Berlingo novi model 2018 ?

Začel/a xtimex, November 30, 2018, 11:01:27 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Blaž

Evo, kompresor klime je zamenjan, ropota ni več. Preventivno so na servisu zamenjali še verigo odmične gredi in napenjalec. Zadeva je pri novih 1.5 hdi baje kar resna, po 100kkm se naj bi težava kar redno pojavljala, predvsem pri večjih in težjih vozilih, kjer je motor večkrat bolj obremenjen. Lastniki vozil s težavami naj bi le redko opazili morebitne simptome raztegnjene verige, tako da je večina menjav opravljena po okvari - skupaj z vsemi posledicami, ki jih ta prinese.

Čojko

Lepo, da si to izkušnjo delil:BigThumbs:

Plesko123

👍🏻👍🏻👍🏻

gero

Citat od: Blaž;284079Evo, kompresor klime je zamenjan, ropota ni več. Preventivno so na servisu zamenjali še verigo odmične gredi in napenjalec. Zadeva je pri novih 1.5 hdi baje kar resna, po 100kkm se naj bi težava kar redno pojavljala, predvsem pri večjih in težjih vozilih, kjer je motor večkrat bolj obremenjen. Lastniki vozil s težavami naj bi le redko opazili morebitne simptome raztegnjene verige, tako da je večina menjav opravljena po okvari - skupaj z vsemi posledicami, ki jih ta prinese.

Predvidevam da ste ob menjavi kompresorja opravili tudi servis klime. Kompresor začne ponavadi ropotat oz. ružit zaradi preslabega mazanja. Na suho pač ne gre. Zato naj bi se redno delal servis klime. Podobna zgodba je tudi pri turbinah. Ponavadi začnejo žvižgat, tulit, potem pa odpovejo ali se celo razletijo prav zaradi slabega oz. nezadostnega  mazanja.

Berlinko

Tole z verigo odmične gredi sem na tujih forumih že zasledil in glede na obsežnost okvare vseeno ni navala objav razočaranih uporabnikov prvih letnikov Berlinga III.
Niti nisem zasledil podatka, od katerega modelnega leta naprej je ta hiba tovarniško odpravljena (bolj robustna 8 mm ketna namesto 7 mm).

Ima kdo kakšno "insajdersko" informacijo?   

Berlinko

Sem našel odgovor..sicer je forumski, pa vendarle lahko po prebranem sodeč nekaj kredibilnosti lahko priznam sodelujočim v tej temi:

https://www.aircrossforums.co.uk/viewtopic.php?t=1225

Je sicer dobro čtivo za vse modele z 1.5BlueHDi, ni pa 100% preverjeno (no, tudi pooblaščenci niso angelci).

Berlinko

Je imel kdo izkušnjo s to okvaro oz. je predhodno uveljavljal garancijo pri pooblaščencu?
So sodelovali ali je bilo treba prepričevati?   

xtimex

Meni so jo menjali pod garancijo, čeprav je avto že bil star več kot 6 let.
Drugače sem pa opazil, da se je pojavljal nekakšen kovinski zvok, še posebno takrat ko je recimo avto par dni stal pri miru.
Tako da so potem verigo zamenjali za močnejšo 8 mm.
Brezplačna menjava ti pa pripada po pripovedovanju serviserja, če vseskozi voziš na pooblaščeni servis in ima avto manj kot 150k prevoženih.