Citroen ID DS

Začel/a nac, Januar 05, 2019, 10:31:08 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

Citat od: garac;250833Potokarjeva npr je se nedotaknjena, mislim žaba

A je Potokarjeva tista, ki jo je imel do svoje smrti moj profesor na FE (ki je živel ene 300m stran od Potokarjeve trgovine na Brdu?)

Èe je - ni čisto nedotaknjena, je pa bila renovirana in popravljena še v času, ko so bile Žabe še zelo razširjene in redno na cestah ... Potem mu jo je pa bilo škoda dat nazaj na cesto in je ostala konzervirana v garaži vse do njegove smrti ....
OK

LP
Primož

nac

Vsi imate vsak po svoje prav.
Še najbolj mi sede Lovrov post. Se pa tudi z Andražem strinjam(na mojo žalost),da bo najbrž misija nemogoče najti tako zadevo,da ni popravljana,pa tudi če je pa naj bi bila tedaj narejena kot se gre,ne pa npr. gladka pločevina v za poden prtljažnika,ravne flike po podnu,razna popravila s poliesterskimi vlakni....
In na koncu koncev bi bila pa cena takšne kar zasoljena.

Pa nič hudega,če bi se slučajno katera našla tukaj v SLO-bi bil zelo zadovoljen,če pa je ne bo,bomo pa zunaj kako poiskali. Ni nekega časovnega pritiska,tako da...   bo že enkrat,a ne.

Lenko

Citat od: Citroenovc;250834A je Potokarjeva tista, ki jo je imel do svoje smrti moj profesor na FE (ki je živel ene 300m stran od Potokarjeve trgovine na Brdu?)

Èe je - ni čisto nedotaknjena, je pa bila renovirana in popravljena še v času, ko so bile Žabe še zelo razširjene in redno na cestah ... Potem mu jo je pa bilo škoda dat nazaj na cesto in je ostala konzervirana v garaži vse do njegove smrti ....

A mi lahko zaupaš kateri profesor iz FE si je lastil tole žabo? Me res zanima.
LP

Citroenovc

https://mojalbum.com/suntajsp/citro-n-dsuper5/the-trumpet/1936741#!1936741

če je Potokar res kupil tole - je bila od pokojnega Ferkolja. slikano zdaj že mnogo let nazaj, ko je imel kratko celo namen jo nazaj spravit v občasno uporabo. in jo je v ta namen očistil konzervacije.
OK

LP
Primož

žabec

Ali je to tista DS-ka, ki je bila kar lep čas parkirana v drugi kleti Maximarket-a?
Samo ena boginja je prava !

andraž

Lenko

Citat od: Citroenovc;250879https://mojalbum.com/suntajsp/citro-n-dsuper5/the-trumpet/1936741#!1936741

če je Potokar res kupil tole - je bila od pokojnega Ferkolja. slikano zdaj že mnogo let nazaj, ko je imel kratko celo namen jo nazaj spravit v občasno uporabo. in jo je v ta namen očistil konzervacije.

Hvala za info. Nisem vedel da je imel Ferkolj žabo. Me je celo učil en semester. Zanimiv profesor, dostopen, realen in prijazen.
Pravi Citorenar.

Citroenovc

Citat od: žabec;250881Ali je to tista DS-ka, ki je bila kar lep čas parkirana v drugi kleti Maximarket-a?

Ne. Tale je bila v tej dotični garaži od nekje konca 70ih pa do očitno dokaj  nedavna (to pomeni lahko kako leto, dve, Prof. Ferkolja zdaj že nekaj let ni več med nami). Vem da je bila prodana. Pa nekdo mi je omenjal, da jo je kupil Potokar.
OK

LP
Primož