Spaček je nazaj!

Začel/a garac, April 01, 2009, 07:31:56 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lamy

Citat od: garac;49060Citroen in tata motors sta podpisala dogovor o sodelovanju, indijci bodo izdelovali "spačka" za evropski trg. Minimialistično vozilo v duhu spačka, v originalu tata nano bo na eu trgu stal 2590€

Da ni to kaka 1.aprilska :BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

ne vem, ampak je pa zelo podoben modelu Miev, ki je projekt japoncev in citroena
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Mogoče je prvi april... Po francosko piše, da naj bi imel enovaljni bencinski motor s 50 KM, s katalizatorjem, da ustreza Evropskim normam, diesel pa naj bi bil dvovaljni in je v rezvoju. Platišča bi bila lepša 15 col, kot pri spačku.

rs23

garac

Ja res je 1april, sem pa vse skupaj pobral na francoskem forumu. Se pa spomnim, kako je nekoč Xandrej zgrabil, da bodo ex Mb Tam delali citroene. Takrat mi je bilo kar žal, da vest ni resnična, za tega nano spačka pa hvala bogu, da je potegavščina
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

aja, še slika novega 2cv version CTS in pa čitsto pravi micu Miev
[SIGPIC][/SIGPIC]  

parovelb

tata motors že dela nanote. cena je 1500€. so pa grdi....
vedno piha kontra.....

Xandrej

Ja takrat je bilo škoda, da v Tam-u bi naj delali citroete... Tata nano je 100x boljše ko pa ta sranja od axiamov ki gredo 45 pa gužvo delajo. Vsako jutro ga imam eno budalo ki si upa po dravski dolini naganjat z to truglo na 4 kolesih... pol pa 45 km/h... Tukaj so zame starši idioti, da pustijo punco s tem peljat v šolo....

Lovro

No sicer bi ta avto glede na ceno res lahko nadaljeval poslanstvo spačka - poceni avto za množice, ampak ne vem pa kako je z gušti pri vožnji.

Tako vreme, kot je danes je kot nalašč za vožnjo s spačkom, zato sem danes vstal kakih 15 minut bolj zgodaj in se v službo odpravil s spačkom po stari cesti. Po avtocesti se namreč s spačkom ne maram voziti, saj moraš voziti hitro in ves gušt izgine.

Tako pa sem se v miru peljal s hitrostjo okoli 70 km/h. Ker sem se odpravil še pred glavno jutranjo prometno konico, je bila vožnja večinoma tekoča.
Tako sem si namesto klasične vožnje v službo privoščil pravo malo potovanje.

S spačkom je namreč vsaka malo daljša vožnja že potovanje, seveda v pozitivnem smislu. Tisti, ki vozite spačke že veste kaj mislim.
Mašinca lepo brni, ko se lepo brez naglice pelješ po napol prazni lokalni cesti in zaradi nižje hitrosti si med vožnjo ukradeš tudi kak hip za razgledovanje po okolici.

Moram reči, da so bili občutki čisto drugačni, kot pa pri klasični vožnji po avtocesti v službo. Sicer to ni ravno praktično, vendar lepi dnevi prihajajo in treba se je malo pocrtati.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)