Nasveti in priporočila za nove lastnike

Začel/a Žaba 4, April 05, 2019, 04:00:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sl1

Citat od: alesz;254523Ni mi jasno zakaj bi mi tuebina večno živela če zamenjam takle kos...? in to nujno..?

Nihče ni rekel, da bo turbina večno živela.
Običajno turbina crkne tako, da se pregreje in zariba, ker je dovod olja preslab zaradi napol zamašene dovodne cevi ali zamašene mazalne luknjice v sami osi turbine. Zato ko menjaš turbino, se izplača dati par 10€ še za cev, saj če so v njej kaki opilki ali nečistoče, bo tudi nova turbina precej hitro šla rakom žvižgat.
Èe je cev železna, potem itak sčasoma znotraj zarjavi in se lahko zamaši.

gero

..ob menjavi turbine (ali obnovi ) je potrebno obvezno zamenjati dovodno cev olja , zamenjati olje in oljni filter ...sicer tudi na novo ali obnovljeno turbino ne bo garancije zaradi nepravilne oz.nestrokovne montaže.. vzrok za okvaro turbine je lahko tudi neprimerno olje ( neprimerna gradacija,posledično slabo mazanje turbine, zaribavanje ležaja,glasna turbina,lahko se tudi razleti, "opilki" potujeo po olju ,po motorju..), zamašena cev zaradi nemenjavanja olja (spet preslabo mazanje turbine...) kjer nastane garež...  stari tipi turbin so se namreč vrtele na 70.000 obratih in več , novejše pa so še bolj obremenjene in na večjih obratih... to so navodila proizvajalcev in podjetij za obnovo turbin...

alesz

Citatglasna turbina,lahko se tudi razleti, "opilki" potujeo po olju ,po motorju
......dobro bi bilo če bi kdo pomislil kje se turbina vrti in kje se turbina maže....!!!!

gero

https://www.beja.si/28/okvare-in-napake-turbo-polnilnikov      ...Eno boljših podjetij ki se ukvarja z turbinami...

xtimex

Meni je na prejšnjem avtu-Partner crknila pri  180.000km in to po 2.000km po opravljenem velikem servisu, zdaj pa dokaži da so na servisu .aj.bali:Red-Irate:

Vlado333

Zamenjal sem cca 30 turbin v svojem življenju, (demontiral in nazaj montiral med menjavo motorjev in menjavami tesnil glave še precej več) samo pri dveh sem videl zamašeno cev za mazanje turbine, obe sta bili od 1.6 hdi.
V vsem času odkar "šraufam" nisem še videl zarjavele cevi za mazanje turbine, seveda govorim o notranji steni cevi.
Pri 1.6HDI vedno menjam cev za mazanje turbine, vijaka pri cevi mazanja, olje in filter je že samoumevno ter sesalno cev črpalke olja v oljnem koritu.
Cev mazanja menjam, ker je to pred leti bilo "priporočilo" citroena.

sl1

Na Opel Merivi letnik 2011 1.4 turbo bencinarjih je bil vpoklic za menjavo dovodne cevi za olje do turbine, ker so rjavele znotraj in so turbine pri cca 70.000 km serijsko ribale.
Nova cev je iz drugega materiala. Èe se magnet prime gor, imaš staro cev - na novo se ne.
Pač en primer - lahko da pri Citroenu nikoli ni bilo teh problemov.

Žaba 4

Imam nov problem po obnovi turbine, pa ce bo lahlo dal kdo kaksen nasvet, kaj preveriti.

Ko sem avto odpeljala iz servisa (obnova turbine) , mi je po kakih 10km vzelo gas(pedalka postala neodzivna) , z pritiskanjem na plin mi je uspelo se avto premakniti par metrov, da sem lahko ustavila na strani, pedalka se vedno neodzivna(niti obrati niso delali), pedalka je zacela delati komaj potem ko sem avto ugasnila in na novo prizgala. Avto je sel takoj nazaj na servis, tester ni pokazal napak, tudi med samo odpovedjo gasa se ne prizge nobena lucka. Potem je bil kaki teden mir, potem pa ponovno med voznjo pedalka za plin postane neodzivna, s to razliko da je po kaksnih 20sekundah med pritiskanjem po njej zacela spet delati. Vse skupaj mi je v 14 dneh to naredilo 3x in vedno nekako po prvih 10km voznje. Tudi sicer se mi zdi da pedalka za plin malo hecno deluje, kot da je na splosno slabo odzivna. Ne vem ali je problem nastal zaradi obnove turbine ali ne, ker sem avto imela teden dni samo preden sem dala obnovit turbino, ampak tisti teden se to ni zgodilo niti enkrat. Avto je avtomatik, ce ima to kako povezavo, ampak menjalnik deluje super sicer. Ker je zadeva izjemno neprijetna in tudi nevarna, moram to cimprej popravit, ampak ne vem sploh kje zaceti, da ne bodo mi pozamenjali pol avta preden ugotovijo napako :) tako da bom za nasvete hvalezna.