C5 aircross, testi, članki, zapisi

Začel/a garac, Februar 18, 2019, 08:09:14 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

Citat od: rsm23;255723Med PSA vozili se pa zaenkrat tale najbolje odreže:
https://www.youtube.com/watch?v=MjmX-s_GWqM

Na splošno velja, da imajo zadnji PSA modeli precej dobre rezultate.

...kaj pa lepotica, ki je glede tega še vedno v svojem razredu?:)

rsm23

Hja Xantija bi znala imet dober rezultat. V bistvu bi bilo zanimivo preizkusit stare hidravličarje kako se obnesejo.
Za Xantijo vem, da so to že pred leti počeli pri Top Gearu če se prav spomnem...

zlikovski

prejšnjič testiro C3 aircross, meni osebno za ta denar odličen avto, pogrešal sem sredinski naslon za roko, ter nasplošno plastika (armatura, vrata) bi lahko bila boljše kvalitete, tudi nad lučmi ponoči nisem bil glih preveč zadovoljen, ostalo prez pripomb.
Poraba 7 litrov, za 1.2 bencinc, če primerjam mojega C5 2.0 bencinc z 8-8,5 litri porabe, glede na velikost avta, je za C3 krepko preveč.

bondzoli

Še en pri hiši (ali pa pri familiji)!

Jabe

Kdaj ste naročili, če smem vprašati? Prvega in drugega? Oziroma koliko ste čakali?

Kako si zadovoljen?

bondzoli

Naročeno prvi dnevi februarja, v dnevu razlike, prvi prišel takoj po prvomajskih praznikih, drugi zadnji teden maja. Vse je dobro, če me je ob prvih ogledih malo motilo, da je malo prostora zadaj za kolena, se danes ne zdi več. Tudi Highway Assist deluje odlično, če ne bi sistem zahteval da se drži volan, bi se komot lahko peljal od Maribora do Ljubljane, brez zavore in gasa, brez volana. Zmedejo ga ostri ovinki in križišča na lokalnih cestah... Za ta denar, ne vem če je kaj veliko ugodnejše izbire. Mogoče malo glasen pri nizkih hitrostih, pri višjih je OK. Èe ne rabite 4x4 pogona, ODLIÈNO!

JureA

Citat od: bondzoli;256382Èe ne rabite 4x4 pogona, ODLIÈNO!

Večina ljudi, ki kupijo SUV, 4x4 pogona verjetno ne rabi.
C-Crosserja imam od leta 2009 in bi lahko na prste preštel, kolikokrat sem vklopil 4x4 pogon.
Nekajkrat smo se peljali na Biokovo, pa na Kamenjak na Rabu, strme ceste so bile na Škotskem in na Norveškem, pa tu in tam kakšen zimski izlet v naših hribih, ampak verjetno bi vse to lahko zvozil brez 4x4.

Najbrž še dolgo časa ne bom rabil novega avta (če sploh kdaj), ampak če bi zdaj kupoval avto za družinsko rabo, bi C5 Aircross bil v ožjem izboru.

Jabe

Citat od: bondzoli;256382Naročeno prvi dnevi februarja, v dnevu razlike, prvi prišel takoj po prvomajskih praznikih, drugi zadnji teden maja. Vse je dobro, če me je ob prvih ogledih malo motilo, da je malo prostora zadaj za kolena, se danes ne zdi več. Tudi Highway Assist deluje odlično, če ne bi sistem zahteval da se drži volan, bi se komot lahko peljal od Maribora do Ljubljane, brez zavore in gasa, brez volana. Zmedejo ga ostri ovinki in križišča na lokalnih cestah... Za ta denar, ne vem če je kaj veliko ugodnejše izbire. Mogoče malo glasen pri nizkih hitrostih, pri višjih je OK. Èe ne rabite 4x4 pogona, ODLIÈNO!

Hvala za info.

Lovro

Jaz pa včasih kar pogrešam 4x4, sploh pozimi. Èe ni prehudo doplačilo, bi ga jaz spet imel.
Je pa res, da je treba pred nakupom premisliti, kolikokrat ga res rabiš.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gule

O je zelo fajn občutek, ko se pozimi nasred zasneženega brega ustaviš in lahko spet štartaš. Ne pa vratolomije z zaletom in rikvercom, pa kaj Bog da.

bondzoli

[/B]
Citat od: gule;256485O je zelo fajn občutek, ko se pozimi nasred zasneženega brega ustaviš in lahko spet štartaš. Ne pa vratolomije z zaletom in rikvercom, pa kaj Bog da.

Sneg, kaj je že to? A to je kakšna sladica?

gule

Sneg to je tisto kar vidiš skozi okno na tej fotki. Tisto malo zeleno, pa je nekaj kar C5 Aircross žal nima. In zaradi tega je Duster boljši avto.:BigThumbs:

Xandrej

Res je tri prijatelje sem poslal tja, da bi kupili Dacio Dusterja... Za službo teren, geodet, pa lovec.... Sem rekel stari novo zapakirano 4x4 pa je...

Niti en ni kupil... So rekli da takega sekreta pa še niso vidli v živo že 20 let...

Tak, da moram se šam it pogledat v čem je fora...

Ja da je kabina obupna, pa da ko se malo zraven da pa naloži je že drag... So govorili o 18 jurji... Tak, da za ta denar definitivno:

http://suzuki.si/sl/Vitara/

:BigThumbs:

Citroenovc

Definitivno je najbolj preverjen now 4WD v rangu cca 20k Eur osnovni Subaru. Vitrara ni slaba, ji pa manjka višina ...
OK

LP
Primož

gule

Poanta je v tem, da Citroen nima 4wd, kar je v takšnem avtu normalna pojava.