Natočil napa?no

Začel/a Gox, Marec 18, 2007, 11:20:05 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Se vam je že zgodilo, da ste natoèili napaèno gorivo?

A
12 (18.2%)
E
54 (81.8%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 35

garac

Se vam je kdaj zgodilo, da ste v svoje vozilo nalili napa?no vrsto goriva, recimo dizelsko namesto bencina. Se spominjam fanta iz Kp, ki je v svojo Dyano nalil dizel, pa enega gospoda na pumpi, ki ga sprašujem, ?e je njegova lada dizel? "Ne, zakaj?"mi pravi. Gospod, dizla točite! O, marija!

Pa reklama pred leti, ko je mladenič tankal v Manto dizel, pa mu mimoidoči govorijo, super, on pa ves ponosen.

Kolegu je uspelo naliti bencin v dizelskega Berlinga kar dvakrat v enem tednu. Mislim, da je bilo stro?kov za okrog 40tiso? ex tolarjev.

Imate tudi vi kako izku?njo stem?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

Pri novejših avtih menda lij dizelske pi?tole ne gre v cev za dovod goriva, pri starejših pa brez problema. Super pa gre z lahkoto v cev dizla
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Gox

Vem za primer ko je sošolec delal na bencinski pumpi. Pa mu je turist pripeljal camperja in pustil naj mu natanka...sošolec ga je napolnil z nafto, turist prebledel ko je vidu kaj je bilo tankano... Kamper je bil bencinc.

Izjava so?olca: "Ma kje si kdaj vidu da so kamperji bencinarji"

Jaz pa sem parkrat v kosilnico namerno točil napa?no gorivo.(?e supra ni pri roki) V tastaro kosilnico sem večkrat namesto supra, nalil me?anico za 2T motorje. (sicer to ni tak problem, ker kosilnica itak vseeno laufa, samo malo ve? kadi.)

LP

hadei

Se pravi, da se nisi re?il kočenja trave kar tako.
Hvala qurcu zaenkrat se ?e nisem zmotil, sem pa videl ?e koga, ki je na pumpi praznil tank. Neugodno.
Sicer dobro je, ?e ?e pravočasno ugotovi?, ker kasneje je lahko ?aubau mašina.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gregor

Odkupim napa?nonatankanogorivo  :-)
10% zraven jedilnega olja je čist vseeno kaj je, bencin al dizl.

Jaz sem tud narobe natankal pred leti. v bencinarko nivo sem tankal dizla.
Se mi je čudno zdelo, zakaj me je blagajničar tako za?udeno gledal.
No, po kakem kilometru, ko je nafta prišla do vergazerja in sem ?etrt mesteca zadimil, mi je bilo jasno....
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

garac

Kaj se lahko zgodi pri novejših avtih ob napa?nem gorivu?
Glej v priponki
Vir: Auto Blic
[SIGPIC][/SIGPIC]  

bisnen

Pred dvema letoma sem v picassota na polovico podlage nalil ?e visokooktansko gorivo. Ter se takoj odpravil na dalj?o pot.

Vozil sem kar hitro, dokler po kakšnih 100 km nisem pri nizkih obratih opazil rahlo (res rahlo) cukanje. Takoj sem preveril, kaj piše na računu (bencin). Ustavil na prvi avtobusni postaji in poklical AMZS. Te so mi potem v bazi na cev, ki pride do pumpe priklopili ?rpalko in tako iz?rpali gorivo. Nato zataknili cev nazaj na ?rpalko, nalili dizel in hajdi naprej na dopust.

LP

majop

Leto 2006. PIC star 6 mesecev. Hdi. Moj prvi cvi?kar. V prazen tank spustil 12,5l superce 98, ko se zavem napake. Po kosultacijah na pumpi in priporočilu enega in?truktorja avtošole ( no problem ) dotočim ?e 45 l "cvi?ka". V strahu se vozim prvih 10, 20, 30km.........nič! čez čas grem s to me?anico na dolgo vožnjo ...........nič. Edino kar sem občutil pri delovanju mašine je bilo to, da je avto veliko bolj poskočen.
Po tistem sem imel redni servis ( b.p. ) in se pogovarjal ?e velikokrat s strokovnjaki ( mehaniki ), ki so mi vsi po vrsti zatrjevali, da do 20% superce v "cvišku" - ni za umreti ( nekateri celo namensko dodajo nekaj % super bencina ??? ).
Res pa je tudi to, da najbrž nikole ne bom pozabil strahu v prvih km vožnje s me?anico. Pa tudi nikoli ne bom tankal napa?nega goriva, upam.........

saxovts

Moj so?olc je u moped avtomatik (fr?e mu pravmo pr nam) nalev mi?anco ka je bl namist benciina nafta pa je avtomatik laufov sam teži je u?igov

michoBX

Meni se ?e ni nardilo - vedno tankam stotko. drugače pa dizlov ne vozim veliko - oz. mi dosedaj ?e ni bilo treba tankat.
Da bi faliv pa namesto 100 natankal 95, se bi tudi zasekiral - poraba najmanj 10% večja, pa ?e slab?e gre... LP
Hja, dougcajt mi je ja...

Gox

No včeraj sem spet zavestno natočil napa?no :-) (v kosilnico seveda)

Sem kosil travo, ko mi je zmanjkalo goriva za vsega 15kvadratnih metrov. Ker je bila skoraj tema nisem ve? utegnil do bencinske, pa sem kar z druge kosilnice ki deluje na me?anico vzel ven dva deci me?anice 2% in jo natočil v to kosilnico, ki laufa na super.

Tako da mi je uspelo pokositi do konca ?e pred temo. (sicer ob zagonu kosilnica malo zakadi, ma drugače dela povsem enako kot s samim Suprom.

Jerry

Sem delal na bencinski. Pa pride kolega z avtom (moram napisat golf 2, ne vem kje najdu bencinarja), ki ga je ravnokar kupil. Pa prav da bo tankal dizel. Pa gledam ?e on misli resno. Prav ja valda sej sem šel dizla kupit. Kupu je bencinarja in seveda smo mu natočili bencin, no v golfa bi lahko natanku marsikaj drugega pa neb blo sile.
Ampak ?e danes mi ni  jasno kako je on kupu dizla. Pa tok sta si razli?na.

Aja avto je čez dva dni ?e prodal:-)
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

Jerry

Tole moram ?e napisat.
Bolj bi bilo, ?e bi bili zraven ampak je vseen za poscat se od smeha.

Na pumpi je delal tudi moj oče. In na tej pumpi smo imeli tudi svoj čas ?rpalko z me?anco, pol pa so pumpo preuredili in te ?rpalke ni bilo ve?. Ker je ena gospa imela trabanta na me?anco je skoz hodila k nam. Moram malo povedati ?e o njej: bila je zelo zoprna stranka, res da te kar zmrazi (imela je ožala čez pol obraza, afro frizuro tko da je mela obseg las večji kot ?oga, res smešna za pogledat). In pride ona enkrat tankat k nam. Pa jo fotr trikrat vpraša ?e res šeli polno, ona valda polno. Pa ji fotr natoči čisto do roba, komaj prostora za pokrov?ek gor postavit. Ona pa z dvotaktolom v roki, pa ni vedela kaj naj naredi re?e. Fotr pokasira in gre. Pol pa ona za njim in on se ji namerno umika. Ko ga ujame pol vpraša kako in kaj. No pol sta se le zmenila da bo naknadno dotočila olje ampak, da mora prej to povedat.

No tko......od takrat naprej je bila najprijaznej?a stranka na tej pumpi.

Upam, da ste razumeli kaj se je dogajalo, ker mi je tole napisat kar problem.

Al pa ?e ena pacientka. Pride nazaj na pumpo in prav da je tankala malo nazaj in da je doma sinko meril in da ji nismo natočili dovolj bencina. Pa sodelavec vpraša kako pa je zmeril, on odgovori s ?PAGO. reža aha in vzame cev porine v rezervoar in stisne do konca, ?e dobr ni stisnu ?e je polival bencin...potem gospo vpraša, ?e ?e toči al zdaj verjame da je polno. MISLIM S ?PAGO JE MERIL KOLIKO GORIVA JE V REZERVOARJU.

HUDO:-)
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

deyo

Po pogovoru z znancem sem izvedel, da je sin (majhen otrok) od njegovega kolega v rezervar natočil liter solne kisline.
Avto je bil Golf 4. Kon?ni rezultat: velik stroček.