Guletov kulinarični kotiček

Začel/a gule, November 03, 2012, 06:49:10 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gule

Se strinjam vino rdeče, pa kakšen fini trdi sir zraven...

Belo nerad pijem, če pa že ga ne mešam z vodo...to je zločin...

gule

Ja prihaja Nova godina in se je treba polako spremati...:BigThumbs:

Čojko

Za kaj pa rabiš zraven kamilčev čaj?

gule

Nisi pogodio, pa ti si neki primorc, pa ne veš kaj imam tam?

Čojko

Maslinov čaj?:Hammer3:

Dober tek :take_picture:

gule

Dober tek...moraš še domači kruh nabavit, pa si me kopiral 100%

gule

Jablanico mnogi poznajo bolj po bitki na Neretvi, ali tudi po janjetini na ražnju.
No janjetina je precenjena, oziroma včasih dobiš več kosti kot mesa...cena pa je za naše standarde dosti visoka...cca. 12,5-15 eur kg...

No tokrat sem bil na bureku, za katerega vem, da je eden boljših v državi...

Ne gre se samo zato, da je pečen ispod saæa, ampak tudi za to, da so notri veliki kosi mesa, ne pa tista bedarija od faširanega, ki ga ponavadi fuknejo noter, kot gnoj na njivo...

No tudi cena je primerna saj je ponavadi burek kos 0,75 eur, ta pa stane dobrih 1,5 eur...in je vreden vsakega centa...

Na slikah se vidi kako ga pripravljajo, ter razgled z mesta, kjer sem si privoščil konzumacijo...:take_picture:

Ker sem zdaj profesionalni voznik, sem zadevo zalil z domačo Sky Colo...ki je meni boljša kot original...vglavnem pomaga podreti kupček in narediti še malo placa za burek...:BigThumbs:

Pa še to v Bosni ko rečeš burek, je to vedno pita z mesom...ostale zadeve so sirnica, krompirača/krompiruša, zeljanica(z špinačo), tikvenjača(z bučo) ipd...burek z sirom, pa podobne neumnosti ne obstajajo...so izmišljotina zahodnih šiptarjev ipd...

zlomjo

Ko smo šli tam mimo nisem mogel prepričati žene, da se ustavimo na jegnjetini. Za burek bi se pa mogoče. Drugič se torej ustavimo vsaj na burek.

mirchi

In potem po kanjonu do Mostarja. Vrelo Bune. Tako dobro kot tam nisem jedel se nikjer v Bosni. Ce grem letos dol se zagotovo ponovno ustavim!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Lovro

Citat od: gule;202359...vglavnem pomaga podreti kupček in narediti še malo placa za burek...

:emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Čojko

Lepo, zelo lepo.:BigThumbs:
Zahvaljujoč Guletu me vedno bolj mika en izlet v te prelepe kraje. Letos sem ravno zaradi tega vsem trem GS-om dokupil zeleno karto,...

zlomjo

Pa ja ne misliš iti na burek s tremi avti?

Čojko

Saj niti ne vem ali bom sploh kam šel, po drugi strani pa to ni noben tak strošek in nisi omejen s kom se boš kdaj kam odpeljal.

Jeseni je tudi 10. GS-jada v Beogradu,...

dexterboy

Gule, temu na sliki tudi pri nas (še južneje) rečejo pita. Èe je zvito, kot je na sliki, je pita. In kot si napisal; od mesa, sira i jaja, kupisa, krompira, tikve, jabuka...
Ojoj, evo, pa sem spet lačen. Grem na kebap; v službi med malico je premelo cajta, da grem po burek v Jablanico.
:emot15:
Sej res, kaj pa če bi jest pokazal slike mojega jabi štrudla? Fsi ga hvalijo, meni se pa ne zdi nič posebnega... Pogrešam koju pitu s korami, ki jih je delala moja stara mama na roke. Zaradi takih stvari je vredno živeti. Ko narediš na roke. Da ne omenjam pečen kruh i pečeno prase v kiperbušu na drva... i tata bi sine :)
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

gule

Citat od: Èojko;202448Saj niti ne vem ali bom sploh kam šel, po drugi strani pa to ni noben tak strošek in nisi omejen s kom se boš kdaj kam odpeljal.

Jeseni je tudi 10. GS-jada v Beogradu,...

priðeš z avtobusom ih odpelješ gsa, ko že zbiraš te krntije