Citroen vs ostali

Začel/a Zeko124, Oktober 29, 2009, 09:20:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

He,he nekaj takega se gremo pri nas. Na ven se kažemo, znotraj smo pa čisto votli.

garac

@dvorjan, da ne držijo cene je malo bosa. Res je ne držijo novejši hidravličarji. Poglej cene saxo, berlingo in xsara picasso, primerjaj z nakupno ceno. Potem naredi enako opevanimi švabskimi konkurenti. Kolko si odštel za en golf IV? Pa ne računaj osnovni model, ali pa tudi. Koliko je vreden danes? Koliko si odštel za servise?

Èe prišteješ vse žarnice, ki si jih zamenjal na citroenu, vse ure, ki si jih preležal pri psihiartu na kavču zaradi travm imenovanih Citroen + izpad dohodka še vedno ni toliko, kot je razlika med novim vw in citroenom.

Pred časom je andraž odprl temo, zakaj vozim citroen? Kot je nekdo odgovoril, ker z njim uživam.
Res je sigurno razlika med tistimi, ki smo zrasli v citroenu in tistimi, ki ga kupijo, ker je cenovno ugoden in zelo primeren za družinsko vozilo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

@garac:
Ja, strinjam se, da ceno drzita edinole Berlingo in Xsara Picasso, za Saxo pa vsakemu dol visi, ker je dovolj alternativne ponudbe v njegovem razredu, pa tudi sicer Saxo ni noben presezek od avtomobila, prej nasprotno.

Nemskih avtov, se posebej novih, pa ze a priori ne gledam, ker so ocitno precenjeni in to vsi, brez izjeme, od VAG grupe naprej.

Ker pa sem dosti na cesti, je moja prometna filozofija taka, da imam raje meter in vec pleha pred sabo - ne zaradi lastnih napak, ampak zaradi napak drugih. Neandertalcev z izpitom je vsak dan vec. In po tej plati zame pridejo v postev samo vozila, ki imajo 4,5+ metra v dolzino in tono pa pol teze - da ce ze prileti kdo vame, da se prej sam skrajsa ... V tem segmentu pa ima Citroen s C5 in C6 dobro ponudbo, takoj ko so ta vozila stara dve ali tri leta. Novega pa res ne bi kupil vec ...

Pocakaj se leto ali dve, bo Xandrej na "hofu" ze mel C6 ... se upam stavit. =) Pa se marsikdo drug ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

kolkor komu za saxo, ampak, glej, nov je bil v tolarjih 1,3mio, danes pa ima ta isti avto še vedno ceno 2000€ ali celo več. Torej dobro drži ceno. Zanimivo, da xsara ali zx nikoli nista "dobro" držala cene, mogoče, ker sta GOLFOV razred? Das Auto
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Hehehe, pa pri "The Power of Dreams" so jo tudi dobro upilili (ceno) =))
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Citat od: dvorjan;61006Pocakaj se leto ali dve, bo Xandrej na "hofu" ze mel C6 ... se upam stavit. =) Pa se marsikdo drug ...[/QUOTEHe he kak veš?... Ne ne vem. Načeloma bo me zmotlo po moje vzdrževanje te zverine... kot se je dogajalo vsem pri XM-u, avto spada v visok razred in visoke cene servisov, delov, gum zraven spadajo. Andrej bo drugo leto lupi neko stanovanje, hišo ali nekje kjer bova z nojo gracijo živela... tak, da Karli bo ostal pri hiši še najmanj 4 leta.

:BigThumbs:

Zeko124

Citat od: Xandrej;61012He he kak veš?... Ne ne vem. Načeloma bo me zmotlo po moje vzdrževanje te zverine... kot se je dogajalo vsem pri XM-u, avto spada v visok razred in visoke cene servisov, delov, gum zraven spadajo. Andrej bo drugo leto lupi neko stanovanje, hišo ali nekje kjer bova z nojo gracijo živela... tak, da Karli bo ostal pri hiši še najmanj 4 leta.

:BigThumbs:

Andrija, vse lepo in prav, samo nekaj bi rad vedel-zakaj mu praviš ravno Karli? :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Xandrej

Ja ker je C5 by Carlsson... Beri karlson oz. karli... :emot112:

Zeko124

Citat od: Xandrej;61015Ja ker je C5 by Carlsson... Beri karlson oz. karli... :emot112:

Aha... Meni osebno se to zelo dopade, da daš avtu neko ime... Bolj brezvezno mi je, če ga kličeš po firmi modelu...:Hammer3::BigThumbs:

www.keramika-genorio.si

karel

Citat od: Xandrej;61015Ja ker je C5 by Carlsson... Beri karlson oz. karli... :emot112:

Madona kar rastem:BigThumbs:
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

CitroX

Nekako moram stopiti v bran necitroenom.
Trenutno vozim 4 znamko, več jih nisem imel (svojih v uporabi)
1. VW Hrošč - to je znamka za sebe in je ne prosim mešat v VW - če bi imel preveč denarja, bi zagotovo imel enega v garaži.

2. VW golf I '82. Ta verzija je postavila ime golf in je bila zagotovo odlična in vredna svojega imena. Jaz sem "kupil" staro kišto in v 1 letu imel kopico težav, ker je avto bil že kar v letih. (danes se z njim vozi en klepar, ki si ga ej po 5 letih "mirovanja" popravil in registriral kot starodobnika, ker je registracija ugodna) Tudi golf II je bil zakon, če vedno vozijo po cestah... Dalje pa je druga dolgočasna zgodba. Razmerje med ceno in kvaliteto danes? Joj, joj

3. Fiat tipo 1,6. Zakon - "malo" denarja, odlično se je peljal, ogromno prostora, 40kkm nič težav, je samo kaj škripalo. Ni imel klime, jaz pa nekaj denarja in sem kupil... 4. Pa mnogi pljuvajo italjane.

4. Xsara1,8 16V, ki se z vsem prejšnjim tako ne more primerjati. Razmerje cena kvaliteta je odlično, če bi sedaj avto želel zamenjati, bi imel težave, kje naj dobim avto istega razreda, ki več ponuja. Je pa res, da ni ultra pi...hvatljivi avto, kar pa tako ni pomembno. Sem pa največ denarja za servise porabil, ker sem z njim naredil tudi največ kilometrov od 80k-180k.

In če bi sedaj kupoval (isti razred), verjetno ne bi bil citroen, ker novi C5 je predrag (če pozabim, da je prevelik), ostalo pa trenutno nezanimivo. C4 pic mogoče. C4 bi potreboval kakega Italijana, da malo linije potegne, da bi bil bolj zanimiv...

BMW 3? Ja. Merzedes C coupe? Ja, pa tudi Hinday coupe, pa še cel kup zanimivih varjant. Samo težko sedaj bmw 3 c C4 primerjamo, ko je pa v osnovi zelo različna cena...
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

dvorjan

@CitroX:
Tudi jaz sem zacel s hroscem, samo golfa II sem pa spustil, sem pa zato letel z rdeco R5 in imel tako lepo modro Xsaro 1.8 16v kot ti. In ja, drznil sem si tudi po C5 ... Zdaj, a bo kdaj se C6 v garazi, je pa tezko reci ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!