Prodam

Začel/a Xandrej, December 07, 2007, 04:28:28 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

He he, to ima pošta SLO neke ?udne finte, morem ?e raziskat .. vedno ko kaj poštar prinese je za doplačat ?e kak evro .. samo ne vem zakaj? Ali zato ker on z mopedom pripelje ali njemu za kavo? Na paketu lepo piše 13,5? kot je normalno, 10? + poštnina 3,5? ... za pla?ilo pa je bilo 14,46? (nikjer zapisano)

In to sem ?e enkrat prej nekaj plačal ko sem prav tako dobil po pošti, čeprav je bilo na internetu napisano .. stroški po?tnine in  pakiranja so toliko... ko pride paket pa je toliko + ?e nekaj malega ...

Morem na pošto vprašat zakaj tako? (?e je to stroček poštarja na mopedu, bom šel kar sam iskat ko imam 1000m do po?te :-) )

Sej ne gre se mi za teh nekaj evrov, sam politika obračunavanja je malo ?udna:-)

LP
Goran

Citat od: Xandrej;25336Kaki stroški?

Model?ek je bil 10? en je šel v koper je bila cena 10? + 3.50? poštnina za paket, drugi je šel tukaj pri celju 10? + poštnina 2.50? tak, da ne vem kako je to zddaj. Lahko pa skeniram potrdilo koliko sem plačal ne vem zakaj bi ?e vi pol plačali.

Citroenovc

Enako sem jaz opazil - vedno nabijejo kar ?e nekih skoraj 2Eur pribitka. Potrdila nobenega.
OK

LP
Primož

Gox

Sem napisal prijazen Email na mojo pošto, da mi razložijo kaj dodatno zaračunavajo :-) Sporočim odgovor, upam samo da uslučbenke nimajo Emaila samo za okras :-) in zabavne mejle.

Citat od: Citroenovc;25343Enako sem jaz opazil - vedno nabijejo kar ?e nekih skoraj 2Eur pribitka. Potrdila nobenega.

michoBX

Sj tudi za pla?ilo polo?nic vedno nekaj ve? pla?a?, kot dejansko znese polo?nica... čudno smečen sistem...
Hja, dougcajt mi je ja...

Citroenovc

ja samo pri polo?nici bi ?e nekako razumel zakaj pribitek.

tu pa ni jasno - ker je ?e počiljatelj plačal njihovo storitev.

PS in emaili imam pa jaz ZELO dobre izku?nje. So res prijazni in hitro odgovorijo.
OK

LP
Primož

Xandrej

Po?tar si kuj malo za malco zraven pri?teje.

Gox

Danes sem razvozlal skrivnost dodatnega obračunavanja pri po?tnini ... prijazna uslučbenka mi je lepo odgovorila na E-mail ...

Citiram:

"Spoštovani,

?e je bila počiljka z odkupnino, priločena pa je bila po?tna nakaznica, se za vpla?ila za zneske odkupnine do 20,87 ? vpla?a 0,96 ? vpla?nine oz. provizije. Gre torej za vpla?nino za po?tne nakaznice.

Lepo vas pozdravljamo."

Tako je to torej ... provizija :-)

LP
Goran

Xandrej

No ja... Kuj neke provizije od koga provizijo ?e z njimi posluje? za njihovo firmo PO?TA slovenije... Sami sebi provizijo natepavajo... Eh kaj ?e?.:Hammer3:

Lovro

Mah... ali pa, ?e naro?a? modelčke iz tujine in pla?a? 25 EUR po?tnine, dale? najve? v celi Evropi. Poden podna od najničjega podna.

Ah ja, paše SKB preko njihovega SKB-neta zacola okoli 4 EUR.

Včasih imam občutek, da smo v kakem getu, ne pa v pravni državi. Fuj, banda nagrav?na.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

da ne govorimo o francozse.de in po?tnini za vzhodno evropo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Citroenovc

KAr se po?tnine iz tujine tiče - ta najvi?je cifre iz nekej v EU za SLO sem fasal pri pošiljki iz FR v SLO ... smo nekej v rangu kakega Uzbekistana bili :(
OK

LP
Primož

sušo

Res so dragi ko ?us. In pol fila? tisto ?katlo da je ja izkoriščen paket in kr kupuje? ene niti ne tok potrebne stvari.
Dočim ebay je pa druga pesem. Se da dost pocen skoz pridet sam morš pa skoz gledat.

Citroenovc

ka ma pa ebay veze s ceno po?tnine? ?e je npr p?rodajalec iz FR - je vseen kak si ga ti zvohal. Po?ta si vzame svoje ... :(
OK

LP
Primož

bramar

Sem pred nekaj leti naročil iz ALPIMODEL - Italija nekaj modelčkov in so mi zaračunali poštnino za izven Evrope. Potem sem pa jim napisal, da je Slovenija poleg Italije in v Evropi (ne EU). No, pa so mi odgovorili, da imam prav in so mi poštnino zničali.

dvorjan

Jaz prakticiram izkljucno eBay in postnino po Nemciji. Naj posljejo h kolegu, pa ze grem iskat. Saj sem prakticno vsak mesec v Nemciji, ce pa slucajno jaz ne grem, gre pa kdo drug ...

Ce se vam pa mudi, potem pa se je najbolje glede stroskov postnine zmenit s prodajalcem ze prej. Ceprav so svabi cisto nerazumljivi, docim imam z Anglezi dobre izkusnje - ne komplicirajo.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!