Menjalnik

Začel/a amaskembla, Januar 27, 2009, 12:28:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bramar

Letnik je 2007, reprogramirali so ga pa zaradi druge napakice.

alesk

po domače povedano robotiziran menjalnik je klasičen s sklopko vendar namesto prestavne ročice ima robotsko roko in kup elektronike.
lp

bigsteak1

Tudi jaz imam robotiziran menjalnik ,in moram priznati da sem na splošno zadovoljen z njim ,vendar me moti ena sama stvar.Sicer ko recimo pred semaforjem začneš avto ustavljati z nežnim pritiskon na bremze in mejalnik samodejno prestavlja v višje prestave(iz pete v drugo) avto nenormalno cukne.Se pa isti problem ne pojavlja če mam na Manual in sam pretikam navzgor.
Èe ma kdo idejo kaj bi to bilo ..na dan z njo.:BigThumbs:

ribicija

Hm, meni tega ne dela. zelo redko cukne pa še to samo pri hladnem motorju. samo jaz imam avtomatiko in ne robota. mogoče zato.

tomazpog

Cukanje : ZAGOTOVO samo problem v software-u !  Sam sem imel isti problem.. Avto je ob zeloo nežnem speljevanju ali parkiranju začel cukat. Peljal v Mengeš k Avtodetr, kjer so mi naložili nov, posodobljen software in avto se "premika" kot v sanjah, hehe

Sicer pa sem to napisal tudi v "svoji" temi, sicer v podforumu od tamalega Pablota.

bramar

Sam sem z robotiziranim menjalnikom nadvse zadovoljen. Seveda se moraš navaditi na nekatere »muhice« in jih pač upoštevati. Èe bi ponovno kupoval citroena, bi gotovo spet izbral ta menjalnik, ker ta menjalnik ne pobere toliko moči motorju kot avtomatika. Pri zaustavljanju pred semaforjem ne čutim nikakršnega »cukanja« in lepo prestavlja navzdol. Cukanje se čuti  le pri pospeševanju, posebno, če močno pritiskaš na pedal. Z prilagajanjem načina vožnje pa tudi tega ni, ali zelo blago, ki pa je nemoteče ...

plazarig

Tudi jaz nabavil robota. Bomo vidli no

plazarig

garac

Upajmo, srečno vožnjo!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/