Citroen C5 III - ALU platišča

Začel/a nostra, September 22, 2008, 08:19:48 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Ne govorite kolko pa kaj. Kaj je vse odvisno C5 3.0 Hdi z 500 nm navora poje 100% gume prej kot pa kafe mlin z 1.6 hdi  C5 oba imata 2 toni! +-200 kil... Pa nea se spet s temi gumami pa tem kregajte kot smo že 100x pisali je to brezveze. Tudi ista guma na različnem modelu avtomobila se drugače obnaša. Kot vidite pa je vse v glavi in če ste zasledili so vsi tile testi pa še kaj podkupleni s strani gigantov. 10 let nazaj je bila sava eskimo najboljša guma za nas... na testu pa je drek na palci... Tolko otem. Temu revežu danes ki je bravota zapeljal v tovornjak ne pomagajo zlate gume nažalost. Kot vedno pravim mi navadni smrtniki ne ločimo med gumami ki so od 1-8 mesta na podkupljenih testih žal.

Zeko124

Kot je napisal že Ruž, navaljarjih se pozna razlika v ceni, tudi do x2.

Sva se s fotrom zadnjič pogovarjala kaj dat na C6 da je OK in dobra cena, glede nato, da sva na Volvu V70 zadovoljna s Kumho, bova poskusila kar KU39 (245/45/R18).

Pojedlo bo pa pri 2 toni težki kravi zelo hitro vsako gumo :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

MSrougeZX

Zeko pravilna ugotovitev in odločitev...sem mi zdi da so celo enake dimenzije na c6 kot na c5. Meni je na c5 poziralo razlicne gume najbolj od vseh avtov, tako da je verjetno res to o teži...1730kg...pa 70litrov goriva, pq mojih 95kg pa se kaj malega vrzes not in si na dveh tonah, pa ovinkasta cesta vsak dan do sluzbe in cao gume po 20k km.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Čojko

Ravno ta Kumho naj bi bila med slabšimi pri obrabi. Ta je za nekoga, ki zelo malo pa umirjeno vozi.
Za C6 se mi zdi zelo zanimiva Semperitka, ki je le za 40 EUR/kom dražja od kumho, pri obrabi pa je bistveno boljša. Smo čisto zašli,...
V glavnem moja poanta je - optimalna izbira gume je odvisna od količine kilometrov, načina vožnje, teže in moči avtomobila, performansov iz testov in cene. Ceno pa je treba gledat na prevožen kilometer z njimi in ne zgolj na ceno kompleta gum.

Zeko124

Ja, dimenzije pri C5 in C6 so enake, vsaj pri 18 col pa mislim da tudi pri 17. C6 ima pa 1950kg brez karkoli. Je drugi avto pri hiši in bo delal enih 15.000km na leto.

Za zimo sem pa že začel razmišljat, da bi se nabavilo en lep 17 colski komplet, recimo od C5. Resda na C6 nebi zgledalo bi pa verjetno šlo malo boljše v sneg =).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gs nautica

Zeko nevem če lahko na C6 sploh natakneš 17 colska platišča zaradi veliki sprednjih diskov. Preveri.

Lp Žiga

lugr78

Gre, sem imel nekaj časa od Peugeota feltne na C6 pa je šlo.
Sicer zelo na knap ampak je šlo.
R4;R4;Plymouth Sundance 2.3;C BX 1.5;Alfa 33;C BX 1.6;F punto 1.2;F punto 1.2 16v;O Omega 2.0;C BX 1.6,Toyota Camry 3.0;C ZX 1.8;Kia Clarus 1.8;C 2CV;P 307 break 1.6;P Partner 1.8;C XM 3.0;C Xantia break 2.0;C C5 I break; C Xantia 1.8 16v;P 607 2.0 ; C6 2.7 ;O Insignia; C 5 III T; DS5 2.0, P508 RXH

gs nautica

Toliko bolje za lastnike C6. :)
Kako pa je s homologacijo? :)

pixxel

kako bi kaj zgledala pnevmatika 225/45 r17
veliko ugodnih sem namreč našel bridgstone,itn
verjetno bi zgledalo grdo

StefZ

Zdravo!

Ne gre zato kako bi izgledala.... Po obsegu je pramajhna :Hammer3:
Na 17ke paše 225/55. Misilm, da je tvoja dimenzija že izven tistih tolerančnih mer odstopanja - bo kdo drug bolj točno povedal.

To pomeni, da ti bo števec narobe kazal....

pixxel

:breaking_pc:se pravi ni drugega kot po ps
225/55 r17 97 w

MSrougeZX

Tak je...ce bi dal 45 bi obupno zgledalo ker bi bil premer manjsi in bi blo prevec lufta pod blatnikom.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

breznikar.peter

...
Da ne odpiram nove teme, bom kar v tej...
Se je kdo že polotil kdaj čistit notranjost feltn in sicer tam, kjer je bila utež nalimana za centriranje gume?
Rad bi to sranje od lima dal spravu, ker je grdo k pes! Probal sem našpricat prejt malo z megliom in pa za katran remover, pa nč kaj konkretno.
Je že mogoče kdo to dol kdaj spravljal in kako?
Hvala,
LP

StefZ

Zdravo.

Meni so pri vulkanizerju kar pobrusili stran.... Mi je blo mal čudno videt ampak čez en dan je itak zavorni prah prekril vse skupaj :Hammer3:

Bodo povedal fantje, ki obvladajo poliranje, plastelin,...

jumper1

Jaz sem prejšnji teden to čistil s čistilcem za zavore(bremzrainiger)ta sprej malce zmehča to lepilo potem pa gre dol z nožem ali čim podobnim