Avto z malo gasa pospesuje boljse kot z polnim

Začel/a Žaba 4, Oktober 06, 2019, 05:25:35 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

joztom

Zame so to grozovito visoki obrati. Meni menjalnik drži med 1200 in 2750 obrati, šele v direktni (6) gre višje, če si upam čez 130kmh.
Tu je največji navor, višje diesel motor slabše vleče. Vam pa stalno kot v kickdownu vleče.
Peljite h komu, ki se vsaj malo zastopi, Toni v Grosuplju je kar v redu, pa v Celju tudi g.Jelko.

zlikovski

Točno tako kot si omenil dizel ima povprečno tu nekje največji navor, ostalo je kurjenje goriva. Vsake tolko pa je priporočljivo ga malo zavrtet tja do 4K, da se prepiha,....
Jaz ko grem na AC ga včasih vozim okrog 3K pa mu spet stisnem tja do 4K pa step vozim okrog 3K in to tak ciklično nekje 15-20 km da se prepiha in skuri svinjarijo.
Se pa opazi razliko da v teh časih ko so bile omejitve gibanja in večinoma vozil regionalno, in ko sem šel na AC je avto po cca 150 prevoženih kilometrih začel bolj živahno dihat, dizel ni glih za kratke vožnje.

GSclub

seveda so visoki obrati, je napisala da je gas ves čas do konca.

Sebek

Samo a ni tole robotiziran menjalnik?
Pravi avtomatski verjetno ne kaže prestav, tako kot ta. Èe je res robotiziran potem ima sklopko, ki drsi, ko je preveč sile na njo iz motorja. Ker se motor brez problema zavrti čez 4000 obratov dvomim, da je bilo kaj narobe z njim.

Sicer je pa žaba 4 tole že verjetno popravila, ali menjala avto saj je že skoraj 2 leti od problema.