Xsara 1.6i 16V exclusive 2004

Začel/a DejanO, Oktober 23, 2022, 12:13:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

zlikovski

DejanO

Citat od: zlikovski;282300Moderno!

kitajc, LED, oba za 8€
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

na kolinah zadnjič vzel še slo navodila za uporabo, servisno, pa montažno shemo zadnjih parking senzorjev, kot dodatna opremo. 10€

DejanO

Xsara 211.000 km pred tehničnim pri lokalnem mehaniku Perotu:

ugotavlja:
puščanje antifriza - ob tesnilu glave dol teče
prednje zanje bremze za zamenjat
zajle ročne
končnik
semering na polosi
volanska letev, počena ena fedra
naredimo še veliki servis (prej pri 130.000 km , 2016)
mali servis itak

prevozil 1.200 km, poraba ugodnih 6,3l

zamenjal radio, a tam tudi ne dela CD!

Sebek

Potem pa čimprej zamenjati tesnilo glave, da nebo utrgalo zobatega jermena prej.
Meni je počasi zmanjkovalo antifriza, puščanja pa nikakor nisem mogel locirati. Ko sem ga po nekem naključju, je tudi jermen kak mesec po tem utrgalo. Jermen je bil star dobrih 5 let ker sem ga sam menjal.
Avto je bil pa megan 1.9dti.

DejanO

avto je pri mehaniku, konec tedna bo končan.
Zamenjal še mi bo ojačevalec z anteno, upam da potem radio boljše lovi postaje.

DejanO

Evo v torek jo grem iskat, na zadnje je mehanik Pero ugotovil, da treba zamenjati še volansko letev (260€), zato volan šteka pri počasnem manevriranju, potem bo pa tehnično brezhibna za nekaj časa. Še optiko naredijo.
Da vidim, če bo zdaj radio boljše lovil postaje z novim ojačevalnikom.

DejanO

zamenjali kar nekaj delov, končnika, vse bremze, novo tesnilo glave, veliki servis, črpalka servo volana,....1300€

zamenjali tudi ojačevalec antene z drugim, radio enako slabo lovi postaje, bom moral po neko drugo univerzalno anteno k avtoelektričarju.

DejanO

xsari padel notri pedal bremz, je pa novi glavni zavorni cilinder 14 dni, ker se mi je podobno že prej zgodilo.

Prejšnja lastnica je dolivanja v bremze olje za avt. menjalnik!!

gregor

Odlično..
Vse bremze razdret, cevi spihat, sprat z recimo bencinom,  mennjat gumice na cilindrih..
Jao pa še abs modul. Brrr
Tak ko nasi kmetje ko ne vejo da gre v novejše traktorje v bremze hidravlično olje, ne dot3.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Zeko124

Uf. Ene 5x ekonomska totalka od nakupa do zdaj. Pa sem mislil da sem jaz nor ko sem vračal 500€ vreden avto nazaj na cesto (ribatto na ojničnih)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ZX16V

Imam vse na zalogi. Menjas vse celjusti, vse gumi cevi, glavni zavorni cilinder in abs crpalko, cevi pa spihas in to je to.

DejanO

zanimivo, prej pa so bile bremze v redu, po menjavi diskov in ploščic, pa same težave s pedalom bremze. Zavorni cilinder je zdaj novi, po tem je teden dni bilo super, v nedeljo spet pedal notri.

Citroenovc

Ugibam ... ob menjavi ploščic in diskov - je bilo treba prezračit pa ste verjetno svež DOT not dolili .. pa pitaj boga kaka reakcija je mogoče nastala med DOT in tistim, kar je bilo not ...
OK

LP
Primož