Še en 2CV6

Začel/a guardy, Avgust 26, 2020, 08:14:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

Kje imaš speljane kable za 12v vtičnico?

Kje gredo preko stene? Priklop direkt na akumulator? (če lahko slikaš :)) Imam kable, varovalko vtičnico...samo še montirat morem.

guardy

Citat od: Gox;275798Kje imaš speljane kable za 12v vtičnico?

Kje gredo preko stene? Priklop direkt na akumulator? (če lahko slikaš :)) Imam kable, varovalko vtičnico...samo še montirat morem.

Že prej je bil radio (no pa ene par km raznih kablov ozvočenja), gre pa od accu po požarni do vogala, nato pa luknja čez in po sovoznikovi strani pod polico. Tam sem dal pa 2 vezice in kabel potegnil do vtičnice. Ta je pa s kovicama pritrjena na "štango" pod polico. Pa pri meni je vtičnica vezana na kontakt, ker drugače ima usb stalno napajanje.

Gox

Citat od: guardy;275794Evo, z menjavo volana na specialkinega lahko rečem, da je moj spak končan :emot151:

Ni res :) :)

Še nekaj fali ... glej sliko ;)

Še malo finega dela.

Gox

Citat od: guardy;275800Pa pri meni je vtičnica vezana na kontakt, ker drugače ima usb stalno napajanje.

Aha, pol preko kontakta ni direkt.
A pol je bla luknja naknadno vrtana. Jaz bom probal izkoristit kako obstoječo.

guardy

Citat od: Gox;275801Ni res :) :)

Še nekaj fali ... glej sliko ;)

Še malo finega dela.

res je, volan je treba naravnat 😹

guardy

Citat od: Gox;275802Aha, pol preko kontakta ni direkt.
A pol je bla luknja naknadno vrtana. Jaz bom probal izkoristit kako obstoječo.

Ja... je ene par naknadnih lukenj :/ Ampak jebiga, to smo dobil :)

Gox

Dobro to je skoraj raven :) Logo treba pofarbat :BigThumbs:

guardy

Citat od: Gox;275805Dobro to je skoraj raven :) Logo treba pofarbat :BigThumbs:

sem vedu da na to ciljaš ja, ampam ta saj ima logo, enokraki pa ne hehe

guardy

Ve mogoče kdo, zakaj bi kar naenkrat nehalo filat akumulator? Kako bi preveril, ali je altenator fuč? Oz. ali je mogoče regler?

ZX16V

Cisto enostavno, lahko premeriš na klemah z multimetrom ali pa vzameš klemo pri delujocem motorju dol, ce crkne ne fila, to velja pri večini vozil kako paj pri spačku bo pa povedal nekdo bolj osveščen.

guardy

Citat od: ZX16V;276425Cisto enostavno, lahko premeriš na klemah z multimetrom ali pa vzameš klemo pri delujocem motorju dol, ce crkne ne fila, to velja pri večini vozil kako paj pri spačku bo pa povedal nekdo bolj osveščen.

Z multimetrom sem, pa ni vidt da bi filalo... zato me je zanimalo če obstaja kaka druga šansa še preverit oz. zmerit. BOm probal s klemo :D

A.T.K

najprej preveri varovalko, ..lahko pa da ti je platino v reglerju ,zašmolcalo, zbrusi nastavi..pri navadnem vžigu se preveri z klemo, pri el. pa nei dol jemal..ko regler dela, preveriš na kablčku, ki je natakjen na alternator, zaznaš iskrico..te dela .dobro reši zagato

martinko

Citat od: guardy;276426Z multimetrom sem, pa ni vidt da bi filalo... zato me je zanimalo če obstaja kaka druga šansa še preverit oz. zmerit. BOm probal s klemo :D

Normalno ti mora instrument pri nekih zmernih vrtljajih kazat okoli 14.5 V. Ce ti napetost, ko das gas, ne naraste na toliko, je lahko kriv regler. Lahko probas tako, da ko potegnes kabel od vzbujanja ven, da zaiskri. Potem je regler ok. Allora isces naprej, lahko so obrabljene scetke ali je nekje na kablu iz alt. na baterijo slab kontakt.

guardy

No, pa da povem kaj je bil razlog. Altenator dela, regler dela, ampak če ti odtrga šrauf potem pač jermen ni dost našponan da bi vrtil altenator kot se zagre...

Nebi niti porajtal, če nebi po nasvetu Janeza šel razdirat zadeve. In vsa čast mu, da je takoj priskočil in priskrbel nov vijak.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/