Akumulatorji

Začel/a andraž, September 08, 2009, 10:25:18 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

rderendinger ima svoje akumulatorje oz. so od Fiamma pa je njihova nalepka gor. Èe hočeš mi sporoči kakega rabiš pa kako kapaciteto pa seveda položaj polov. Aja pa imajo 2 leti garancije pa še nekaj skontota bomo zrihtali.

Gox

Jaz bi reku da kar je več kot pet let je za akumulator podarjeno ... tako da bi po tem času, ob prvih znakih pešanja nabavil nov akumulator.

Tisti moj star Bosch, ki je v maminem AX-u (par postov višje sem pisal o njem) še vedno deluje ok. Zdaj čez vikend je avto stal 2 dni pri -6 ponoči in je včeraj zjutraj prižgal s prve.

Lp
Goran

gule

Gox-6 je toplo...akumulator se iskaže na temp. -20 in nižje...

Gox

Citat od: gule;64408Gox-6 je toplo...akumulator se iskaže na temp. -20 in nižje...

Mi ne pridemo do toliko ... minimum je tam nekje -8 ... še to zelo redko :-)

Picdriver

Hvala za razmišljanja. GoX me je prepričal z izjavo "vse kar je več kot 5 let je podarjeno".

Na spletni trgovini Akubat z brezplačno dostavo po Koroški (k sreči še spadam tja) sem naročil kar 2 komada. Enega za mojega XP-ja in drugega za partnerkinega C3, ki bo v februarju prav tako dopolnil 6 let. Cene so dobre, akumulatorji pa še dobesedno topli (direktno iz proizvodnje). Odločil sem se za tip Topla TOP - sealed, to je zaprt tip, ki ne potrebuje vzdrževanja. Takšna sta bila tudi original vgrajena Tudorjeva akumulatorja.

AgitatoR

Sam pa ne maram akumulatorjev, ki so zapečateni. More imet štofle da se voda po potrebi dolije, ... Fotrov zdele pri -15 tut obrnit ni hotel in sem ga nafilal, dolil vodo in špila kot nov.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

tomko030

Imam še prvi akumulator,  XP 1.8 16V je letnik 2002, se pozna, da se greje pod mojo ritjo.. :BigThumbs: , garaže nimam ogrevane, sploh letos je bil avto veliko zunaj na mrazu. Ravno zadnjič sem ga pri mehaniku prklopil na tester, vse OK ,upam, da še nekaj časa.

garac

@tomko za razliko od tebe je moj sodelavec že po dobrem letu menjaval akumulator. Osebno sem mu rekel, da se premalo vozi, menda mu je tudi mehanik rekel enako. Sicer je tip še en izmed tistih, ki je prej vozil vw in zdaj dnevno išče napake na svojem citroenu, namesto, da bi se vozil z njim.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Dizl

V mojem avtu je Hoppecke.

tct

Ta moment je najugodnejša in najmanj reklamacij pri VARTA na Petrolu. In to navadna, ne silver. Èe polnjenje ne dela premočno stanjša plošče in adijo v enem letu.

aura

Na svojih avtih nisem menjal veliko akumulatorjev. Drži pa kot prebito, da tudi če je akumulator trikrat zaprt in naj ne bi potreboval nobenega vzdrževanja, je potrebno vsake toliko časa preveriti nivo tekočine in po potrebi doliti destilirano vodo.
Ko so celice enkrat na suhem, Pade moč in marsikdo misli, da mora kupiti nov akumulator. V večini primerov pa to ni potrebno.

visar

edini zaprti akumulatorji so LIFE(Y)PO4, NICD....
Vsi svičeni akumulatorji so tako ali drugače odprti in se jim lahko doliva tekočina (destilirana voda), le ta se izgublja s elektrolizo pri polnjenju.
______/\\______
______/\\______

dyfan

Kako se odpre akumulator "brez vzdrževanja", če pa ima zalepljen oz. zavarjen pokrov?
Rad bi kontroliral nivo elektrolita, a se bojim, da bi pri odpiranju poškodoval pokrov.

LP
Lep pozdrav!

garac

Potegni dol nalepko na vrhu, da vidiš, kaj je spodaj. Toplo ni bilo problem odpret, je bil pod nalepko čisto klasičen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

visar

točno tako ... pri ostalih je podobno
______/\\______
______/\\______