C5 III 2010 Tourer aut. 165 exclusive

Začel/a DejanO, Julij 25, 2019, 10:45:25 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

DejanO

kaj opažam v teh 20 dneh in 1.500 km napram C5II:

-manj prostora spredaj, zadaj in predvsem v prtljažniku
-žepi na zadnjem delu prednjih sedežev so zdaj le mreže, plastika okrog prednjih sedežev, predal brez ključavnice
-manjši predali v prednjih in zadnjih vratih
-nezaprti predali L/D v prtljažniku, 12v vtičnice delujejo le ob kontaktu
-slab osnovni ekran, ki se razlije
-omejevalec vrat, navadno odpiranje pokrova motorja

+pelje se lepše, tišje
+boljši materiali v kabini, na vratih
+2 spomina sedežev, ogledal
+tišje zaklepanje, tišje zlaganje vzvratnih ogledal
+bolj akustična notranjost, boljši avdio sistem z BT, večji volumen vrat
+el. zadnja vrata, ambientalna osvetlitev, USB priklop
+nižji avto, boljša aerodinamika
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

nekaj kitajske robe sem že vgradil
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

DejanO

dobil že GPS blendo in novo senčilo (oboje po 25€)

gramikom

Kje točno to nabavljaš?  Tisti gumirani deli okoli kljuk in radia se mi že malo luščijo pa bi menjal če bi dobil ugodno

DejanO

DejanO

Citat od: gramikom;257816Kje točno to nabavljaš?  Tisti gumirani deli okoli kljuk in radia se mi že malo luščijo pa bi menjal če bi dobil ugodno

tu pa gledam avtoodpade po Slo, ti oglašujejo po avtonetu in bolhi. Na ebay.de pa so cene kar visoke.

DejanO

olje za avt. menjalnik - aisin ATF 91001 (ws 3324) naročeno po 13eur/l v Nemčiji, po nasvetih tukajšnjih uporabnikov: menjal bom 3-4 litre, kolikor pač priteče, po 5.000 km pa postopek ponovim.

Prosurfer

Prosim, sporoči ugotovitve pri oz. po menjavi (barva starega olja, razlika v delovanju menjalnika prej in po,...).
Boš menjal sam ali...?

Čojko

Isti motor na P807 je imel pri 220tkm precej črno in usedlinasto olje. Menjano je bilo kar je šlo ročno ven in kar se ga je dobilo iz vandlerja(očiščen) saj je bil zaradi puščajočega semeringa menjalnik odklopljen od motorja.

Xandrej

Dejan kaj sva nasla androida iz eveope že al ne... jaz iz dopusta..

DejanO

Citat od: Prosurfer;257883Prosim, sporoči ugotovitve pri oz. po menjavi (barva starega olja, razlika v delovanju menjalnika prej in po,...).
Boš menjal sam ali...?

bom, lokalni mehanik Pero iz Markovcev, oni Križan iz okolice Rogaške ni resen, sploh se ne javlja na telefon

DejanO

Citat od: Xandrej;257891Dejan kaj sva nasla androida iz eveope že al ne... jaz iz dopusta..

ne še, še model morema določiti.

Xandrej

Vseeno je samo da je android da ni windows!

DejanO

ne vem, enim nekaj ni delalo so napisali pri ocenah

Xandrej

Treba je samo izbrat pravilni letnik eni so do 2012 eni pa od 2012 naprej...