Še en 2CV6

Začel/a guardy, Avgust 26, 2020, 08:14:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

thundercat

Èestitke ! :BigThumbs:
Èlan Citroen klub Slovenije

gero

...avtek je s severa , potem je bil na Gorenjskem , potem na Celjskem (pri istem lastniku )...prodan zaradi višje sile...

guardy

Mogoče kdo ve, kako bi prišel do tegale dela, kjer se zahaklajo original zadnji zici?

garac

Mogoče tudi če ne... tam rado rjavi... stari tip se zatakne na sredini. A imas na blatnikih navoj?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

guardy

Citat od: garac;269409Mogoče tudi če ne... tam rado rjavi... stari tip se zatakne na sredini. A imas na blatnikih navoj?

Ne, Je pa na sredini luknja. Ampak klop pa na sredinski nima zatiča :/

guardy

Dve opcije:

https://www.franzose.de/en/Citroen-2CV/Alle/Hintere-Karosserieteile/ANR15627/

Ali kupit tole (če se le da kje pri nas ali rabljeno), ali pa uporabit tadrugo klop, ki ima na sredini zatič. Ampak pri tej drugi klopi se pa spredaj samo na dveh nogah zatakne v tla...

Kaj bi bilo bolj "varno"?

guardy

No vendarle je prišel čas, da bom pri sebi namontiral original zice... Vprašanje: kake šraufe rabim za vodila? Da vem, kaj nabavit...

Očitno imam na sredini dva navoja, kamor pride vodilo, stranske pa bo treba lukne vrtat... Ali je tako OK, da naslonjalo zica pride samo do zatiča za vrata zapirat?

sušo

Tako nekako ja. Se ga pa da, zic, še premikat po sankah. Ne prav veliko a vseeno.

V podnu naj bi ble luknje in na zunanji strani navoj - če se prav spomnim... namreč ne šraufam zicov glih vsak teden, mesec, leto... he he bolj na dekado.
Spačk pa tudi ni doma, da preverim na fejs of d plejs.

zlomjo

Lahko ti šenkam nosilce. So na Obali.

guardy

Hey, sej nosilce imam? Oz. vodila? Ali si mislil kaj drugega?

zlomjo

Oprosti, sem površno bral. Moraš le zašraufat nosilce. Vsak ima 2 luknji za 2 vijaka M7. Èe nimaš na podu za stranski 2, potem moraš pač vrtat in potem daš vijake takšne kot hočeš.

guardy

hvala za info, samo na sredini imam navoja. Kok dolg M7 vijak rabim, veš iz glave?

sušo

Tok da pride na zunanji strani vn iz matice. Pa seveda ne tok, da na ovinkih s šraufom po tleh drgneš... he he
Na uč recimo 40mm če ne clo 30mm.

guardy

Citat od: sušo;271825Tok da pride na zunanji strani vn iz matice. Pa seveda ne tok, da na ovinkih s šraufom po tleh drgneš... he he
Na uč recimo 40mm če ne clo 30mm.

Dobra hehe  :)

:BigThumbs::emot112:

guardy

Tako, pa je ratalo danes upasat vodila in zice. Mal smo improviziral, se je pa na koncu kar ok izteklo. Sedaj pa vendarle lahko dam zice poštimat :)