Citroen C6 de Èojko - véhicule de collection

Začel/a Čojko, Marec 23, 2022, 09:25:57 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Čojko

Na pozno poletnem soncu.

Lovro

Glede pregrevanja ali menjalnika ste že kaj ugotovili?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Ni še prišlo na vrsto.

Jaz sumim menjalnik, ker ne zaklepa prestav v D načinu tja do četrte, občasno tudi 5 in vozi na pretvorniku. Tu je izvor temperature.

skrt3

Ma čaki malo... kaj nisi menjalnik v celoti obnovil? Ali sem jaz kaj pobrkal...

Čojko

skrt3

Joj Èojko... ti si ko plačljiv medij, ko te namami z naslovom in enim odstavkom, za kaj več pa doplačaj :)
A boš povedal kaj več... tudi sam sanjam, kako bom nekega dne obnovil menjalnik, pa očitno ni to neka garancija al kaj?!

Čojko

Imam 5 letno garancijo. Nekaj bomo že uredili, da bo delal kot mora. Bom poročal.

Čojko

Menjalnik se je nekoliko unesel. Ni tako dober kot original, vendar je zadovoljiv.
V C6 so dajali različne menjalnike oz. so se tudi tej nadgrajevali sproti. Moj je med prvimi in zato deluje drugače kot kasnejši, tudi tisti, ki sem ga imel v P807 s katerim sem primerjal.
V ta starih C6kah niso nič boljši, pa tudi če imajo manj kilometrov, kot je recimo Novakova.

V glavnem letos smo bili v Kalabriji in tudi doživeli eno pregrevanje v en klanec v drugi, da sem moral ustaviti za par minut in so ventilatorji ohladili zadevščino. Pogoj je zunaj 40 stopinj, avto že vsaj eno uro vožnje, da je totalno pregreto vse in nato ena strmina ko menjalnik ni zaklenjen in spodrsava na pretvorniku navora. Predvidevam, da je krivda v tem pretvorniku navora - konstrukcijska oz. da menjalnika ne uspe pohladiti hladilnik.

Čojko

Evo, dve leti in 17tkm. Gremo na servis. Pa da vidimo,...

Kar se gum tiče Lindsail Quirin, ki jih imam skoraj 4 leta, prevoženih 24tkm in imajo še 6mm profila, držijo še vedno zelo ok.

Zanimivo, te gume so bile včasih za polovico cene normalnih gum in še večja razlika s premium gumami. Sedaj pa imajo enako ceno kot Michelinke,... Definitivno so to zelo dobre gume, ampak,... ok, že verjetno vejo.

Čojko

Servis opravljen.  Autonova - Vlado
Puščala mi je hladilna in podvozje ni bilo ok. Puščanje odpravljeno oz. bo potrebno še zamenjat še šalčko, da bo 100%. Pri podvozju pa oba končnika in en pokončni stabilizator. Zdaj se pelje čisto drugače oz. zopet tako kot mora. Pa še rolica jermena,... + ves servis tako kot se zagre. Olje sem ponovil zopet Castrol Edge 5W40, ker se je odlično obneslo (tudi nižja poraba). Tester ni pokazal niti ene napakice v tem času, kar se praktično nikoli ne zgodi, tako da,... novim dogodivščinam naproti.

zlikovski

Jaz sem tudi zelo zadovoljen z tem servisom, so korektni,.... Vlado pa itak pedanten, strokoven,....

Čojko

Evo, rešil še to "šalčko"
del je 1351KV, ki ni več dobavljiv https://eurofrance24.com/catalog/product/view/_ignore_category/1/id/85625/s/cooling-system-pipe-new-original-citroen-peugeot-27-hdi-1351kv/
Nazadnje je bil 71€
Namesto tega je ista "šalčka" z nekaj manj cevi 1351VQ od motorja 3.0 V6 HDI za 230€
En Francoz izdeluje enako uporabno "šalčko" iz večnega inox-a za 125€ + poštnina iz Francije

No, da ne hodim zopet iz KP v Grosuplje sem zadevo želel rešit v KP - Avtoplus. Najprej sem 2 dni potreboval, da sem se imel sploh s kom o tem pogovarjat - so zasedeni, pokličejo nazaj,.... Možakar iz rezervnih delov pravi dobavljivo v roku dveh dni, potrebuje avans,.. sem rekel, da bi mi montirali z My Citroen popustom in me veže v servis, kjer mi gospa lepo pove, da oni ne servisirajo vozil starejših od 12 let,... popusta na kos pa tudi ni mogoče dobit.

No, tako sem zopet obiskal Jerovškove, kjer so zadevo strokovno opravili, vključno s testno vožnjo s Tonijem, za 165€

Plesko123

Ko kaže je pričakovana življenska doba novih Citroenov manj kot 12 let :D

Drugače pa lepo skrbiš za rdečkota :)

Čojko

dejvi