Pravilna uporaba dvigalke na hidravličarju

Začel/a premza, April 05, 2020, 11:46:18 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

premza

Citat od: JureA;2650662) Menjalnik dam v prvo.
Iz prve roke...  
Prestava ne pomaga, ko je eno od pogonskih koles v zraku.:Hammer3:

braby

Od danes naprej ignorirajte vse moje nasvete (če bom slučajno še kakega dal)

Premza, naročil si, da moramo ignorirat tvoje nasvete...:argue1:

CEPETKO

Do konca gor dvigalka  na predvideno mesto. Vijaki se odtegnejo za vsako kolo preden jo podstavim in je kolo še na tleh. Imam samo eno kolo v zraku ostale tri so na tleh.Ročno zategnem samo ko zategujem oz odtegujem potem jo spustim.
Citroen - kreative tehnoloži.

premza

CEPETKO

Citroen - kreative tehnoloži.

Romzi

Citat od: Xandrej;265051Ne razmem zakaj bi avto spuščal pa dvigal. Dvignes v najvisji položaj pa dvignešs z dvigalko pa adijo ... saj dvignes za 10 centi pa je vse v luftu... v avto skakal pa dvigoval pa spuščal...
Tako ja. Ko je avto na tavisoki poziciji je že itak tako trd, da rabi samo par centi in je cela stran v luftu.

gule

Jaz ponavadi popolnoma vzdvignem avto, potem dam betonski blok na stran, ki naj bo v zraku in spustim avto. Avto se nasloni na blok, kolesa se pa potegnejo v karoserijo, kot na letalu. In to je to. Dvigalo ne uporabljam, je nevarno.

nac

Citat od: gule;265082Jaz ponavadi popolnoma vzdvignem avto, potem dam betonski blok na stran, ki naj bo v zraku in spustim avto. Avto se nasloni na blok, kolesa se pa potegnejo v karoserijo, kot na letalu. In to je to. Dvigalo ne uporabljam, je nevarno.

.....žabin sistem....-s tem,da je pri Guletu original kos nadomestil betonski blok,ampak bistvo je da se "gvinta" ne rabi,ali kako??!

sušo

Ma ja finta pr hidravličarjih je, da ti avto spustiš, da ga dvigneš... in pred tem dvigneš.
V glavnem francosko preprosto. He he

andraž

Citat od: nac;265083.....žabin sistem....-s tem,da je pri Guletu original kos nadomestil betonski blok,ampak bistvo je da se "gvinta" ne rabi,ali kako??!

Ne, zgolj nekaj podstaviš. Nič vrtenja dvigalke. Tovarniško je na glavo obrnjen Y, ki je ok. Ročna in kajla na zadnjem kolesu, ki je na tleh. Èe ti s takim pristopom pade dol, si pač butec.

garac

Prodam dvigalko, mislin, da je identična GS, sam ta je se mi zdi BX, 5€
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlikovski

gule

Čojko

Glej koliko dvigalk si je ta nabavil. Po moje je vulkanizer :Hammer3:

zlikovski

@Gule, tudi tvojo varianto sem že uporabo, tak da vem kako gre ;)