Citroeni in "črna kronika"

Začel/a garac, Februar 03, 2007, 02:16:55 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Citat od: modeljt;86427Ja itak da je C5.

po feltnah sodeč je res C5...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

visar

______/\\______
______/\\______

Xandrej

Meni ni jasno kako uspe ljudem z vsemi temi elektronskimi pomagali avto vrečt iz ceste (seveda če ima avto nataknjene ustrezne zimske pnevmatike)... Ni mi jasno. Pri mojem C5 je to res skoraj nemogoče... Glih smo se zadnjič menili ali res pretiravaš ali pa si malo čez smreko... Pri mojem ko grem v ovinek recimo rit skozi popravlja tudi če bi hotel ko to vse sveti in popravlja ne vem no. Drugo je če avto nima teh vseh pomagal pa vsegatega... Pol ti hitro lahko ritko odnese sicer pa tak. Vožnjo je treba prilagodit razmeram na cesti... Pa vidiš majstore ko jokajo pa ni spluženo pa ni ono pa ni tretje... Včeraj na poročilih ljudje ob avtocesti natikajo ketne (na sliki glih C4 GP)... pa saj niso normalni, da kjub vsem napovedi vremena grejo v akcijo... Pol pa jokajo...

Pa pogledaš tukaj:  http://24ur.com/novice/slovenija/kdo-je-kriv-za-prometni-kolaps.html

Vozili v napačno smer

260€ so dobili!!!! Banda hudičeva!!! Dars je kriv... Pri sneženju ko da en siple s strehe bi radi imeli suho cesto... Tile prevozniki so tudi malo retard!!!

Zeko124

Citat od: Xandrej;86433260€ so dobili!!!! Banda hudičeva!!! Dars je kriv... Pri sneženju ko da en siple s strehe bi radi imeli suho cesto... Tile prevozniki so tudi malo retard!!!

saj to je to, če pogledaš to zadevo z druge strani- včeraj sem poslušal radio Zeleni val, pa je folk klical in se pritoževal nad tem in onim, pa se je našel nekdo, ki je poklical in rekel, kak je folk zoprn, da bi prav vsak rad, da mu splužijo prav do praga, da bi šel kar s copati od doma! Kaj hočem rečt? ko gre s plugom 1x čez cesto je itak tak padal, da je v pou ure spet ga nekaj nasulo... Nič ne rečem, samo to se je malo za zamislit ;).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

visar

1. Elektronika je zeloooo varljiva saj avto dela in gre brez problemov tudi čez vse možne pametne vozne zmogljivosti in se sploh ne zavedaš kakšna je cesta. Avto te opozarja ampak so opozorila že pri najmanjših neumnostih in to je to .... zato se počasi za tiste jaslice (vse nekaj gori in utripa) več ne zmeniš potem pa fizika zmaga. Jaz osebno sem to probaval na praznem parkirišču in sem videl da mi začne utripat že pri 20km/h avto je popolnoma obvladljiv do 70 na uro potem pa me je pri cca 85 ornilo kot raketo da še sam zase nisem vedel. Pač fizika je zmagala nad elektroniko. Ker je blo to na parkingu ni blo nobene škode.
To bi svetoval da naredijo vsi saj tako bi spoznali tisto dela in potem naenkrat brez opozorila se vse lepo konča.
To sem delal pred leti na C4 s ESP-jem sedaj pa čakam na trenutek da to ponovim še s C5....

2. V petek sem se peljal domov in peljem za plugom cca 50 kph, nakar je bil za mano en živčen s škodo in je prehitel mene (sem rekel OK pa mu naj sol od pluga meče na njegovo havbo).... nakar pacient prehiti še plug in potem je moral plug zaradi tega upočasniti na 30 kph saj škoda ne gre hitreje po nespluženi cesti....
______/\\______
______/\\______

garac

LJUBLJANA – Policisti so bili pred časom obveščeni, da se je v novembru na območju večjega trgovskega centra v Šiški v Ljubljani zgodilo več vlomov v osebne avtomobile. Na podlagi zbranih obvestil so ugotovili, da je 26-letni osumljenec iz Ljubljane 11. novembra vlomil v toyoto corollo, le dan zatem še v volva S60 in 22. novembra v citroena C3. Iz notranjosti je v vseh primerih odtujil navigacijsko napravo. Lastnike je skupno oškodoval za okoli 1000 evrov. Ljubljančan bo s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Policija opozarja, naj lastniki vozil ne puščajo na vidnih mestih predmetov, ki bi lahko postali tarča vlomilcev v vozila. Predmeti naj bodo v primeru, da vozilu zapustijo za krajši čas, pospravljeni v prtljažnik, če pa je vozilo parkirano za daljši čas, naj jih vzamejo iz vozila. Storilce zamika marsikaj – od dežnikov do torbic, od prenosnih računalnikov do navigacijske opreme – in to ne glede na kraj, kjer je vozilo parkirano. Materialna škoda, povzročena z vlomom, je običajno tudi večja od vrednosti odtujenih predmetov.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Prometna nesreča s smrtnim izidom

Ponedeljek, 06. december 2010

5. 12. 2010 je izven naselja Spodnja Ščavnica, na regionalni cesti med Podgradom in Spodnjo Ščavnico, prišlo do prometne nesreče, v kateri je ena oseba umrla.

Do nesreče je prišlo, ko je 32 letni voznik osebnega vozila Citroen AX, na ravnem delu zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil. Povzročitelj nesreče, ki je bil med vožnjo pripet z varnostnim pasom, je zaradi hudih poškodb umrl takoj na kraju, drugi udeleženec pa je utrpel lažje poškodbe.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

garac

CITROEN  JUMPER  MBT230D  VF7ZAPMPA17377475  KOVINSKI - SIVA 06.12.2010
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Tiki

Citat od: garac;87642CITROEN  JUMPER  MBT230D  VF7ZAPMPA17377475  KOVINSKI - SIVA 06.12.2010

A tablica pa pomeni Mercedes Benz, Traktor, 230 Diesel? =)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

garac

V Zadobrovem ukraden Citroen Jumper

Ponedeljek, 20. december 2010

V noči na 20.12.2010 je bil v Zadobrovem ukraden tovorni avtomobil Citroen Jumper 35 MH 2.8, HDI, bele barve, letnik 2006, registrske številke CEE4-59M.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

aygo

Huda prometna nesreča v Kranju

Sinoči nekaj po 20. uri se je v Kranju zgodila nesreča, v kateri so se huje poškodovali štirje ljudje. Povzročitelj vozil brez vozniškega dovoljenja.

V nesreči sta bila udeležena audi A4, starejši letnik, in citroën xantia. Nesreča se je zgodila pri Mercatorjevem centru na Primskovem, policija pa je pojasnila, da jo je povzročil 40-letnik v audiju, ki je izsilil prednost 31-letni voznici. Ta je imela v vozilu še triletnega otroka.

Vsi trije in 32-letna sopotnica v vozilu 40-letnika so bili huje telesno poškodovani, iz razbitin pa so jih morali rešiti kranjski gasilci. Ranjene so odpeljali v ljubljanski klinični center

Zoper povzročitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo, izdali pa so mu tudi plačilni nalog, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti so mu ga namreč zaradi večkratnega kršenja cestnoprometnih predpisov odvzeli že pred časom.

vir:žurnal
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Sem le poudaril, kdo je povzročitelj, pa neregistriano vozilo pa to
In cigi si bo kupil drug star audi in se veselo delal svinjarije po cesti še naprej.
Xantia pa tudi ni nek mlajši letnik, je kar lepo načeta.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Lamy

Danes okoli 1. ure se je v predoru Jasovnik zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl zaenkrat neznan voznik, ki naj bi vozil tovorno vozilo Citroen Berlingo. Policisti so ugotovili, da je voznik vozil skozi predor, iz smeri Ljubljane proti Celju. Pred nesrečo je vozil po prehitevalnem pasu, nenadoma zavil desno in trčil v zid. Po nesreči je vozilo zgorelo, v vozilu pa je zgorel tudi voznik in umrl na kraju nesreče. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo, cesta je bila zaprta do 04.30.
[SIGPIC][/SIGPIC]