi strani :))

janez

Èrno beli časi... oktober 1970

1. Portorož
2. Pariški sejem

No od tistega SM - a dalje se začne najzanimivejši del oddaje. Pariški sejem, reportaža iz Tomosove tovarne z obilico amijev inposnetki iz citroenove tovarne tudi z amiji na liniji. Na koncu pa še oldtimer srečanje iz Celja v Ljubljano... Ja, ja... ti "jekleni časi"... 10.44 http://tvslo.si/#ava2.84711569;;

Ja no, jaz sem bil takrat v plenicah , 8 mesecev star... fotr je razbil svojga drugega IMVja, sestra je bila prvošolček, Ob Dravinji je bila "džungla", fazanov in postrvi je bilo v njej na pretek... živeli pa smo v hiši ,ki je bila takrat na obrobju mesta, danes pa je v skoraj v samem centru. Policijska postaja je bila v trgu kjer je sedaj občina in mislim,da ni bilo več kot tri ali štiri glava množica policajev v njej. Ves promet iz smeri Ljubljana proti Mariboru se je odvijal skozi ozko središče Konjic in dostkrat se je kakšen kamijon zagozdil pri trgovini Dravinjskega doma... mislim da je bila "Izbira". Tam na vogalu kjer je sedaj Banka in obrtniški dom...

mato

Ti Janez tole je pa kar zanimivo za pogledat.

janez

Tole je še bolj zanimivo...

Reportaža o tomosovih fabrikah in izdelkih... mopedi, bicikli, citroeni, deli,...

http://www.youtube.com/watch?v=gZG3cpWWGxA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=PhYpMKeRMUA&feature=related

ModelJT

Kaj je zdaj, je tema čisto izumrla. Ajde mački mal stare slikce gor dajat, da še mladi malo vidimo kak je bilo. Evo nove spačke.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Našu sem stare slike ko je moj fotr leta 1977 kupu novega AUDIja 100LS (letu je 220 na uro mrcina) , pa vsi otroci, stara mama in ostali okol na prvem izletu. Sicer smo šli po takratni stari cesti na Roglo na piknik, sesuli ganc novi auspuh ,meli smo se pa fajn. Vmes ko je fotr vezau nov auspuh nazaj na podvozje sem jaz trma trikrat padu v Dravinjo in si potolku koleno... še zdaj se mi pozna. Mama je valjala čevapčiče, stara mama razlagala kak so partizani tu okol hodli ko je bila mlada...

Vglavnem lepi spomini, ko vidiš stare slike...

Mladi si sploh ne morejo zamislit kolk je bilo fajn. Pa četudi smo bili "kao" razredni sovražniki - privatniki (sp po današnje...) . Kupit 77 leta v istem letu novo Zastavo kesonarja in potem še tu v Sloveniji novega AUDIja ni bil mačji kašelj...

Slike verjetno ne bom dal gor ,ker ni nobenga citroena bilo v naši familiji... Ali dam?

janez

Tole je pa malo dlje nazaj... Mamina Katrca leta 1967, zadaj pa BMW 600 od strica...