Cene goriva

Začel/a Gox, Marec 13, 2007, 11:35:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Kako pa to, da se je 95-oktanski bencin pocenil, 100-oktanski pa podračil?

A ni bilo vedno tako da sta se v paru podražala ali pocenila?

Ali je vlada zničala tro?arine 95oktanskemu, sam zaradi tega ker je najbolje prodajan?

Lp
Goran

hadei

O cenah in kvaliteti goriva Naših BS...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

O kvaliteti ne morejo pisat ker je to znanstvena fantasika tak?no gorivo sporbat oz. naredit analizo... Daj daj... Banda po moje nobeno nima toliko oktanov kot piše pa da se na glavo postavi?.

Gox

Spet je tukaj torek in nove cene goriva ...

NOVE CENE GORIV veljavne od 8.4.2008

euro super 95 : 1,069 ? ( + 0,014 ? )

dizel : 1,112 ? ( - 0,026 ? )

kurilno olje : 0,76 ? ( - 0,027 ? )

dvorjan

Ko jih j... Ravno vceraj tankal za 70?. No ja, samo drzim pesti, da bo slo cez mesec spet dol ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Kaj ?e? tanka? ko je prazno... Jaz sem danes nafilal koliko se je dalo preko 60 evrotov... Pa ?e kupon?ke za ?ogo na OMV pa je.

boga

ni kaj točili bomo, tudi ?e se ?e podrači, tako kot bomo ?e vedno kupovali kruh

tudi variante ko so bile v jugi so mimo, ko so zvečer objavili da bo dražje je bila 1km kolona pred ?rpalko. Kolko so prihranili? Prihranek pokurili ?e čakajo? na bencin
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Gox

To je pa res ... najdeš tudi take "paciente" ki se za prišparat 1? peljejo 10km do bencinske ...

10km tam in nazaj, nepotrebne poti, pa je ?e skurjen en evr?ek za benz :-)

Lp
Goran

Jerry

Citat od: dvorjan;33162Ko jih j... Ravno vceraj tankal za 70?. No ja, samo drzim pesti, da bo slo cez mesec spet dol ...

Kaj čez en mesec? šele takrat boš tankal? Koliko avtov pa imaš? Blagor teb:-)
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

dvorjan

@Jerry:
A niso spremenili, da se cene spreminjajo 14 dnevno? Cez 14 dni gor, cez naslednjih 14 dol. Vmes bom pa se enkrat klel. =)

Od 1.1.2008 pa sem naredil skoraj 12.000 km, pol pa racunaj kolikokrat tankam ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Xandrej

Danes sem v prilogi od sportskih novosti zasledil test 52 vzorcev vzetih na bencinskih črpalkah po hrva?ki se pravi 95 oktanskega ter dizla...

Cene:kn  95 oktanov      Dizl

Tifon       8,56         8,77
Ina         8,48         8,64
petrol      8,48         8,64
OMV         8,48         8,64

merli so vsebnost vode, vsebnost ''sumpora'' (to ne vem kaj pomeni), oktansko vrednost

1. mesto Tifon (edini imajo euro norme 5 bencina ter dizla)
2. Ina
3. Petrol
4. Privatne bencinske
5. OMV

Se pravi OMV ima kjub visokih oktanov v bencinu najslab?o oceno ker tudi me?a dizelsko gorivo k bencinu... :Hammer3:

Vglavnem bom poskenial test...

Xandrej

Xandrej

Xandrej

Komentarji?

Zakaj tega ne naredijo pri nas?

Ali mislite, da so rezultati enaki pri petrol ter OMV?

Gox

Spet bo torek in nove cene naftnih derivatov ... dražje bo ... (vir:24ur.com)

Opolnoči se bodo v Sloveniji spremenile cene naftnih derivatov. Cena za liter 95-oktanskega bencina se bo zvišala za 0,014 evra na 1,083 evra, liter 98-oktanskega bencina pa za 0,011 evra na 1,099 evra. Dizelsko gorivo se bo podražilo za 0,048 evra na 1,160 evra na liter, kurilno olje pa za 0,049 evra, tako da bo liter stal 0, 809 evra.