Popravilo daljinskega ključa za Xsaro

Začel/a gigo, Junij 24, 2008, 07:21:09 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Citat od: tjunga;39166Kaj je lasertek? ...da ne bom izpadel bedak...

To je Citroenov program kjer imajo noter vse rezervne dele in kataloške številke, pa kot je gigo povedal "explozijske slike" kosov ...

Ponavadi ko kaj kupuješ obrne monitor proti tebi in ti pokaže na sliki če je tisti kos res pravi :-)

Lp
Goran

Gox

gregor

če greš na service.citroen.com, nastaviš jezik na nekaj, kar razumeš, in se registriraš. Ko po mailu dobiš geslo, se lahko prijaviš. In videl boš doma na svojem računalniku to, kar vidijo na servisu (oz. kar je gox prikazal v priponki)
Èe na kataloško številko izdelka v seznamu dvakrat klikneš, ti izdelek vrže v košarico.
@deyo, tole je pa za tebe: Ob pregledu košarice vidiš tudi priporočeno prodajno ceno.

Potem si šifre izpišeš iz greš z listom do servisa :-)
Zanimivo pa nastane, ko ti rabiš dve tesnili, pakirane so pa po 10 komadov.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

tjunga

Za gumice sem klical na citroen jesenice, pa mi je takoj rekel, da jih ima na zalogi in da ni problema :)

gigo

Evo gumice na daljinskemu ključu so menjane. Potreboval sem dobrih 10 minut. Potrebujete pa precizni izvijač in malce finese.

- odvijete vijak
- odstranite zadnji del ohišja
- privzdignete zaponko ki drži vezje
- odstranite vezje
- z večjim izvijačem odstranite gumico
- vstavite novo
- vstavite vezje nazaj v ohišje ( vezje je pravilno nameščeno ko zaslišite "KLIK", torej ko varnostna zaponka skoči nazaj v luknjice na vezju, takrat se vezje ne premika več)
- privijete z novim vijakom katerega dobite zraven novih gumic (v kompletu sta 2)

OZNAKA gumic ( vam pride v pomoč ko na servisu naročate material) je 9926.FE
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

deyo

Citat od: gregor;39174če greš na service.citroen.com, nastaviš jezik na nekaj, kar razumeš, in se registriraš. Ko po mailu dobiš geslo, se lahko prijaviš. In videl boš doma na svojem računalniku to, kar vidijo na servisu (oz. kar je gox prikazal v priponki)
Èe na kataloško številko izdelka v seznamu dvakrat klikneš, ti izdelek vrže v košarico.

@deyo, tole je pa za tebe: Ob pregledu košarice vidiš tudi priporočeno prodajno ceno.

Potem si šifre izpišeš iz greš z listom do servisa :-)
Zanimivo pa nastane, ko ti rabiš dve tesnili, pakirane so pa po 10 komadov.

E ja vidiš. Zdaj pa bo. :BigThumbs:. Mene ponavadi ......

Exorcist

Mene pa zanima, če je kdo mogoče prestavil celoten ključ v novo ohišje. Ne vem, kako bi se znebil "štifta" na pregibu ključa oz nato le tega nadomestil z novim... Težava je namreč v tem, da je ključ že rahlo zdelan in ob preklopu ne drži več

lp

tct

Nov štift se dobi na servisu

alesz

Odvisno kaj misliš pod štift.....če je to zakovica,je leta sestavljena iz dveh delov,ki sta vitisnjena skupaj.Moraš nekako z drobnim izvijačem omejat spoj,toliko da lahko z drobnimi kleščami to razstaviš.Napaka je ključ ni trden je v tistem medeninastem kosu zraven.....