Pokvarjen odometer (kazalec hitrosti) na C5

Začel/a xit, April 19, 2009, 03:40:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

A problemov z akumulatorjem nisi imel? Najbrž je en vzrok, da se je števcu zmešalo, a obratomer pa dela, kot je treba?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Goran LE

@garac.

Tezav ni bilo, vsaj ocitnih ne. Sem razmisljal da bi preveril napetost.
Vsi ostali merilci delajo kot je treba, tudi speed control in stevec prevozenih kilometrov.
Aja, pa ko startam avto se ne postavi stevec na nic :/ . Potem pa lepo zvezno dela in nic ne skace oziroma se zatika.
Hvala za pomoc

Goran LE

Pozdravljeni,

zopet jst z mojim števcem. Sedaj je pa zacel lesti, je ze skoraj nazaj na 250, kontra smer, in brez GPS kratko malo nimam pojma kolko se vozim :(! Lepo prosim ce se keremu sanja kako ga postavim nazaj na nic ob startu. Drugace se vedno "dela", torej ce pospesim za deset ( po GPS) se tudi stevec premakne za 10. Vsi ostali merilniki delujejo prav, tudi pravo povprečno hitrost mi računalnik zabeleži.

HVALA!

alesz

Popravilo se samo od sebe ne bo.Èe so zobniki in os vredu potem je verjetno poæil nastavek kazalca in se premika na osi.To zadevo je potrebno ,če se da nekako utrditi,mogoče z zunanjo tulko,ponavadi iz tanke aluminijaste cevi,nato skalibrirati števec in natakniti kazalec v pravi položaj.......ponavadi je potrebna kaka strokovna pomoč.Èe že za drugege ne pa za kalibracijo,jo je potrebno narediti s testerjem,recimo gre tudi peš ampak je netočna,odvisno od sreče....

vse velike svinarije se pričnejo z cianokolom in WD-jem......samo za opozorilo.

Goran LE

Evo še mene, dolžan sem vam razlag in zahvalo. Zahvala za navodila za razdrtje armaturke, res super navodila. Razlaga mojega problema, zlomil se je zatič?!? na kazalcu in vsakič, ko sem pospešil malenkost zdrsnil zato je pol v nič položaju kazal vedno večji minus. Zalepil z epoksi in zaenkrat dela super! Kaže natančni in lepo. Btv, teh števcev ni treba kalibrirati kar je super. Hvala

kanci

Citat od: xit;49884Menda  to ni tako redek pojav.
(bencinc, 2001, 2.0)
Ima kdo kakšne nasvete glede popravil?
V servisu predlagajo zamenjavo armaturke kar je preboleče za denarnico.:emot88:
A je treba zamenjat le elektromotorček kazalca, ali kaki eprom, ali kaj?
armaturko sem že snel, vsaki nasvet ali tel.štev./email je dobrodošel
Hvala vnaprej

zamenja se samo motorček. Jaz sem zadevo poslal v CAR&HIFI v Lesce in so zadevo poštimali za cca 80 eur, če se prav spomnim in sicer en motorček.