Kupiti ali ne, C4 GP

Začel/a klemenkovic, Oktober 09, 2009, 10:22:29 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

kleber HP2 je tudi ugodna v tej dimenziji
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

altair123

Èestitke za novo mašinco.

Glede spuščanja ročne zavore pa en nasvet. Kadar speljujem na ravnini (BVMP menjalnik) samo na rahlo oplazim pedal za gas, nato pa počakam da se sprosti zavora in šele nato speljem. Tako da ni cukanja. Se navadiš zadet pedal ravno prav. Èe preveč, potem pa cuka seveda.

dugi

Glede ročne.
Lahko pa jo izklopiš v meniju in ko ugasneš avto se ne bo samo vklopila.
In ko jo potrebuješ potegneš gumb-klanci in ostale stvari pri prižganem motorju,lahko tudi pri ugasnjenem,da imaš mirno vest.
Tako imam sam naštimano.Naveličal sem se rahlega cukanja vsak dan,še posebej ker sem doma na ravnici in res ne vidim potrebe po vklopu ročne zavore.

NANI

Citat od: dugi;62962Glede ročne.
Lahko pa jo izklopiš v meniju in ko ugasneš avto se ne bo samo vklopila.
In ko jo potrebuješ potegneš gumb-klanci in ostale stvari pri prižganem motorju,lahko tudi pri ugasnjenem,da imaš mirno vest.
Tako imam sam naštimano.Naveličal sem se rahlega cukanja vsak dan,še posebej ker sem doma na ravnici in res ne vidim potrebe po vklopu ročne zavore.

To se je baje dalo pri prejšnjih letnikih, saj tako sem razumel iz prispevkov na tem forumu.  Pri mojem, ki je letošnji v meniju te opcije sploh ni.

dugi

Moj avto je 03/07,se pravi prvi avto,ki so ga imeli v BTC kot testnega,pa sem ga potem kupil od njih.Samo,ko izklopiš ročno,te ves čas opozarja oranžna lučka na armaturni plošči.Se navadiš.

klemenkovic

No, tudi sam sem poskušal v meniju izklopiti ročno, vendar se to pri sedaj novih ne da. Že sem se skoraj sprijaznil, ko mi je znanec razložil kako to gre.
Torej ko vžgeš avto, pohodiš zavorni pedal in ročno na tipko izklopiš. Počakaš sekundo in na prikazovalniku napiše handbrake off, in povsem normalno spelješ. Super.
Druga stvar pa je, da ni nikjer prikazovalnika temperature motorja (olja). Pri prejšnjem avtu (dizel) sem bil navajen, da ko motor še ni popolnoma ogret, vozim bolj nežno, z nižjimi obrati, ko pa se motor ogreje na delovno temperaturo, pa lahko gas do konca. Tukaj pa tega podatka o temperaturi motorja nimam. No še naprej bom na začetku vozil z nižjimi obrati. Mislim, da je to za motor najbolje.
Ajd

klemenkovic

Evo prvih 2.000km z mojim picasom je narejenih. Avto me je v vseh pogledih navdušil. Edino porabe ne morem spraviti pod 7 litrov (1,6HDI 110KS)pa naj vozim še tako varčno.
Prej pri meganu sem bil vajen z enim tankom narediti 950-1000 km, sedaj pa naredim komaj 750km. Zanima me ali se poraba kasneje kaj zmanjša ali je pač to to. Posebej mestna vožnja je potratna. Računalnik sicer kaže 6,5L, toda dejanska je 7L.
LP in srečno 2010

Gox

Jaz se pa ne bi nič sekiral ... a ni enako ali pije 6,5L ali 7,5L?

Glavno da uživaš v vožnji.

Ponavadi ko se avto dobro uteče, poraba še malenkost pade.

Lp

Pa srečno 2010.

Xandrej

Poraba bi ša naj malo padla ampak moraš računat, da avto ni mali pa da se malo matra zaradi zračnega upora... Tam računaj na najman 6.5 litra...

klemenkovic

ma ja ... imata prav! Hvala:)
LP

rs23

Kaj mogoče kdo ve kdaj bo oz. če sploh bo na voljo 2.0 Hdi 110 Kw oz 150 KM?

zlikovski

Nevem si predstavljat, zakaj vsi samo kopujeje večinoma dizle, ker dandanes poraba med dizlom in bencinarjem ni skorajšnje razlike, zraven tega pa je servis dizla večji strošek.
V prešjnjem postu sem prebral recino vsi samo kolko je poraba,.... jaz imam XM-a 2.0i pa mi je poraba nekje 8 litrov, glede toh osmih litrov je en napisal da mu pije 2.0HDI jaz tu nevidim drastičnih razlik.
LP

altair123

Kaj je pa z dizlom narobe?

S kolegom primerjava C4 1.4VTI in Grand C4 Picasso 2.0 HDI pa je povprečna poraba skoraj identična - blizu 7 litrov za oba avta. Ker je razlika med ceno goriv 5 centov, to pomeni 35 centov na 100km prihranka v prid granda. Samo s tem prihrankom mogoče v 20000 km kot je servisni interval najbrž ne moremo prihranit razlik med servisoma za dizla in bencina - 70€. Ampak gre za praktično neprimerljiva avtomobila.  Si ne predstavljam, kaj bi se zgodilo, če bi primerjali bencinskega in dizelskega granda. Èe je razlika liter na 100km v 20000km prinese 200 evrov prihranka. To je pa verjetno bistveno več kot je razlika med vzdrževanjem.
Ampak to je samo ekonomska računica.

So ljudje ki radi vozjo bencinarje in so ljudje ki radi vozimo dizle. Èez to pa pri avtih, kjer se prevečkrat vpletajo čustva premosti vsakršno ekonomsko računico.

zlikovski

Dizel je že dražji glede prodaje,... Tak da za navadne smrtnike ki ne prevozijo nevemkaj kilometrov je pomojem čista bedarija imet dizla.

rs23

Še enkrat bom vprašal če je kdo kaj slišal glede prihoda C4GP na naše tržišče z motorjem 2.0 Hdi 110 Kw oz. 150 KM (EURO 5)?