Slovo citroena

Začel/a isarajli, November 04, 2019, 11:31:21 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

Sam sem imel pred kratkim podobne km (296.000) ni bilo nič posebnega ( največji strošek je bil 500€ pri 275.000 km - sklopka in vztrajnik) ostalo malenkosti in redni servisi. Je pa bil avto res v Jerovškovih rokah.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

kawa Illy

Moje mnenje je, da v tretjem milenijumu vsi znajo delat solidne avte. Finese so seveda vsekakor stvar proračuna, a verjetno ima kljub vsemu pogosto glede zadovoljstva z vozilom prste vmes Fortuna.

Primer: Seata Ibizo, ki je bil kupljen nov (vozila ga je žena), sem bil v starosti 11 let po dveh letih borbe z rjo pač prisiljen prodati, pa je vse ostalo delalo čisto ok. Sosed ima še danes v lasti pol leta starejšo, tudi kupljeno novo (sedaj ima 15 let), pa mu je malo začela rjaveti "šele" lani ...

Renault Thalia, ki je v naši družinski lasti že 18 let in ki obere vse makadame, vleko prikolice itd., pa ima komaj kaj (na srečo seveda) rje. Vse ostalo zaenkrat še tudi dela bp. :)

Sam nikakor nisem pristaš germanske šole prodaje vozil z neskončnimi doplačili, paketi in podobnim bluzom. Do sedaj sem imel v lasti 4 citroene in z njimi sem (bil) kar zadovoljen. Res pa je, da je za vse skrbel/skrbi Jenko, če se to kaj pozna :)

Kljub navedenemu pa nikakor ne trdim, da bo moj naslednji avto PSA oz. francoz, nemec pa res bolj težko ... :)