Citro zgodbica

Začel/a Hydraulic, Avgust 23, 2007, 01:12:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Hydraulic

Peljali so se po makadamski cesti, med mogo?nimi visokoraslimi drevesi. ?opka je sedela na strehi in budno opazovala okolico, medtem ko Mrnjav....no ja on je bil bolj lene narave in je zleknjen drnjohal na zadnjem sedežu. "Av!" je vzkliknil Ax, da je Mrnjava kar pokonci vrglo. "Kaj pa tako stoka??" je zanimalo ?e napol spečega ma?ka, "Ravno se mi je sanjalo o cirkusu, v katerem nastopajo bele mi?i..."  "Mrnjav, ti pa tvoje mi?i" ga je br? v smehu ogovorila ?opka. "Mrnjjjavvvv...."
 se je oglasil spet, "Kaj hočem, ?e pa obošujem mi?i"
Ax si je pa ta čas ogledoval gume. "Kaj je torej narobež" je zopet zanimalo Mrnjava. "Ta cesta! Kamenje me  neznosno bode" Mrnjav je skočil,skozi odprto okno na cesto; "Mijav! Bode!". "Sem ti rekel" je v smehu potrobil Ax. oglasila se je najpametnej?a v dru??ini; "HU!  Res je polno ostrih kamnov na cesti, zato te bode". "Ja kako pa ti to ve??" je posmehljivo vprašal Mrnjav; " Saj vedno po zraku hodi?!" Ob tem stavku so se vsi začeli glasno krohotati. Med smehom, pa se je ?opki utrnila misel. "Hu! Imam rešitev!" je ponosno izjavila... "A res?"  ni mogel biti tiho Mrnjav ; "A se bomo po zraku peljali?" Ax se je zahihital. "Neeee...Poskakovali bomo z veje na vejo kot veverice!" je izjavil Mrnjav in se   valjal od smeha. "Izmed vseh ma?kov na svetu, moram ravno s tabo potovati?" je bila po?teno nejevoljna ?opka. "No kaj bomo storili?" je v pogovor vskočil Ax. Mrnjav si je s ta?kama pokril gob?ek, da se ni smejal, ?opka pa je razložila; "No, po cesti je kamenje, ki te bode. Torej moramo iti s ceste. Dovolj si majhen, da lahko voziš med drevesi po mehkem mahu in čez jase. Tako te ne bo bodlo" "Seveda!" zapeljal je z ceste med drevesa po mahu. "Kako mehko je,tukaj me pa ne bo nič motilo."  Mrnjav se je obrnil h ?opki; "Va?i?ka!" ji je zabrusil. "Ah daj ti veverica!" mu ni ostala dol?na. Ker je Mrnjav sklenil,da se s to trapasto sovo ne bo pogovarjal ve? je skočil zopet na zadnje sedeže in  nadaljeval sanje o mi?jem cirkusu.  Ax pa je po mehkih tleh, počasi vozil proti mestu...  

Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

SMRKETA

tole je blo pa zej prou profesionalno napisano...sem navdužena nad nadaljevanjem zgodbice!bravo!:emot112::emot112:

hadei

Hydraulic...da nisi ti ?e napisal kakšno knjigo?! hudičevo dobro piše?...kapo dol:emot112:.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Hydraulic

Ah neeee... nobene knjige ?e nisem napisav. Sem samo preprost voznik Citroena, ki rad ustvarja. No ko si ?e omenil, da si dal kapo dol. A si imel tako z C logotipom ( ve? bi rabil eno).
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

Hydraulic

...po dolgi vožnji se je Ax utrudil, zato se je odločil za počitek na jasi ob robu ceste. "Ufffff..." je zavzdihnil. "Smo skoraj ?e v mestu ve??" ga je spodbudila ?opka. "A res?" ni mogel AX skriti presene?enja. "Seveda! In ?e nebi ta ma?ek spet spal bi ti potrdil moje besede" in se sklonila  proti zadnjim sedežom, kjer je Mrnjav sanjal njegove mi?i. "Poglej ga, on bi prespal samega sebe ?e ne bi vsake toliko časa postal la?en in bi se moral zbuditi", je godrnjala ?opka. Vendar Ax jo ni sližal, saj so se mu v domi?ljijo prikazale zgodbe o mestu, ki jih je poslušal v doma?i garaži ob ve?erih. Vse si je tako živo predstavljal, kot da bi ?e bili v mestu. "Pravzaprav koliko dale? pa je ?e, ?opka?", je bil nemiren  Ax.  "Mmmm. hm.. ja no... v bistvu za tem hribom je", je bil ?opkin odgovor. "Za tem hribom je ?e!!!!", glasno zatrobi Ax. Od glasnega hupanja sta dve majhni veverici pobegnili v duplo se skrit, tako sta se prestračili Ax-a. Mrnjava pa je skozi odprto okno izstrelilo naravnost v bli?nji malinov grm. "Mi?i napadajo!!!" bežimo...", je zamijavkal. "Hu -hu, a mi?i napadajo, hu hu hu", se je zašela krohotati ?opka in valjati po trati. Ax se je ?e glasneje krohotal ob pogledu na prestračenega ma?ka, ki je kukal izpod grma. No, Mrnjavu se kon?no posveti kaj in kako njegove mi?i napadajo. Ko je spoznal, da se je na smrt prestračil le hupanja, mu je bilo ?e po?teno nerodno. "Mislil sem, da se sloni bojijo mi?k ne pa ma?ki", se ponor?uje Ax. Mrnjav je jezno pihnil, prijateljema so se pa ?e zaradi večjega smeha ?e oči solzile. "čas je za mestne pustolov??ine!" vzklikne Ax po kraj?em odihu od potovanja in krohotanja. "Sedaj pa sedim spredaj", je bil odločen Mrnjav. Ax spelje hitro, da se kolesa kar v prazno zavrtijo, zavije na cesto in po hribu navzgor. Ko so prišli na vrh hriba je Ax zagledal visoke zgradbe in ?iroke ceste pa razne kroge, kjer so avtomobili peljali okrog njih. Pravzaprav je vso pozornost posvežal tistemu tam spodaj. Takrat pa... #3

bramar

Takrat pa  je malemu AX-u nenadoma zastal korak, ali bolje povedano, kolesa so se mu upočasnila.

?Kaj je narobe AX?? ga je vprašal mucek Mrnjav.
?Le povej, kaj te teži, morda ti lahko pomagamoč, se je Mrnjavu pridru?ila ?opka, ker ni mogla gledati žalostnega prijatelja.
?Eh, saj ni nič?, je skužal potla?iti žalost AX.
?Ve? kaj AX, prijatelji si med seboj pomagajo in ?e si žalosten ti, sva tudi midva s ?opko?, je prigovarjal Mrnjav.

Tedaj se AX odloči, da prijateljema pove vzrok svoje žalosti.

?Vidva oba imata mamico in o?ka, jaz ju pa nimam? je žalostno zahlipal AX.
?Oh, ni ti treba biti žalosten? ga tola?i Mrnjav, ?saj imaš dobrega skrbnika. Kadar si bolan, te pelje k zdravniku - avtomehaniku, da popravi, kar te boli. Zadnji? sem videl, da te je lastnik - skrbnik celo popoldne lo??il z nekim mazilom in potem si se tako svetil, kot nov?.

Užena ?opka pa je dejala:?Res, ni treba, da si žalosten AX. nimaš ene mamice in enega o?ka, ampak tiso? in zelo, zelo veliko sorodnikov. Nekateri tvoji sorodniki so bili zelo znameniti?.
?Povej mi kaj o njih, ?opka, prosim? je prosil ?e malce potolaženi AX. ?e Mrnjav je napel ušesa, da bi sližal, kaj bo povedala užena ?opka, ki je prebrala veliko knjig.

?Prav, AX. Tvoja dru?ina je zelo stara, izhaja iz dešele, ki ji pravimo Francija. Tvoji sorodniki pa so imeli razli?na imena. Pri nas so jih imenovali marsikdaj drugače, kot v drugih dešelah. DS je bil žaba, AMI- po francosko prijatelj, je bil tudi pri nas AMI. Tudi Diana je bila pri nas Diana. A najslavnej?i CV2 je bil pa spaček.

?Kaj, spaček?, sta istočasno vzkliknila AX in Mrnjav.
AX pa je ?e vprašal:?A je bil tako grd??

?Ne, ne,? je nadaljevala sovica ?opka. ?Bil pa je res nekaj posebnega, kot vsi Citroen?ki. Radi so ga imeli vsi ljudje, pa naj so bili bogati ali revni. Res pa je, da je bil narejen tako, da bi bil dostopen vsem. ?e danes vzbuja pozornost in veselje, kjer se pojavi, le da je zelo, zelo redek. Sploh pa so ga v drugih dešelah imenovali drugače. Nekje je bil kar PLočeVINKO zaradi pločevine, iz katere je bil narejen. Hudobne?i  so mu rekli kar KONZERVA, a se to ime ni prijelo in si ga ni niti zaslučil. V  pravljici ?arovnik iz Oza je bil PLočeVINKO žalosten, dokler ni srežal prijateljev. Saj poznata to pravljico, ?e ne, jo bom povedala, ko se vrnemo iz mesta. Naš PLočeVINKO - spaček pa je bil veseljak. mogoče bomo pa v mestu ?e srežali katerega.?

?To bi bilo fino,? je vzkliknil AX. ?Hvala za vse, kar si mi povedala, ?opka. Sedaj sem pa tako vesel, da vaju bom ?e po mestu peljal, kamor bosta hotela!?

In AX je bil spet vesel, saj je imel dobra prijatelja.Skupaj so se odpeljali novi dogodiv??ini naproti.

SMRKETA

?udovito!!! naravnost odlično!! očitno ni samo Hydraulic dober pisatelj, ampak tud bramar....odlično!!!!:emot112::emot112:

Hydraulic

Pa saj sem vedno trdil,da se bo zgodba o Citroenu kosala z Harryem Poterjem in  Gospodarjem prstanov....Prevedl jo bomo v vse jezike, ?e v Bangladežu jo bodo imeli za bralno zNaško :emot59:

bramar

@Hydraulic
Zgodbica se je nekako ustavila? Imam občutek, da z nečim nisi najbolj zadovoljen, vsaj tako je zvenel tvoj odgovor. Upam pa, da se motim. Prav gotovo ni bil moj namen, da bi spremenil koncept, je le "morebitni" dodatek za dopolnitev, ali pa tudi ne. Ker je zgodbica v nastajanju, je le predlog. Zato upam, da bo sledilo nadaljevanje, saj je za?etek obetaven. :emot22:

garac

@bramar, saj bo fant nadaljeval, brez panike. Meni se zdi, da ni nič zašla, čakam le na karikature
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Hydraulic

A ne....edina stvar s katero nisem zadovoljen je ?ivljenski standard, ki v zgodbici nima nobenga pomena. V bistvu nimam veliko časa trenutno, ampak bodo sledila nadaljevanja. Itak se potem ?e zgodbico razumljivo pove?e in vsi posti bodo dali zgodbico. @bramar  nebom kritizral tvojega pisanja, ker mu nič ne manjka (sicer je pa dons ?e vsak kritik ) Torej ogrej tipkovnico in tapkaj naprej :emot112:

bramar

Uh, me veseli, da bo ?lo naprej. Pisatelj nisem, a ko se bom pa kaj "luštnega" spomnil, bom prav gotovo "potapkal".

Hydraulic

Uglavnem, da se na srečanju ne boste samo platoja in ?ara se oklepal. Vam svetujem da, ko boste v zanosu veselja ane? skupaj stuhtate nekaj za citro zgodbico in to Napišite. In tud kakšno sliko s srečanja bi rad videl....

garac

@hidraulic mi smo skuhal pa to, slike so, pričakujemo pa nadaljevanje zgodbe
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lovro

Pa dejmo ?e mal...

Ko so se pripeljali v mesto, so zavili na široko ve?pasovno avenijo, ob kateri so se drenjale mogo?ne visoke stavbe in stolpnice, da se je malemu AX-u kar zavrtelo v glavi.

"Hu, to je pa ?e zate visoko, kajne ?opka", se je zavzel AX.
"nič ne de", mu odvrne ?opka, "?e se bomo izgubili, bom poletela nad te stolpnice in ti kazala pravo pot".

Ko so se tako peljali proti centru, je nastajala vse večja gne?a avtomobilov in kmalu so se ustavili v koloni. Ax je opazil, da mora v tem mestu ?iveti kar precej njegovih daljnjih sorodnikov, saj je precej avtomobilov na nosu nosilo podoben pu??ičast znak, kot on.

Takrat se je zraven njega ustavilo nekaj velikega, da je kar senca padla nanj.
Bilo je veliko vozilo, ki je malega AX-a prijazno ogovorilo: "Pozdravljen, mali, od kod pa prihaja?"?
"Pravkar smo prispeli z dešele skupaj s prijatelji. To je moja prijateljica ?opka, zadaj, na mojih zadnjih sedežih pa drema moj prijatelj Mrnjav. Kdo pa si ti, ko si tako velik, pa ?e enak znak na nosu imaš, kot jaz. Ali si moj sorodnik?", ga s spoštovanjem vpraša AX.
"Moje ime je Jumper", mu odgovori kombi, "velik sem zato, da lahko preva?am te?je stvari, ki jih vi avtomobili ne zmorete. Glede na najine nosove pa sva verjetno res sorodnika, bom kar vprašal mojega dedka HY."
"kakšno čudno ime je pa to?", je vprašal AX.
"Imaš prav, res je smešno", se je gromko zasmejal Jumper, zato pa mojemu dedku vsi raje re?ejo pujs, ker ima tak smečen nos."
"Tega pa bi rad srežal" odvrne AX.
"Ravnokar se odpravljam k njemu na tr?nico. Za najinega lastnika tja namreč peljem zelenjavo, da jo bo lahko prodal in ?e naprej lahko skrbel za svojo družino ter za naju z dedkom. Pridi z menoj, sigurno ti bo všeč, pa ?e kaj hrane za ?opko in za Mrnjava se bo Našlo."
"Super", se je oglasil Mrnjav. "Jaz pa vam bom v zahvalo polovil vse mi?i, da vam ne bodo delale škode na ?tantih. Alo Ax, pojdimo", je zašel priganjati in s kremplji malo popraskal AX-a po naslonjalu sedežev, da bi ga vzpodbudil.

Tako so se skupaj odpavili naprej. Ker je bil Jumper velik in močan, je v gne?i pomagal utirati pot tudi malemu AX-u, ki ?e ni bil vajen mestne gne?e.
Jumperjeva dru?ba je opogumila AX-a, da se je zato ?e bolj zvedavo oziral naokoli in oprezal ?e bo srežal kakega spačka ali diano. Pri tem se je z nosom skoraj zaletel v Jumperjev zadek, ko se je le-ta spet sunkovito zaustavil.
"Zakaj se stalno ustavljamoč", je vprašal.
"Ali vidiš tiste utripajoče luči na drogovih?", ga je vpraša Jumper. "To so semaforji. Ker se nas veliko pripelje v mesto iz različnih koncev, nam semaforji pomagajo, da si nismo drug drugemu v napoto. Sedaj nama je semafor pokazal rdečo luč, ki pomeni, da morava počakati, da gredo drugi mimo. Ko pa nama bo pri?gal zeleno, bova pa midva spet na vrsti za vožnjo".
"Kaj pa bi se zgodilo, ?e ga jaz ne bi ubogal?", ga vpraša AX.
"Joj, raje niti ne pomisli na kaj takega. nekoč pred leti sem bil malce zamišljen in nisem opazil rdeče luči, zato sem se kar zapeljal v kri?išče. Takrat je iz druge strani pridrvel velik avtomobil in se zaletel vame. Joj, kako je to bolelo in ?e cel mesec sem nato preležal pri serviserju, da me je popravil, pa ?e za popravilo tistega drugega avta smo morali plačati," ga strogo opozori Jumper.
"Brrr, grozno", se je ustračil AX in se odločil, da bo raje vedno ubogal semaforje ter budno in pazljivo vozil po ulicah in cestah.

Tako so se pripeljali do tr?nice.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)