Citroen C4 Picasso BlueHDi 150 EAT6 Exclusive Aut

Začel/a pikolino, Oktober 01, 2020, 01:51:11 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Na servisu jim bo ze tester pokazal, kje je napaka. Najverjetneje v crpalki rezervoarja za AdBlue - menja se cel rezervoar. Na to so ze "navajeni".
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

pikolino

Citat od: dvorjan;269775Na servisu jim bo ze tester pokazal, kje je napaka. Najverjetneje v crpalki rezervoarja za AdBlue - menja se cel rezervoar. Na to so ze "navajeni".

Aha, tnx. Toliko da vem, ce bo to to.

pikolino

Citat od: Enyo;269774Glede na to, da si je nekdo kupil dizla za 7000 km na leto, pričakuj samo težave! Verjetno je že vse zabasano in bo potrebno vse komplet menjat, vključno z DPF filtrom. Res ne razumem ljudi, ki delajo pod 25.000 letno in si kupijo dizla, še manj pa razumem ljudi, ki od takih kupijo avto.

Ta napaka nima veze z nacinom voznje in kilometri. Torej me zelis prepricati, da bi bil boljsi nakup vozila z 150.000km ?

Tud taksnega lahko dobim.

Xandrej

Ne kaj ti ne ves, da komaj pri 300 000 se vleže... pa kaj si to kupil nima kljuke pa niti šipterdaha...

sl1

Ni pomembno koliko km na leto, ampak ali se je masina segrela vsako furo in ce se je regeneracija lahko delala. Lahko da so samo hodili na izlete z njim.
Mi ga imamo tudi za v sluzbo 12km v eno smer (segreje se pozimi po 5km nekje, poleti seveda prej in je itak obvoznica, niso semaforji), cez vikend pa do morja in nazaj. V skoraj 2,5 letih 45000 km.
Za do stacune imamo manjsega bencinarja.
Dizel je pa zato da ima dovolj navora da tudi poln gre normalno v hrib pa da nima prevelike porabe ker ima velik upor. Pa ker ne maram trivaljnikov. Že z 1.6 se mi zdi da sem dovolj liberalen.

pikolino

Tocno to. Ljudje slisijo dizel in mislijo, da je takoj treba z njim delati tisoce in tisoce kilometrov na leto, da deluje pravilno.