Poraba

Začel/a brumèi, Maj 26, 2009, 07:55:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

admiral28h

Citat od: ggorenc;54385jaz sem pa slisal, da se kangoojem ne lusci armaturna plosca, ne pusca karter ipd.. sem mislil, da je citroen na kaj visjem nivoju kot renault iz leta 2003

:emot15:

ja pa je. sicer ima jo naši citroti več majhnih napak, ki bolijo naše duše,pri renojih pa so te napake redkejše , samo veliko bolj boleče za denarnico! recimo
megani 1.5dci crkavajo turbine pri cca. 150000 km, pa egr ventili skozi nekaj zafrkavajo ( pa tko smotano je narejeno, da ga še blindirat ne moreš!) - jih imamo ene 6 v službi ( pa delajo celo malo boljše od tastarih 1.9dti -tudi imamo), to je res:emot14:
   in kakšne težave imajo bencinski citroti? ja ,je res hudič , če ti odleti ena luskica z armaturne plošče, računalnik to takoj zazna in ti blokira delovanje celega sistema. pa če ti pušča tesnilo karterja te tudi stane +1000 eurov za menjavo ? ampak kot si rekel, porabe so pa res majhne! in kar prihraniš na teh renojevih dizlih do 150000 km, to x2 potem zmečeš nazaj v avto, da se lahko sploh voziš naprej (pa da ne boš rekel da na pol zastonj, 5,5l nafte stane 5,8245 eura !  mene za xsaro 1.6 16v stane plin 5,356 e/100 km plus
1 tank bencina cca 43l = 47,558 eu za 4000 km= 1,189/100km, torej je skupni strošek 6,545 eu / 100 km! eno figo na pol zastonj se voziš z dizlom, pa če maš kratke fure (cca.15000 letno ) ti začne razpadat mašina po 4 letih.
  pa z novim "eko" davkom se bodo razlike nabavne cene med dizlom in bencincem še povečale.
  pa da ne boš kaj zameril , vsak se vozi s tistim ,kar si pač lahko privošči, jaz si dizla nisem mogel (90 konjski je bil dražji 2200 eu ,plin pa pride 1750 eu, v žep pa avtomatsko pade 450eu - isti avto ,ista oprema, ista barva!!), pa še manj škodljivih plinov izpustim v zrak. :BigThumbs:  lp

jerson1978

admiral vsaka ti čast preračunano do zadnjega centa tak se dela:emot112:

admiral28h

Citat od: jerson1978;54432admiral vsaka ti čast preračunano do zadnjega centa tak se dela:emot112:

ja, je treba bit pošten, do sebe in do drugih.se povrne! lp

igor0203

Citat od: admiral28h;54429avtoplin? samo je pa res, da mora biti vsa elektrika in elektronika brezhibna -
na bencinu dela b.p., potem na plinu pa se vsako odstopanje pozna.
   je pa ta tvoja poraba za moje pojme res visoka pri taki vožnji.smo pa imeli v
službi kangoo-je 1.4 pa so porabili po avtocesti tam pri 140 tudi kakšen liter
več kot 12.   lp

Dvomim, da bo fotr dal avtoplin noter. Njemu je tako ali tako vseeno, tudi če bi 20L pil. Meni pa ni, ker se večinoma jaz z njim peljem in ga večinoma tudi jaz tankam. In za študenta mi potem to dosti denarja pobere.
Poraba se mi zdi res izjemno visoka, če bi bil kakih 9L bi bilo še zmerno oz. bi še razumel, ker pač ni aerodinamičen itd.
Je možno, da vplva kaj na porabo konus izpušnega sistema(pri mašini)? Ker je požrt oz. počen, kar pa po besedah serviserja ni nič hudega.

admiral28h

Citat od: igor0203;54439Dvomim, da bo fotr dal avtoplin noter. Njemu je tako ali tako vseeno, tudi če bi 20L pil. Meni pa ni, ker se večinoma jaz z njim peljem in ga večinoma tudi jaz tankam. In za študenta mi potem to dosti denarja pobere.
Poraba se mi zdi res izjemno visoka, če bi bil kakih 9L bi bilo še zmerno oz. bi še razumel, ker pač ni aerodinamičen itd.
Je možno, da vplva kaj na porabo konus izpušnega sistema(pri mašini)? Ker je požrt oz. počen, kar pa po besedah serviserja ni nič hudega.

ja ,lahko vpliva če je počen(pušča )ti del izpušnih plinov ne pride do lamde, ker potem ta nima pravih podatkov za izračun količine vbrizga - premalo je izpušnih plinov,torej glede na obremenitev motorja in količino vsesanega zraka(senzor pretoka zraka ob loputi,razmerje zrak-gorivo) to lambda zazna kot premajhen vbrizg in korigira količino goriva na gor! tam nekje do 10l bi bilo še normalno,to 12 l je pa že vprašljivo! zaradi prevelikega vbrizga goriva pa ti pride tudi do presežka goriva, kar pa je zelo škodljivo za katalizator!!!!(ker mora predelati  veliko več plinov ) !!!
  a konus misliš izpušni kolektor? zavariti ali pa zamenjati, ker drugače bo luknja zmeraj bolj velika, lambda in katalizator bosta imela vedno več dela, poraba pa se bo dvigovala do max, dokler bo lambda te vrednosti lahko korigirala, potem pa "check engine" lučka ,tako da na daljši rok to sploh ni priporočljivo!!!!  lp

igor0203

Na servisu so rekli konus izpuha pri mašini, ter da ni nič hudega in da lahko zamenjamo pri naslednjem servisu(čez cca. 20kkm.)
Jaz sem že gledal pod mašino in je takoj pod mašino kjer se začne izpuh kar velika luknja. Tudi ko recimo hočem malo hitreje pospešiti, se čuti da nima moči oz. da nekje uhaja in zato rabi dalj časa, da potegne.

admiral28h

aha.spoj kolektorja in izpušne cevi. no ja , če puščanje ni preveliko in moteče tudi v redu, kaj pa poraba ali je bila tako velika vseskozi? ker če je bila več kot 20-25 % višja že od novega(od tovarniških podatkov),potem nekaj ni v redu.
      lp

igor0203

Avto smo kupili kak mesec nazaj, rabljen, s 160t km. Koliko je prej pil, ne vem, se mi pa zdi, da je to prevelika poraba za tako mašino.

admiral28h

Citat od: igor0203;54460Avto smo kupili kak mesec nazaj, rabljen, s 160t km. Koliko je prej pil, ne vem, se mi pa zdi, da je to prevelika poraba za tako mašino.

aha.loputa je verjetno za očistit,pa kakšen injector cleaner v bencin, če se ne umiri poraba pa počasi naprej - svečke , kabli in tako lepo po vrsti. pa porabo olja sledi na 500km, če je izven tovarniških normativov ma mogoče več kilometrov kot si napisal - bolj izrabjen motor,višja poraba.
   pa še ena ,za katero bo sedaj  tukaj marsikdo rekel,ubogi berlingo!
ko se ti motor ogreje na polno temperaturo vode ga vozi tam nekje 3000-3500
cca.dve minuti, da se olje segreje do konca.potem pojdi na avtocesto (pa če se da ne pri +40st.C,takrat tudi jaz tega ne delam) in vozi avto max.50-60s pod max.obrati(nad 5000 ,verjetno 3-tja prestava), sledi temperaturo vode in če se le ta dvigne za več ,kot je normalen dvig(tistih par stopinj dokler se vklopi ventilator na hladilniku ,če avto stoji na mestu in teče v prostem teku), potem imaš skoraj 100 % možnosti, da je motor kar lepo zamorjen.
   za "spihat"mašino pa boš rabil nekaj obučtka: vse delaj pri popolnoma ogretem  motorju(voda +olje!): 1. stopnja max.obrati(ponavadi na avtocesti 3-tja prestava)10-15sec,nato v 5-to prestavo pa umiri mašino cca 30s. 2.stopnja max.obrati 15-20s , 5-ta 40s   3.stopnja 20-25s, 5-ta 50s
4.stopnja 25-30s , 5-ta 1min in tako naprej po 5s navzgor pri max. in 10s
gor pri umirjanju tam nekje do 50-60s pri max.obratih(pa ne do blokade,lepo prosim) , nato lepo umirjeno kakih 8-10 km, da se motor umiri in potem se ustaviš, pustiš motor delati še kakih 30s in ugasneš.počakaš da se motor ohladi na 40-30stC (1 ura) in potem ponovi test "stresa" - ogrej olje, sledi tempereturo vode pod max obremenitvijo!temp.vode bi morala biti v mejah normale(ventilatorja), pa obvezno umiri motor(min 4-5km)preden ga ugasneš!
    to je meni uspelo že pri ene 4-ih avtih!! pa ko boš končal,odpri haubo in si poglej okoli mašine ,če kje karkoli pušča (če je karkoli dotrajano, se bo verjetno pokazalo ob tem priganjanju!)- bolje sedaj kot pa nekje na dopustu!
     veliko veselja pri vožnji pa lp!:BigThumbs:

zlikovski

@admiral28h se strinjam, avto je treba vsake tolko malo predihat, in kot si rekel po pameti, in ne to nekam v tri dni tirat.

igor0203

Danes sem ga mal teral in je normalno vse. Èe ga tiščim na obratih, se noralno zagreje oz. je temp. nekje na sredini. Ko se recimo ustavim, skoči na predzadnjo črtico, potem pa med vožnjo spet pade.
Ko smo kupili avto, je pri mašini puščalo olje. Na servisu so zrihtali, baje je bila neka dihtunga in pa vijak preslabo zategnjen.

ggorenc

Citat od: admiral28h;54430ja pa je. sicer ima jo naši citroti več majhnih napak, ki bolijo naše duše,pri renojih pa so te napake redkejše , samo veliko bolj boleče za denarnico! recimo
megani 1.5dci crkavajo turbine pri cca. 150000 km, pa egr ventili skozi nekaj zafrkavajo ( pa tko smotano je narejeno, da ga še blindirat ne moreš!) - jih imamo ene 6 v službi ( pa delajo celo malo boljše od tastarih 1.9dti -tudi imamo), to je res:emot14:
   in kakšne težave imajo bencinski citroti? ja ,je res hudič , če ti odleti ena luskica z armaturne plošče, računalnik to takoj zazna in ti blokira delovanje celega sistema. pa če ti pušča tesnilo karterja te tudi stane +1000 eurov za menjavo ? ampak kot si rekel, porabe so pa res majhne! in kar prihraniš na teh renojevih dizlih do 150000 km, to x2 potem zmečeš nazaj v avto, da se lahko sploh voziš naprej (pa da ne boš rekel da na pol zastonj, 5,5l nafte stane 5,8245 eura !  mene za xsaro 1.6 16v stane plin 5,356 e/100 km plus
1 tank bencina cca 43l = 47,558 eu za 4000 km= 1,189/100km, torej je skupni strošek 6,545 eu / 100 km! eno figo na pol zastonj se voziš z dizlom, pa če maš kratke fure (cca.15000 letno ) ti začne razpadat mašina po 4 letih.
  pa z novim "eko" davkom se bodo razlike nabavne cene med dizlom in bencincem še povečale.
  pa da ne boš kaj zameril , vsak se vozi s tistim ,kar si pač lahko privošči, jaz si dizla nisem mogel (90 konjski je bil dražji 2200 eu ,plin pa pride 1750 eu, v žep pa avtomatsko pade 450eu - isti avto ,ista oprema, ista barva!!), pa še manj škodljivih plinov izpustim v zrak. :BigThumbs:  lp

res je vendar so baje napake teh dcijev po l.05 popravljene. bomo videli.

admiral28h

Citat od: ggorenc;54727res je vendar so baje napake teh dcijev po l.05 popravljene. bomo videli.

ne pa niso.prav včeraj je šel sodelavec po enega na servis, ga vžgal in rekel da čudno laufa.mu je rekel mehanik: to je čist v redu, to laufa,ti sam vozi!
   se je pripeljal do slovenske bistrice in nič več - avto izgubil moč,crknil in ni več vžgal:breaking_pc:. l.2006 160000 km, 1.5 dci 100 konjev, pa so vsi crknili. lp