Cene goriva

Začel/a Gox, Marec 13, 2007, 11:35:30 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dexterboy

Jest NE kolnem čez plin in Srbijo. Jest kolnem čez naš birokratski sistem in nesposoben kader (ne vsi, da ne bo zamere) na določenih stolčkih, ki se ne znajo obrniti na mestu, uvideti, da svet ni samo črno bel kot je črna črka zakona na belem papirju in da zanajo tudi kaj svetovati, ne pa samo dirigirati.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Lovro

Saj to sem tudi jaz mislil in ne na plin in Srbijo.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

xpuser

Citat od: dexterboy;143067Jest NE kolnem čez plin in Srbijo. Jest kolnem čez naš birokratski sistem in nesposoben kader (ne vsi, da ne bo zamere) na določenih stolčkih, ki se ne znajo obrniti na mestu, uvideti, da svet ni samo črno bel kot je črna črka zakona na belem papirju in da zanajo tudi kaj svetovati, ne pa samo dirigirati.

Oprosti to si sam kriv.... zdaj se lahko sam poceni voziš (okoli špediterjev)

si kaj računal v koliko časa se ti bo povrnilo.

dexterboy

Oprostim, @xpuser. Tako, kot je rekel jezus; oprosti jim gospod, saj ne vejo, kaj govorijo in delajo :)))
Okoli špediterejv se mi ni treba voziti, moj bivši sošolec dela v špediciji, ga pokličem, pa zrihta. "Caka" je v malenkostih :)

xpuser

Citat od: dexterboy;143073Oprostim, @xpuser. Tako, kot je rekel jezus; oprosti jim gospod, saj ne vejo, kaj govorijo in delajo :)))
Okoli špediterejv se mi ni treba voziti, moj bivši sošolec dela v špediciji, ga pokličem, pa zrihta. "Caka" je v malenkostih :)

Sej kot v nastavitvah plina.:BigThumbs:

Sam da se voziš.

Gox

Kaj je to .. obeta se mega pocenitev supra .. pa nobenega veselja tu?

Bencin cenejši za sedem centov, dizelsko gorivo za dva

Od zadnje spremembe cen naftnih derivatov je minilo 14 dni, kar pomeni, da bodo jutri začele veljati nove cene goriv. Tokrat smo dočakali dobro novico.

Kot so sporočili iz Petrola, se bo cena 95-oktanskega bencina znižala za 0,071 evra na liter in tako bo ta bencin stal 1,499 evra na liter. 100-oktanski bencin bo cenejši za 0,072 evra na liter in bo tako stal 1,518 evra na liter. Cena dizelskega goriva se bo znižala za 0,021 evra na liter in tako bo dizel stal 1,419 evra na liter.

Da bi napolnili 50-litrski rezervoar s 95-oktanskim bencinom, bodo vozniki tako po novem morali odšteti 74,95 evra, za 75,9 evra pa bodo lahko tak rezervoar napolnili s 100-oktanskim bencinom. Z dizelskim gorivom pa bodo lahko 50-litrski rezervoar napolnili za 70,95 evra.

Znižala se bo tudi cena kurilnega olja, in sicer za 0,012 evra. Po novem bo liter kurilnega olja stal 1,052 evra.

Vlada bi sicer lahko posegla v trošarine in tako preprečila pocenitev, a se za ta korak tokrat ni odločila.

http://www.24ur.com/obeta-se-pocenitev-vseh-goriv.html

PS: >Koga so ujeli na pumpi?

xpuser

Ko se poceni spet ni prav.:Hammer3:

Mike666

Xpuser a veš da majo Avstrijci 14 centov cenejšega od nas?
Ti kaj kapne?

frodo1

Citat od: Mike666;144075Xpuser a veš da majo Avstrijci 14 centov cenejšega od nas?
Ti kaj kapne?

Saj imajo tudi standard nižji, haahaa:emot15:
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

xpuser

Citat od: Mike666;144075Xpuser a veš da majo Avstrijci 14 centov cenejšega od nas?
Ti kaj kapne?

Da eni hodite tankat v Avstrijo? To je kot debata o hofer bencinskih, sej je cenejše sam tam pa noben ne tanka. :Hammer3:

Sej bodo mogli še spustit ker je na hrvaškem in madžarskem tudi cenejše.

Zeko124

Citat od: xpuser;144101Sej bodo mogli še spustit ker je na hrvaškem in madžarskem tudi cenejše.

A to je mišljeno sarkastično? Èakaj, da bodo volitve mimo, potem pa gremo počasi naprej proti 1.7€/liter .
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dexterboy

Mar ne bi bilo bolje, da zaokrožijo cene vseh naftnih derivatov na 2 evra za liter, država iz trošarin nabere dovolj denarja za pokritje proračunske luknje, povrne pokojnine na prejšnjo raven, prav tako šolska nadomestila, ko bomo pa začeli pridobivati plus v proračunu, pa en C6 na vsako slovensko družino?

OD KOD vam informacija, da se bližajo volitve? Mar res mislite, da folk še vedo TAKO butaast, da ne zna brati med vrsticami??? In bodo potlej zopet volili Kanglerja, ups, Jajota, SAMO zato, ako se poceni benz?

Bolje, da ostanemo pri temi in raje predlagamo, kako priti do cenejšega bencina ali pa se ceneje furati... osebo razmišljam, če bi kolesa preuredil v širino tračnic pa se šlepal na Siemensa od PO v LJ, da se ne bi gužval po cesti :D

dvorjan

Ali pa ce se preselite na Daljni vzhod, tam je bencin zelo poceni. Oziroma v Venezuelo, tam ga tankajo za evrocente po litru! =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

xpuser

Citat od: Zeko124;144105A to je mišljeno sarkastično? Èakaj, da bodo volitve mimo, potem pa gremo počasi naprej proti 1.7€/liter .

Ne. Star laufa na tranzitu, torej tankajo pri nas če smo ceneji.
Glede avstije pa tankam ko lučka posveti, je pač dražji na avtocesti, sam preveč časa zgubiš če greš doli in iščeš lokalno bencinsko.
Cene bodo šle še dol.

Gox

Eee ... fantje .. pustite zdej volitve ... gorivo je cenejše za 7c ... dejte malo dobre volje pokazat :emot112:

Jaz sem malo prej že prevozil 30km in to iz čistega užitka, ne potrebe :)
Pa še zapravil sem zraven nekaj €, ko sem kupil en nov modelček.