Deset najbolj trapastih tehnoloških izumov

Začel/a hadei, Oktober 19, 2008, 10:30:35 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Citat od: garac;209679Voznik sledil navigaciji in zašel s poti ter obtičal na strmem terenu. Reševali so ga gasilci

vir:24ur

Laško, 20.10.2015, 09:39 | V.L.

Gasilci PGD Laško in PGD Šentrupert nad Laškim so na pomoč priskočili vozniku, ki je sledil navigaciji in zašel s poti ter se izgubil. Z vozilom je obstal v brezpotju na strmem razmočenem terenu. Vozilo so s pomočjo vitla izvlekli na utrjen teren.

Na območju Šentruperta v občini Laško je včeraj zvečer voznik osebnega vozila sledil navigaciji in zašel s poti ter se izgubil. Nato pa je še z vozilom obstal v brezpotju na strmem razmočenem terenu, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Regijski center za obveščanje Celje je s pomočjo GPS koordinat ugotovil lokacijo voznika, nato pa so posredovali gasilci PGD Laško in PGD Šentrupert nad Laškim, ki so z gasilskimi vozili na štirikolesni pogon dostopili do vozila in ga s pomočjo vitla izvlekli na utrjen teren, nato pa usmerili nazaj na prometno površino.

Niti ni osamljen primer, sem enega gledal na poti z morja več je gledal navigacijo kot pa na cesto:argue1:

superca13

Ojoj, takih iz blata pa poznamo cel kup. Še en tovornjakar je vmes.
Sta ga 2 zaporedno vezana gasilska tovornjaka komaj zvlekla ven in to na ravnini:-)
Blato ni hec:)

gule

Navigacija je čudo...

Pravilo je...kartu čitaj, seljaka pitaj!

sl1

Meni se zdijo najbolj trapasti izumi razni dpf filtri, start-stop-i in podobno.
Pod krinko ekologije je avto samo bolj kompleksen, s krajšo življensko dobo in dražji za vzdrževat. Če bi želeli res kaj narediti za okolje, bi naredili avto ki ima 500 kil manj (poraba in emisije) in ki dela 20 let namesto 5 (izdelava 3 dodatnih avtov obremeni okolje veliko bolj kot par % nizja poraba ki jo dosezejo s temi "izumi".

xpuser

Kupiš c17107 ali aygo.Nima kaj dosti crknit motor s ketno majhna poraba poceni pnevmatike.

sl1

Ma saj mi je Xsara Picasso kar ok - tudi nima kaj dosti za crknit, ko pa kaj crkne je pa 100€, ker je itak vse magnetti mareli kot da bi imel fiata.

Še en butast izum so dnevne luči ki svetijo samo spredaj - kater kr* se je to spomnil? Ko vozis za kom ki ima tak "sodoben" avto in pripeljeta v tunel je sploh super. Enim se celo po 5s avtomatsko prizgejo kratke normalne luci ko avto pametno pogrunta da je tema, vecini pa ne in se jih enostavno skoraj nic ne vidi.
Ce bi bile dnevne luci tako kot prej - spredaj in zadaj obvezno, bi bilo cisto ok. Tisti 2 brljivki zadaj menda ne porabita toliko elektrike, da je treba na tem sparati?

Citroenovc

Še bolje je, ko v mraku še vedno gorijo samo prednji žarometi ... ravno včeraj imel takega primerka pred sabo na VG klancu. "Zelo varno".
OK

LP
Primož

jumper1

Citat od: Citroenovc;209724Še bolje je, ko v mraku še vedno gorijo samo prednji žarometi ... ravno včeraj imel takega primerka pred sabo na VG klancu. "Zelo varno".

vsi avti ki imajo dnevne luči bi morali imeti tudi senzor svetlobe ker se nekateri mojstri tudi v trdi temi vozijo samo z dnevnimi lučmi,števci pa tudi nebi smeli biti osvetljeni ko ni luči bi pa mogoče kdo od teh le prižgali luči ampak tudi ne vsi!!

Xandrej

Je pa res, da je človeku vedno vse brezveze česa nima... To pa še kako pri avtu drži... Ne rabiš, če pa bi imel pa ni nič narobe...

Xandrej

Citat od: jumper1;209726vsi avti ki imajo dnevne luči bi morali imeti tudi senzor svetlobe ker se nekateri mojstri tudi v trdi temi vozijo samo z dnevnimi lučmi,števci pa tudi nebi smeli biti osvetljeni ko ni luči bi pa mogoče kdo od teh le prižgali luči ampak tudi ne vsi!!

Vsi avtomobili imajo pri dnevnih lučeh senzor svetlobe. Nihče nerabi ročno zasukat stikala za ponoči. Tisti ki slučajno imajo to prižgano v mraku je oni efekt (nek se vidi) je le finta kao imam ledice to je to. Pri mojih avtih pri dnevnih lučeh ne sveti amaturka, ko se prižgejo luči posveti tudi notranjost. :BigThumbs:

sl1

Primerke imaš pa vsesortne - enkrat sem naletel na modela, ki je vztrajno trdil, da ko prižge kratke luči, da se mu avtomatično zraven prižgejo še meglenke in da je pri tem avtu pac tako (nekega starega peugeot-a je imel).
Ko sem bolj pogledal, sem videl, da ima stikalo za meglenke na "ON" in ko so luči ugasnjene, tudi meglenke ne gorijo, ko luči prižgeš, se pa tudi meglenke prižgejo ker je njihovo stikalo pač stalno na "ON". Gospod pa sploh ni vedel, da lahko meglenke posebej izklopi in ima prižgane samo kratke luči.
Toliko o tem koliko določeni ljudje poznajo kako delujejo luči - sedaj ko ima vsaka firma te dnevne malo po svoje je pa sploh zmeda.
Pa ni nujno da ima avto senzor za svetlobo če ima dnevne luči samo spredaj - primer je Golf 6, vem 100%. Pri 7-ki pa že ima.

jumper1

Pa opeli,kie,renaulti in še kar nekaj se jih najde

isarajli

Citat od: sl1;209710Meni se zdijo najbolj trapasti izumi razni dpf filtri, start-stop-i in podobno.
Pod krinko ekologije je avto samo bolj kompleksen, s krajšo življensko dobo in dražji za vzdrževat. Èe bi želeli res kaj narediti za okolje, bi naredili avto ki ima 500 kil manj (poraba in emisije) in ki dela 20 let namesto 5 (izdelava 3 dodatnih avtov obremeni okolje veliko bolj kot par % nizja poraba ki jo dosezejo s temi "izumi".

Se strinjam, a v teh časih gre vs v smer biznisa. na mojem vedno izkolopim funkcijo start-stop, pa že to mi gre na jetra ,da moram to počet p vsakem vžigu...kmalu gre na reset
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

gule

Nič lepšega, ko se zmrznjeni špegli, poizkusijo preklopiti in skurijo motorček...

Lenko

Citat od: sl1;209723Še en butast izum so dnevne luči ki svetijo samo spredaj - kater kr* se je to spomnil? Ko vozis za kom ki ima tak "sodoben" avto in pripeljeta v tunel je sploh super. Enim se celo po 5s avtomatsko prizgejo kratke normalne luci ko avto pametno pogrunta da je tema, vecini pa ne in se jih enostavno skoraj nic ne vidi.
Ce bi bile dnevne luci tako kot prej - spredaj in zadaj obvezno, bi bilo cisto ok. Tisti 2 brljivki zadaj menda ne porabita toliko elektrike, da je treba na tem sparati?

Pod tole se pa podpišem.