Kupil bi BX-a

Začel/a branko1, November 08, 2021, 07:25:02 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Ne, samo kopiral sem prvi post. Sem na odvajanju. Mogoče bo letos prvo leto, ko ne  bom kupil avta. Ne bi šel pa še stavit. Sploh pa imam 4 x Bx 1.7 td na zalogi.

branko1

Ma ja, BX se se vedno kupuje..............
Samo dober mora bit, ne mislim sraufat. Pa poznam dobro bx-e in pa vse ostale hidravlicarje - sem jih kar nekaj imel.

ZX16V

Da ne bom odpiral nove teme. Imel bi viska enega BX-a dizla, nekaj prek 185tkm,,  zelo solidno ohranjen.Je omejena serija, ampak ne morem ugotovit katera. Ima sportne sedeze, velur, desno el. ogledalo, obratomer, el. pomik stekel in cz. Je cel v eni barvi z barvnimi sirokimi letvicami.Sumim Millesime ampak par dodatkov ne stima.

Čojko

Mene pa nekaj zanima.

Nisem kupec, vendar zakaj nikoli slikaš avta tako kot je treba in predstaviš skozi slike, saj slike več povedo o avtu kot samo besede. Nekateri se danes poslužujejo celo videa.

ZX16V

Odkrito povedano, ce bo interes bo potencialni kupec dobil vse podatke.

Ne objavljam na veliko, ker v preteklosti, ko sem predeloval BMW-je in vedno ko sem kaj objavil je nekaj zmanjkalo, po domace povedano se je kradlo.

trenutno imam na zalogi 40+ citroenov in nimam namena jih vseh predstavljat in ponujat naokrog.
Za tega BX- a sem napisal, ce bi koga zanimalo, to pomeni, da se nikjer ne prodaja, ko se bo pa bo na spletu objavljeno.

Citroenovc

Ko pravis, da ne pogruntaš opreme - ni pa "16V look" - se pravi one širše "škrge" ki grejo v zadnji spojler? Ker tisto so bili Ouvrane al nekaj talega (dizel in 16V mkII look).
OK

LP
Primož

ZX16V

Ta drugi je Pallas, ker Ourane so bili original le 92-93 vecinoma v zahodnem delu evrope, nemcija in avstrija pa so bili Pallas-i.

Pri drugemu me moti da nima zadnjega spojlerja in med zadnjimi lucmi je crn, drugace pa se prema ujema z Millesimd, prav tako dekor crta po celem avtu naokrog, sportni sedezi z enakim velurjem itn.

Citroenovc

Pallas BX so mel tak vzorec na sedežih, kot potem prve Xantie VSX, jel ... tak kockast ... jako lep ...
OK

LP
Primož

ZX16V

Pa je doma. Letnik 22.06.1993, po oznaki 17RD po opremi neznano je pa original.

Razen pokrova motorja, levega blatnika, levih sprednjih vrat in zadnjega odbijaca, je v prvi barvi. Prakticno brez rje, manjka pa zadnji spojler (so ga odstranili zaradi pogleda nazaj in se je s casom izgubil.

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Lovro

Je pa zanimivo, kako so BX-i MK1 bolj redki. Teh MK2 se še kar najde, oni pa so zgleda precej redkejši.

Je pa res, da so začeli s pocinkanimi karoserijami šele v cca. zadnjem letu proizvodnje MK1 (tak je bil moj), starejši pa so kar lepo rjaveli in verjetno zato izginili s cest.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Citroenovc

Aaa, vidi ti njega ... sicer mi kolesa ne grejo čist zraven - ampak a ni Biarritz bil nekaj podobnega ob koncu izdelave ...
OK

LP
Primož