Jumpy/Scudo avtodom

Začel/a gregor, November 03, 2025, 08:37:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

frediz

UUU, bravo, srečno!
A v dežju ste ga že imeli priložnost preskusiti - dihta?

gregor

Smo doma.
Slabih 4000 km brez kakih tehničnih problemov.

Vgradnja klime je bila zelo dobra stvar.
Kaj več pa čez par dni, ko najbolj nujne stvari doma uredim in malo slike skup zberemo.

Platno je videti da je bilo nedolgo nazaj impregnirano, v nedeljo v črni gori je ponoči precej deževalo z vetrom,  notri ni bilo mokro, jakna ki jo je sin porinil ob rob platna, pa je bila vlažna, kot običajno pri platnu.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

gregor

Tale naš avtodomek bo naprodaj.
Če bi slučajno koga zanimala klasika, mehanski dizel, brez problemov z  DPF, adblue, EGR... 
Zaradi majhnosti uporaben tudi kot vsakodnevno vozilo.

Ne da mu kaj manjka, ampak do sedaj smo potovali s terenci, in sem letos s Scudotom malo pogrešal 4x4 na dopustu.  "Slučajno" (ja saj vemo, ponesreči sem odprl oglasnik) je mimo prišlo nekaj drugega, malenkost večjega in 4x4.

Kot je iz teme razvidno, menjan je bil motor, glava na motorju nova pred 40.000 km.  avto ima prevoženih slabih 200.000 km.
porihtano je bilo vse, velik servis, menjani semeringi na motorju, en kup cevi za odduške in vodo, obnovljena boschpumpa, pregled turbine,  nova sklopka, močnejši alternator,  nov hladilnik, termostat, manšete, ena roka, nov akumulator, nove vzmeti (zadaj za povečano nosilnost), novi amortizerji .....
Večje sprednje zavore od evasiona.
Višina avta je 199 cm, tako da gre v večino garaž in parkirnih hiš.
Homologiran za 5 oseb(sovoznikova klop), po želji glede na potrebe novega lastnika lahko pustim takega, ali dam nazaj originalen enojni sedež-potem je 4sedežni in sta sprednja sedeža vrtljiva ter možen je prehod med sedežema nazaj.

Avto ima klimo.
Ogrevanje diesel grelec Autoterm 2D z možnostjo vpiha hladnega zraka (prezračevanje)
Hladilnik kompresorski 12V
Štedilnik 2x plin
Umivalnik z električno pipo, rezervoar za vodo pod umivalnikom.

Dvižna streha brezhibna, platno ok-prejšnji lastnik ga je impregniral, jaz sem menjal tesnilo strehe.
Na strehi so integrirani nosilci, na katere se da pritrdit prečke, prtljažnik, sončna celica....

Ima ločen akumulator, ki se polni med vožnjo ali ob priklopu na 220V (avtodomarska vtičnica zunaj)

Stranski okni sta avtodomarski s komarniki in rolojem za zatemnitev.
Zadaj in spredaj so zavese  + nove termo blazine za sprednje šipe narejene  pomeri za scudota
Nosilec za dve kolesi (vpisan)

Avtodom je tovarniška izvedba, Pohištvo je delal Knaus, ostalo Burow, uradno se je imenoval Knaus SportiVan oz Burow Alibi.
Po opremi boljši kot marsikatera starejša California, le da je pol ceneje. :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio